Място за забавачка в София = 2 бона под масата

Извън столичните детски градини са 18 071 деца
Обновена: 9 май 2011 07:27 | 9 май 2011 07:26,
119
Място за забавачка в София = 2 бона под масата
Снимка: архив Булфото

Около 2000 лв. е сумата "под масата" за настаняване на дете в детска градина в София, обявиха от БСП.

Паралелно с нарастването на недостига на места в забавачките расте и сумата, обявиха Борис Цветков и Николай Белалов от Дискусионния клуб за социална местна политика в БСП.

Според тях в момента извън детските градини в София остават 18 071 деца, а новите детски градини, открити от ГЕРБ, са само 6-7.

"Останалите са или козметично ремонтирани или са сгради, чиито частни наематели са напуснали", заяви Белалов.

Според него на общината са й били необходими три години, за да разбере, че раждаемостта в столицата се увеличава с 1500 деца на година.

Почти няма столичен квартал, в който да няма недостиг на места.

Само в "Дружба" 1 и 2, където има 1500 чакащи, няма открита детска градина за последните 20 години.

От червения клуб призоваха кмета Йорданка Фандъкова да си подаде оставката, щом не може да се справи с проблема, за да може поне през следващите 6 месеца да се потърси решение на проблема с местата в градините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
16
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
абе нали у софия сички земали по 2000 кинта заплати, как така са им много 3-400 кинта за детска градина?
34
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А БСП колко детски градини построи докато беше на власт???
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
откакто герб са на власт в София, непрекъснато се правят детски градини. Все пак, по лесно се руши, отколкото да се строи. Унищоженото от Софиянски ще се възстановява с години.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Софиянски го направи това със закриването на детски градини.
31
4
 
19
 
! Отговори
Истина преди 13 години
София не е голям град, преди 1989 г., беше над 1 млн. души, сега е 1,2 млн !Но идиотско бяха реституирани или продадени много сгради на детски градини и места подходящи за строеж на такива. До 2000 г, това с липсата на градини не се забелязваше, защото раждаемоста беше паднала драстично, сега поне в София има повече деца и проблема лъсна. Не се безпокойте още 1-2 години подобно управление и на хората ще им мине желанието да правят деца :(
30
6
 
26
 
! Отговори
идея преди 13 години
да настанят децица в празните апартаменти на Цветанов!
29
5
 
15
 
! Отговори
мъруля преди 13 години
Да живеят тиквите!
28
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За всичките години демокрация никоя власт не се замисляше за бъдещето. Всичките търсеха какво да се унищожи и приватизира и реституира. Селата се опразниха подгонени от безработица и глад. Това безхаберие, безумие и бездушие си стои безнаказано до днешни дни. Строят МОЛ до МОЛ, но детски градини и училища няма. Тези деца които днес са извън градината утре няма да имат и училища. Народа умишлено е поставян във всевъзможни кризи за да могат онези горе да си плетят тяхната кошница.
27
2
 
11
 
! Отговори
dzivko преди 13 години
Проблема е от години,реституцията засегна много от градините без да се правят нови,и да не обвиним пак Станишев( не че съм му фен) ама София не е имала червен кмет от 20 години
26
2
 
7
 
! Отговори
хам преди 13 години
Късно е деца, Фидосова дойде...
25
2
 
13
 
! Отговори
АМ преди 13 години
Бягайте деца! Идва Фидосова да ви изяде филийките с мас!
24
6
 
13
 
! Отговори
смех преди 13 години
И проблема с кучетата е същия. Дойдоха кучетата от селата и за софийските няма място в екоравновесиееее...
23
2
 
23
 
! Отговори
частни детски градин преди 13 години
Синът ми е на 1.5г и мислим за ясла и детска вече. Със сигурност предпочитаме държавна, защото условията не са "чак толкова лоши", колкото някои ги изкарват.Частните сигурно е по-добре, но са по 1000 лева на месец ! Това погледнато годишно си е крупна сума.
22
5
 
12
 
! Отговори
Типично преди 13 години
АААА, браво бре. Открихте топлата вода.При тая "БОРБА" срещу корупцията, може да стигне и 20 000лв.Само така буйко, да изкореним изцяло социалните придобивки.Трябва да им стане ясно: ПЛАТИШ, ЧЕ ИМА, НЕ ПЛАТИШ - НЕМА ДА ИМАААААА.
21
1
 
18
 
! Отговори
до 12 преди 13 години
От трета страна управляващите не се стараят да възродят нашето селско стопанство и хората в провинцията да имат работа. Затова те се стичат в София. Така по статистика и раждаемостта в столицата се увеличава. Огромния приток на хора явно не е предвиден - затова и няма места в детските градини. Ако има работа извън София ,хората няма да се бутат в тая мръсотия и блъсканица и сума ти села няма да се обезлюдяват напълно. 120 градини закрити... ами децата за тях са тук в София ...
20
1
 
14
 
! Отговори
?? преди 13 години
Ами след като крупните капиталисти са в столицата,така или иначе те изпомпаха младите хора от провинцията там.И сега се оказа проблем отглеждането на малките деца в София.Като в същото време в други градове детските заведения стоят празни,а даже на места ги събарят.
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ехх...Лицемерие, на което е способно само БСП, това е то..
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пишете в гоглето "реституирани детски градини" и четете
17
2
 
18
 
! Отговори
до 12 преди 13 години
Частна означава ,че имаш средствата да я плащаш. От там следва или много високата ти заплата или тази на мъжа ти. Ако обаче мъжа ти взима достатъчно пари ,защо детето ти ще ходи на градина, след като можеш да си го гледаш сама? От друга страна за мен лично градината е задължителна с оглед на дневния режим ,научаването да бъде сред връстници и обучението в самата градина . Това си е вид училище и децата които не са посещавали им е трудно после в първи клас.
16
10
 
14
 
! Отговори
Лелче преди 13 години
Детски градини има колкото искате, обаче са по селата и са изоставени... този път не Ви е виновен герб