Раздават топъл обяд за 1350 души в София

Проектът стартира от 1 декември до март догодина
Обновена: 29 ное 2011 16:57 | 29 ное 2011 14:09,
1
Раздават топъл обяд за 1350 души в София
Снимка: архив, Булфото

Проектът "Социална кухня" от тази година ще осигурява храна за 1350 души в София и за 400 души във Варна.

В Столичната община беше подписан договорът за социалната услуга на територията на София между кмета на София Йорданка Фандъкова и Улрих-Гюнтер Шуберт, председател на фондация "БНП Париба България".

През тази зима топъл обяд ще се раздава в 12 пункта на територията на столицата. Местата, където ще се раздава храна от 1 декември, са в районите "Надежда", "Връбница", "Триадица", "Витоша", "Красна поляна", "Младост", "Подуяне", "Искър", "Люлин", "Средец".

От 20 декември започна раздаването на храна по този проект и в 13-и пункт - в Центъра за кризисно настаняване в кв. "Захарна фабрика", където ще могат да нощуват 30 бездомни лица.

Средната стойност на една порция ще е близо 80 стотинки, а храната ще се приготва в кухните на "Социален патронаж". В менюто за декември са предвидени главно ястия с месо. Проектът ще продължи до 31 март следващата година.
От миналата година бяха разкрити два пункта в които се раздава безплатна храна за бездомни лица - в църквата "Св. Параскева" и в Центъра за временно настаняване в кв. "Красна поляна", припомни Фандъкова.

Други 600 социално слаби лица и семейства получават топъл обяд по проекта "Социална трапезария" на районните администрации към социалното министерство.

Сто бездомници ще получават храна в безплатни трапезарии на Централна гара и на гара "Подуяне" от 1 декември по проект на фондация "Мисия без граници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е как па баш днеска в деня на протеста?