Столичната община не се отказва от презонирането

Районните кметове ще са равнопоставени, обеща зам.-кметът по финансите
Обновена: 10 ное 2011 11:24 | 10 ное 2011 11:23,
21
Столичната община не се отказва от презонирането
Снимка: Архив Булфото

Столична община започва да разработва критерии за ново презониране на София, заяви новият заместник-кмет по финансите Дончо Барбалов пред БНР.

„След края на работата ѝ ще има широка обществена дискусия за промяна, която да е приемлива и разбираема за хората“, обясни той.

„Най-важното е да сме реалистични – както в приходите, така и в разходите“, заяви Барбалов и допълни, че общината ще продължи досегашната си политика.

Той обясни, че в момента се работи по оптимизация на събираемостта на данъците и таксите в общината.

“Ще продължим и проверките на базите данни по имотните декларации. Искаме да подобрим и качеството на услугата – по-лесен достъп и по-лесно плащане на данъците и таксите”, продължи Дончо Барбалов.

По думите му в събираемостта на старите вземания се е увеличила с 21% за октомври.

„Разходите за издръжка на администрацията са по-малки от събраните данъци и такси, това ще се опитаме да го запазим“, поясни той.

Още по темата

В момента Столичната община работи по 25 проекта за 1,300 млрд. лв., но за приходи няма да се разчита на евросредства, коментира приходите Барбалов. 

„Капиталовата програма е много важна кризисна мярка. През тази година само проектът на метрото е създал допълнителна заетост на 2500-3000 души. Ще се опитаме да продължим в тази посока“, обясни новият зам.-кмет по финансите на София.

Не на последно място Барбалов поясни, че новите районни кметове ще бъдат равнопоставени относно новите проекти.

“Не бива да се очакват резки промени в начина, по който се разпределят средствата”, заяви той.

Днес ще стане ясно кои ще бъдат тези управници. Кметът Йорданка Фандъкова ще представи предложенията си за районни кметове. Още след изборите, тя съобщи, че ще подмени половината от тях с партийни кандидатури.

Предложенията на Фандъкова ще бъдат гласувани от общинския съвет в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Катерина преди 12 години
Естествено, че е справедливо, в крайна сметка, който е избрал да живее в луксозен квартал - трябва да си плаща повече!
20
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Звучи справедливо да има зони за данъците.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям напълно! Не може в Люлин и в Лозенец данъците да са еднакви!
18
0
 
0
 
! Отговори
noi преди 12 години
Поздравления за кампанията строго, но справедливо!
17
0
 
0
 
! Отговори
NAK преди 12 години
Не е никак лошо да има малка промяна защото ще има разнообразие, браво на замесник Кмета.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смях в залата, 2000-3000 работни места от метрото, само дето повече от половината са за турската фирма Догюш нали и паричките на столичани отиват в Турция. Къде са тези ифраструктурни проекти за 1,3 млрд. лева? Това че ремнтираха пет моста и окрадаха от недовършеното околовръстно пари за още две не са инфраструктурни новости, тея проекти са от 20 години. Екипът на Фандъкова е слаб, самият факт, че има едно ново лице трябва да ви говори, че досегашната линия на нищоправене ше се запази.
15
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 12 години
25 проекта за 1,300 млрд. лв... демек 1,3 трилиона? Сериозна сумичка г-н/г-жо редактор :)
14
0
 
2
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
ВЕЧЕ НЕ КАЗВАТ НАПРАВО ЧЕ ЩЕ УВЕЛИЧАВАТ ДАНЪЦИТЕ. ВЕЧЕ НА ТОВА МУ КАЗВАТ "ПРЕЗОНИРАНЕ". НЕ КАЗВАТ СЪЩО ЧЕ ЩЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ. КАЗВАТ ЧЕ "ЩЕЛИ ДА СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ ПО НОВ НАЧИН - 70 % ТВЪРДО И 30% ПРИ ЗАСЛУГИ."
13
0
 
