Задълженията на ЦСКА към държавата растат

Дължат още 20 000 лв. за наемането на "Българска армия" за Sofia Rocks
6 юли 2011 15:13,
5
Задълженията на ЦСКА към държавата растат
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Освен задълженията за наем на стадион „Българска армия“, който все още е собственост на държавата, ЦСКА ще трябва да прибави и сумата от 20 000 лв., платена като наем от организатора на „Sofia Rocks” – Balkan Entertainment, за провеждане на събитието.

Това заяви министърът на спорта Свилен Нейков след заседанието на Министерския съвет.

Първоначално рокфестът трябваше да се проведе на Националния хиподрум в Банкя. Преди повече от месец обаче организаторите се похвалиха, че ще улеснят феновете на групи като Whitesnake и Judas Priest  и този петък събитието ще се проведе на стадион „Българска армия“.

Оказва се обаче, че договорът за наема на съоръжението е сключен с ЦСКА, а не с Министерството на физическото възпитание и спорта.

Още по темата

В момента дълговете на клуба към държавата растат, защото от октомври наемът им за ползването на стадиона е двоен, заяви Нейков.

По думите му задълженията им към момента са на обща стойност от около 600 хиляди лева.

От ЦСКА са поели ангажимент до края на юли да изчистят дължимото към министерството, след което ще се договори отдаването на „Българска армия“ за ползване от футболния клуб, обясни още Нейков.

„Нямаме специално отношение към тях. Това, което става, е че те обещават едни срокове, след което това нещо не се случва. Забавяме се във времето, и то не по наша вина", беше коментарът на министър Нейков за неспазваните споразумения от страна на ЦСКА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦСКА дължат пари на Сливен, на Черноморец,на Видин,фалираха Ботев,Локо (Мездра) и Пирин. Това не може да продължава така и БФС трябва да реагира
4
0
 
2
 
! Отговори
канар преди 12 години
Абе хора, Пирин и Ботев може да ги изхвърлят от А група а ЦСКА не???
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...В момента дълговете на клуба към държавата растат, защото от октомври наемът им за ползването на стадиона е двоен, заяви Нейков...."Ето това е престъпление - нито един друг клуб у нас не плаща наем за стадиона, на който играе, а на ЦСКА дори е удвоен!!!
2
4
 
3
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Пророчеството е че комунистите ще паднат след като се закрие Цесекето.
1
5
 
4
 
! Отговори
8 преди 12 години
Хубаво де нали до края на юли ще се издължат,какви задължения растат тогава,тези пари са джобни за юношите на ЦСКА!