"Княжевска градина" се появи до "Съветската армия"

Гласуват предложението на ДСБ на заседание на СОС
Обновена: 30 май 2011 16:18 | 30 май 2011 16:18,
23
"Княжевска градина" се появи до "Съветската армия"
Снимка:Dnes.bg

Пространството около паметника на Съветската армия в София ще се казва „Княжеска градина“.

Предложението на общинския съветник от ДСБ Вили Лилков беше одобрено от съветниците от комисията по образование на Столичния общински съвет. Влизането му в сила ще стане, след като бъде одобрено на предстоящото заседание на общинарите.

Вили Лилков обоснова предложението си, че градината се споменава с такова име в литературата отпреди 1944 г., без да е била официално именувана така.

Според председателя на комисията по култура Малина Едрева до края на лятото предстои да се уточнят и критериите за международния конкурс за пространството при паметника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Името е хубаво.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудесно име! Само изчистете този ***, който стърчи в средата - символ на диктатурата, символ на най-мрачните години и най-големите престъпления срещо човечеството, които 20ти век познава.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova li sa vi problemite i rabotata be depytati i drygi takiva cirei ?! naroda izmira i bqga...vsi4ko mara vtasala, ta kak da se kazvat dve paveta i 3 plo4i
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Княжевска градина" звучи много готино и има доста класа и история в наименованието, определено отива в характера на столицата ни!
18
3
 
3
 
! Отговори
любомира преди 12 години
Харесва ми идеята. Прекрасно е да взаимстваме от нашата история. Поздравления.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Готино звучи! :) Царствено, историческо :)
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
харесва ми, че името е заимствано от историята ни, много е добре, когато политиците се връщат към историята ни.
15
2
 
0
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Готино е че най-накрая градинката ще си има име а няма да е "При паметника на Съветската армия". Иначе каква е идеята с конкурса ? Ще се преправя градинката ли ?
14
0
 
2
 
! Отговори
марта преди 12 години
Към 14. Разбира се, децата, които се интересуват от този спорт, трябва да го упражняват някъде. Но не в историческия център на града, в споменатата градина, пред НДК, където са разбити мраморни и гранитни плочи за милиони. Освен това, тинейджърите така шеметно карат, че представляват опасност за по-малките деца. Би трябвало да се определи друго място, не така посещавано .В центъра на нито един европейски град няма подобно стълпотворение. Градинките са градинки, даже ги няма будките с ***
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да правят - само да оставят децата да карат скейтборд там. Че май е единственото място, където могат да го практикуват в центъра на София. Май сме единствената столица в Европа без скейт парк и без това.
12
2
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
Е какво му е княжеското? Двадесет години нямаме завод за ***, нямаме многоетажни паркинги, нямама нормална структура на градския транспорт, а тия решили да сменяват имена - безкрайно належащо действие по време на криза!!!!
11
9
 
5
 
! Отговори
Кирчо преди 12 години
Нещо сбъркано има тук. В центъра на София има паметник на окупатори и престъпници. До колкото си спомням мутрата борисоф обеща на кмета на Москва Лужков, че докато той е кмет този паметник няма да се маха. Другарката фъндъкова е национален родоотстъпник и понеже не разбира от нищо, затова става за всичко.
10
1
 
2
 
! Отговори
KGB преди 12 години
Poreden opit za iztrivane na istoriqta ot vlastvashtite populisto-antikomunisti!
9
0
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
Батенберг съвсем не е бил "педерастичний", нещо си в грешка. Доста си е походвал по жени човечецът, светла му памет. Дори е пренебрегнал съсловните предразсъдъци заради една хубава актриса. Мъж, който е активен по тънката част, не е ***, да знаеш!
8
4
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
до 3Ей!!!кви глупости пишеш!Батенберг педерастичний е бил против съединението.Чети малко бре!Поне нета е безплатен!
7
1
 
2
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Ау!Ся стана мазало!Някои и викат Зоопарка,Баба Яга,****.Дайте да и сменим името на "Оная градинка",че то се не трае веч!
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да се направи паметник на любовта, един руски богатир прави любов с майка България
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичката мара-втасала на София,та и нашите избранници от софийският парламент пак циклят политическият си имидж.Кой е по-голям антикомунист,кой по-обича америка и кой припява исо на ухото на управляващия зевзек.Ашколсун.А неможе ли вместо паметник на сСъветската армия, на това място да спретнем една джамийка на мусюльманите.Тамам там и е мястото,хем широко,хем турската резиденция е отсреща,хем канала е близо- за подмиване.И ще я кръстим "Княже Баши джамия"
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами и България преди1944 год.се именуваше "Царство България"То освен смяна на имената на улиците и площадите друго в България от демократите не се прави,а се разсипва!Така,че аз предлагам, като ще имаме княжевска градина за по точно да се именува:"Княжевска градина в Царствно България"!
3
2
 
10
 
! Отговори
княз Батенберг преди 12 години
Много уместно решение ! Тъкмо в Княжеската градина е най-подходящото място за паметник на княз Александър Батемберг. Една светла личност в нашата история, която не се поколебава да застане начело при отстояване на нашата независимост в Сръбско-българската война и при Съединението на Източна Румелия с Княжество България !