Петима преписвачи на изпита по история в СУ

Работите им са анулирани, съобщават от университета
Обновена: 14 юли 2011 18:22 | 14 юли 2011 18:22,
26
Петима преписвачи на изпита по история в СУ
Снимка: Архив Булфото

Петима са хванатите преписвачи на изпита по история на България в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Двама от тях преписвали с технически средства, а други трима – с „класически пищови”,  обясняват от университета.

Още по темата

Работите им са анулирани и те няма да участват в класиранията на едно от най-желаните учебни заведения в страната.

На изпита 1489 кандидат-студенти трябваше да пишат по темата "Териториално разширение и централизация на България през първата половина на IX век" или за  "Обществено-политическа дейност на Георги Раковски".

С този изпит кандидатстудентската изпитна сесия в Софийския университет завърши. Резултатите трябва да са готови до две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха,чудо голямо!Преписали били!Важното е,че са ги хванали и са ги изхвърлили,другия път,да не се повтаря.Номер 24 и на запад се пие,недей да се съмняваш.
24
1
 
0
 
! Отговори
lele преди 12 години
Страшно престъпление!!!!Жеднага да се намеси Б.Борисож и Ц.Цветанов.
23
1
 
8
 
! Отговори
Прокопи преди 12 години
В Западна Европа образованието може и да е на същото ниво на преподаване, ама условията не са. Висшето образование зависи главно от студента. Дали той има възможността и желанието да учи. В България има хора, които искат да учат, но нямат възможност. Пък и да си най-ученолюбивият като попаднеш в клоаката Студентски град, бързо ще те превъзпитат. Силно се съмнявам, че има място на Запад, където студентите са изкушаване постоянно от възможността да пият по цели дни и да ходят по желание на лекции.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко под 1500 души на изпит по история. СУ явна наистина много е закъсал. Едно време да се влезе в СУ какви знания и какви връзки трябваха- сега трябва 3 и желание да учиш една от многото непредпочитани специалности. Интересното обаче е, че конкурентния вуз(УНСС) просперира в тези времена. Лесното влизане и ниските изисквания явно имат най-голямо значение за бъдещите специалисти.
21
0
 
3
 
! Отговори
ot 12 преди 12 години
до 14: Доста буквално приемаш понятията. Естествено че ако например си роден в Едикоясистрана и 5 дена след това са те изнесли,то ти нямаш почти нищо общо с нея. Но все пак е видно,че си роден и израснал в България и говориш български. Това означава,че България е родината ти. И както ако например не харесваш родителите си не можеш да си хванеш други на улицата,така не можеш да си избираш и Родина. И не те смятам за враг,а по скоро за *** ;)
20
3
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
И в Кеймбридж и в Оксфорд се преподава смешно, просто те са престижни, защото там учат аристократите. Престъжът на едно учебно заведение не го прави преподаването, а самата среда от ученици и студенти.
19
7
 
14
 
! Отговори
Асен преди 12 години
Е то ако си мислите че в Западна Европа висшето образование е по-добро, значи сте много далече от истината! Кембридж, Оксфорд ги изключете, там нещата са различни! В обикновените университети в Западна Европа е същата пародия като тук в БГ, аз лично завърших английски колеж докато работих, същата пародия е като в България!
18
5
 
