Топлофикация пусна парното в София

Отворете винтилите на радиаторите и проверете топломерите
17 окт 2011 17:03,
59
Топлофикация пусна парното в София
Снимка: Архив Булфото

„Топлофикация-София“ започна поетапното масово пускане на отоплението в столицата от обед, съобщават от дружеството.

От там напомнят всички абонати да отворят винтилите на радиаторите си напълно и да проверят топломерите.

В случай, че дисплеят им е угаснал, те трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Решението за старта на отоплителния сезон било взето след като от НИМХ към БАН представили дългосрочната прогноза за времето. Според нея след кратко затопляне през следващите три дни се очаква трайно застудяване до края на октомври.

Включването на отоплението в столицата е започнало първо от детските градини и яслите, учебните заведения и болниците.

През следващите дни поетапно ще бъдат включени и жилищните сгради във всички топлорайони и накрая парно ще имат и административните сгради.

„Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил”, категорични са от "Топлофикация София".

В рамките на деня е включено отоплението на 1375 сгради, а до края на седмицата с включено отопление ще бъдат всички близо 430 000 абоната на "Топлофикация София".

„Все пак, ако има наши абонати, които искат да забавим пускането на отоплението в жилищата им могат да подадат индивуално заяление за това след решение на Общото събрание на етажната собственост в деловодството на дружеството и ние ще се съобразим веднага с тяхното желание”, уточнява изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

"Топлофикация София" е в пълна готовност да осигури безпроблемното протичане на отоплителния сезон.

През летния сезон са ремонтирани 27 обекта, подменени над 13 км топлопроводи и над 90% от абонатните станции в столицата. Инвестициите, които отчита дружеството, са за над 6 млн. лв.

За допълнителна информация във връзка с общото пускане на отоплението в столицата дружеството предоставя следните телефони: ТР”София” – 931 49 49, ТР”София Изток” – 970 99 32, ТР”Земляне” – 859 01 95, ТР”Люлин” – 934 00 80.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайдеее! Почна се с голямото дране!
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За трети път пиша, през 98 г., когато се премеситх в сграда с ТЕЦ, не знаех какви ще са ми сметките за парно през 2011 г и ще плащам само за тръбичките по 100 лв на месец, като отоплението с климатик ми излиза 40 лв на месец. Искам като бял, свободен човек в 21 век да мога да се откажа от една *** за мен услуга. Много ли искам? Пак ще повторя, не искам да си продавам жилището, защото съм правил основен ремонт и обзавеждане и продажбата би била на загуба. Някой нещо смислено може ли да възрази
53
6
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Решението на проблема ви е - идете си на село! :)
52
1
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Даже закъсняха обикновено го пускат при първия студен помисъл!Нищо де ние пък няма да го плащаме!!!
51
0
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 12 години
:) Много констатации, много нещо...май наистина работите в "Топлофикация- София"ЕАД;) Я да попитам - колко градуса топлинна енергия подавате в абонатната станция , не представлява ли мини компютър с над 8 показателя уредчето, монтирано там и защо само служител на Топлото има право да влиза в абонатните станции, дали са стандартизирани според БДС тези уредчета и други алабалистики;)
50
4
 
5
 
! Отговори
хх преди 12 години
Ъмм ... че то останаха ли балъци, отопляващи се с парно?
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понеже недовиждам, пък очилата ми бяха далеч, прочетох "Топлофикация пусна порното в София"
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Са сам намислил да земем некои офис да спим у него че са по-изгодни от квартирите
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я па сам под наем у софето бачкам за 350лв и плащам тръби дори и през летото па се оправям некак си е па нема да копам!
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да мъкна дърва да бърша постоянно сажди,да давам по 700 лв. за три месеца и пак да мразна .а не мерси.Да живее топлофикация!
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ползвам парно и съм доволна, плащам си без закъснения. Живях в къща е по лошо няма и ми излиза по скъпо,
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия ниви чакат някой да ги обработи, да ги направи на ферми, така както е целия свят.----------------- Ниви няма. Вече ги изкупиха и уедриха. Край на залаганията.
43
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 12 години
бърз фалит за тези крадци!
42
5
 
0
 
! Отговори
манго миризлив преди 12 години
баси кефа ,тез суфиянци са добре
41
8
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Не работя в Топлофикация, ползвам парно и съм доволен, плащам си го почти винаги без закъснения.
40
7
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
И като толкова не искате парно, махнете си го, съберете се съседите и решете. Ама трудно става, защото хитрите ви мозъчета се сещат, че без бабата от долния етаж да топли с парно ще се топлите с климатик... и с грейки в празничната вечер на Коледа.
39
13
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Напротив, имаш избор. Когато се местиш в сграда с ТЕЦ, знаеш, че ще имаш парно. Ама вие селяните искате да сте тарикати, всички съседи да топлят с парно, тръбите да ви подгряват, а вие да се перчите с климатик. Само да ви кажа, че ако ги няма през зимата тези тръби, ще ви стопли и климатика, ама не за 200-300 лева на месец, заедно с топлата вода, а за поне 100 лева отгоре... без топлата вода.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Климатика никак не изсушава въздуха, когато отоплява. Не ми пука на тебе как ти е най-добре. Пука ми, че не мога да се откажа от някаква "услуга". Това наричам аз рекет! Нещо да възразиш?
37
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скъпи селяни, разберете, че София не е това, което сте си представяли, докато сте растяли, София не е това, което дават по телевизията. Щом ви е скъпо парното - хайде обратно от там където сте. И не се оправдавайте, че нямало работа. Защото тия ниви чакат някой да ги обработи, да ги направи на ферми, така както е целия свят. Първо може да се наложи да копаете вие, после ще се развиете, ще станете шефове и други ще копаят вместо вас. Съгласете се, че да копаеш е по-добре от това да живееш на квартира в София, да работиш за 400 лева и да си мислиш, че си постигнал нещо велико.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и далаверата започна