1
 
! Отговори
Шматко преди 12 години
Хак да им е на тия дето дадоха гласът си за тая облъчена даскалица Изпълняваща заръките на Свети Боко и компанията му . Неви ли стана ясно че Фандъкова е във власта само с една единствена цел и тя е КРАЖБА . ЗАЩО НЕ СЕ САНИРАТ ЗГРАДИТЕ В СОФИЯ КАКТО Е В ЕС От 1981 г живея в ФРГ . След обединението на Германия излезна едно законче което улесни санирането и разкрасяването на градовете . Основната идея на това законче звучеше така : 1 Изготвя се проект , план и себестоиност на санирането . 2 Всички подобрения на фасадата ( ДОГРАМА , МАЗИЛКА ОЛУЦИ ) намиращо се от срана на улица се заплащат от общината след като е извършено по предварително удобреният план . Така тук успях да ремонтирам къщата която купих преди време . Общината ми платиха две лица на къщата след като изпълних плана по който ми бе оказано да санирам . Практически ремонтът ми бе повече вътре и двете заддни фасади и прозорците и вратите който не гледат към улица .
12
0
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
До 11Ами всеки месец,аз съм от София,но в момента живея на село.В столицата идвам да си прибера наема от квартирантите.И пари да ми даваш в тази помийна яма наречена София не се връщам.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до Селянинами скоро минавал ли си насам
10
0
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
до 9Вярваш ли си?
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе специално за София бая неща се правят. Околовръстното си върви по план, естакадата за Младост също, скоро почват такава на Телевизионната кула (надявам се да не изсекат дърветата само), метрото си се строи. Ако пуснат и някой друг подземен или надземен паркинг ще е още по-супер, като след инфраструктурните проекти и реализацията им, е време да се помисли и за естетиката. Според мен до 3-4 години София ще бъде красив, чист, модерен европейски град
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от жена кмет става ли?
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалка даскалица. Не можа де пребори с *** и каруците.
6
0
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Да ви е честито софиянци ,следващия път пак гласувайте за ГЕРБ.
5
2
 
6
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
айде честито ви данъци с 50% ОФЦИ дето гласувахте за даскалицата! Дано пукне по-скоро та да си имаме нормален кмет!
4
0
 
7
 
! Отговори
Да преди 12 години
Основните цели на Фандъкова, които до сега дори не се опитаха да разрешат са: 1.Узаконяване на незаконните остъклени балкони в цяла София, а не хаотичното им разрушаване. 2.Предлагане на работещ механизъм за законното остъкляване тип усвояване на балкони. 3.Прехвърляне на земята под блоковете на собствениците в ЕС. 4.Предлагане на работещо решение по отношение на санирането на фасадите на панелките /изготвянето от страна гл.архитекти по райони на типови проекти/ 5. Отпадане на зависимостта на данъчната оценка с такса смет и данък сгради. До кога Фандъкова и нейните "експерти" както и арх.Диков и арх.Влади Калинов ще се правят,че не съществуват тези проблеми !
3
0
 
7
 
! Отговори
айде стига цоцахте преди 12 години
Ако ще сме реалистични както казвате и в разходи и приходи, то тогава - според направените разходи(а те са нито лев!!!) би трябвало някои квартали дето се водят уж елитни и скъпи, да им се намалят данъците, а не обратното, защото Столична обшина НЕ е вложила нито лев в инфраструктура дори под угрозата от санкции от ЕС и е ПРЕСТЪПНО да искат все повече пари от хора, които сами си изграждат улици, канализация, мини пречиствателни станции!!!!!!!!!!!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Столичната община да се кротне с това презониране!!! То е ясно, че се прави само за вдигане на данъци и такси, пари нямаме!!! Повишаването на данъците води до неплащането им. Разкарайте ултра несправедливия плосък данък, нали все ЕС ви е в устата, в колко държави го има???!!!