18
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Българинът бил нетолерантен? Ти какъв си? Турчин, ***, гей...??? Напротив, българите сме прекалено толерантни и затова си патим! Защото ако бяхме разстреляли *** през 1989, ако бяхме поставили турци, *** и всякакви паразите по местата им, сега нямаше да се чудим "Защо се получи така?". Но все пак предпочитам да живея тук, отколкото да бъда роб в Гърция, Испания, Англия и т.н. и да се мисля за "европеец" сред араби, албанци, *** и всякакви други престъпни елементи!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 15Освен това българинът е невероятно нетолерантен. Ей на, аз не ти казвам какво е правилно и как трябва да мислиш. Аз приемам, че имаш право според интелекта и възпитанието си да имаш различно от моето виждане. Аз не бих те винил за това. Ти го правиш. Защо?:) Времето, когато всички мислехме еднакво и мислите ни бяха успоредни на априлската линия отминаха отдавна. Вече сме в 21 век. Бъди жив и здрав. Дано си и щастлив ! Драго ми беше, да обменя мисли с теб.:) Приятна вечер!
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 15Защото нямат никакъв повод за капчица гордост. Защото българският народ е сбирщайн от единаци. Да си чувал някъде за български квартал? Няма, няма и да има. Проблемът е, че и извън България почти не се случва името на страната, в която сме се родили да се чува с добро. А яденето и пиенето в България съм си го платил с кървава пот. Да уважаваш един народ и страна само защото по независещи от теб причини си свързан с тях е глупаво и не помага нито на страната, нито на народа.
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народът ни че не става за нищо, не става...Но защо тези, които са избягали в чужбина плюят не само България, но и българите, останали тук?!?! Жалки душички, не плюйте там, където сте се родили, където сте яли и пили, не ви прави чест най-малкото!!!
14
4
 
7
 
! Отговори
9 преди 12 години
До 12Доста посредствено определение. Ако съм роден в Москва, а родителите ми са българи - тогава според теб съм руснак? :) Примитивно разсъждаваш и това не е проблем. Проблем е, че все повече хора поради нищета олевяват в разсъжденията си и все повече се връщат във времената на комунизма. Предполагам, че ме смяташ за враг след като не мисля като теб?:) А аз не плюя страната, България е прекрасна страна. Просто народът ни не става за нищо, абсолютно за нищо! :(((((
13
5
 
14
 
! Отговори
адв. Петров преди 12 години
Изпитите по Български език и литература, както и този по История в СУ са елементарни! Ако не можете да издържите тези изпити, определено специалностите "Право" и "Българска филология" не са за вас...
12
3
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
Не,родината е страната в която си се родил,човек би си помислил че думата го подсказва. Къде ти е приятно да живееш като емигрант си е твой въпрос,но да плюеш страната от която произлизаш е признак на ниска култура.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом и в Софийският взеха да преписват, значи матряла е много много ***...
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами как да имат желаещи. Намаляха тези, на които име се учат 300 страници на изуст. Пък и СУ не е това, което беше. За заключение- който може да учи в чужбина, да тръгва веднага.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 8Държавата България отдавна е ***. А Родината и страната, в която сме се родили са различни неща. Къде се е родил човек е донякъде биологическа случайност, а Родината е страната, в която се чувства щастлив. Патриотизмът е хубаво нещо, стига да не е догма. Защото в такъв случай се говори за заболяване, а не за мироглед. Те точно тесногръди патриоти ни докараха до такова дередже, а други патриоти постоянно гласуват за плампалници. Да, *** е страна от третия свят.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с този "***" неграмотни *** такива! Страната ви се казва България! Родина и родители не се избират по желание и всеки който се подиграва със собствените си се подиграва и на себе си!
7
0
 
11
 
! Отговори
муха самурай преди 12 години
до Салахадин: Значи да ръкопляскам и на крадеца, който ме обра миналата година - човека се е ПОТРУДИЛ да си направи шперцове. Да ръкопляскаме на катаджията, който се поти на шосето, сигурно ще кажеш, че си е заработил подкупите, ПОТРУДИЛ СЕ Е... Тя и Калинка и другите са си ПЛАТИЛИ дипломите, ПОТРУДИЛИ са се хорицата... но сигурно дори не знаят какви предмети са учили.
6
4
 
20
 
! Отговори
5 преди 12 години
Между другото защо най-елитният ни ВУЗ прави кандидат-студентски изпити, че и предварителни такива при условие, че мераклиите да учат в него са много по-малко от местата там? Това е при СУ, който е на деветстотин и някое място в класацията на ВУЗ-овете в света и е най-добре класирания булгаристански ВУЗ. За останалите ВУЗ-ове изобщо не искам да отварям дума, те трябва да ПЛАЩАТ на студентите , които учат там. :)