За 4 часа - 60 изловени без билет в София

Спирани са автобуси по линии с номера 11, 60, 72 и 83
Обновена: 19 яну 2012 14:20 | 19 яну 2012 14:20,
138
За 4 часа - 60 изловени без билет в София
Снимка: архив Булфото

Само за четири часа - от 6.30 до 10.30 ч. на две места в София - на бул. "Христо Ботев" и в кв."Красна поляна" контрольори на Центъра за градска мобилност са глобили 60 гратисчии.

Спирани са автобуси по линии с номера 11, 60,72 и 83. Проверките ще продължават до 22.00 ч.

При проверките част от пътниците без билет са отказвали да представят документ за самоличност след отказа им да платят глобата от 10 лева.

Първо искали да им се пише акт, а след като научавали, че сумата е 70 лева, са предпочели да платят глобата за нередовен пътник.

Според контрольорите на Центъра за градския транспорт в квартал като "Красна поляна" пътуващите без билет са и агресивни, има и служители на почистващите фирми, които пътуват без билет и се случва сутрин да бъдат сваляни всички пътуващи в автобус по линия номер 72.

По данни на Центъра за градска мобилност среднодневно с билет за нередовен пътник биват глобявани между 220-250 души.

Обичайно месечно за нередовност на пътниците се пишат между 600 и 700 акта, които са на стойност 70 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕКА БЪДЕ ЯСНО!!! ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ Е НАРОДЕН!!! ПЪТУВА СЕ БЕЗ ПАРИ И БИЛЕТИ !!!! ТАКА Е РЕДНО!!! ДА ДАМ ПАРИ ЗА БИЛЕТ ЗНАЧИ ДА ТОЛЕРИРАМ КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В СТОЛИЧНА ОБЩИНА!!!
105
0
 
5
 
! Отговори
Клев преди 12 години
Това няма да скрие нередностите, слабостите и повсеместната корупция в общината. Особенно гафовете в транспорта, след като най-новия рейс е по-дърт от кмета. И нека да започнат да глобяват когато всичко работи в превоза. Лятото нищо не се отваря, зимата няма парно, издевателствата и своеволията на водачите 98 % привинциалисти с килийно образование и събирателен образ на изброените факти е кмета фъндъкова, която още не знае какво работи, но знае колко и е хонорара когато участва в престъпленията.
104
0
 
8
 
! Отговори
Пътникът преди 12 години
Вярно е , че всички *** пътуват гратис , вярно е , че от чистотата също са гратисчии , но...и те са само *** , вярно е , че назависимо от многото нови транспортни средсва има и такива където навън е по-топло ( трамваи 6 , 11 , 12 . 3 , 1 , 7 , тролеи 6 , 7 ...и мн. други ) но също е истина , че за обикновения човек 1 лев за билет е много ! Редно е картите за всички линии да са поне с 30 % по-евтини и така масово хората ще ги предпочетат вместо да пътуват на повишено внимание .
103
6
 
3
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Докато ти и хората мислещи като теб пътувате и живеете гратис автобусите, влаковете и държавата ни ще са на това дередже!
102
1
 
3
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Точно в днешния ден да се правят проверки из повечето улици в столицата, с участието и на полицаи, при това с предупреждение от вчера.... Това по-скоро са превантивни мерки за безопасност от безредици в деня на встъпването в длъжност на новия президент. Нищо лошо няма в това, напротив - добре е замислено, но несе казва истината. Не твърдя, че е така, но силно подозирам. Както и да е - важното е, че нямаше лоши инциденти.
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека дадем отпор на престъпните контрольори,призовавам повече хора да не дупчат и без това прекалено скъпите билети.
100
6
 
16
 
! Отговори
Студентка преди 12 години
Лев не давам, колкото и да плащате все ще са същите гробници рейсовете и винаги *** ще се возят гратис, лятото в трамвая мирише на бабички, а зимата е по-студено отколкото навън. Като ме свалят на спирката и си тръгвам, като ме задърпат се развиквам и обвинявам в опит за грабеж, обаждам се на 166 и казвам че са ми правели намеци и че са ме пипали. Още наполовината от това тъпите контроли си тръгват, защото всички до един са бивши рецидивисти и не искат да си имат проблеми отново ;)
99
4
 
18
 
! Отговори
а преди 12 години
Аман от агрвсивни *** (комтрольори), които вместо да хванат някаква нормална работа, само дебнат да обират сиромашията по градския транспорт. Като гледам какви са мъжаги, да хванат по една лопата, а не да изнудват безпомощни жени. Като видят по-яки младежи се правят на ударени, защото могат да го отнесат. Освен това, полицайте да се занимават с по-важни неща, а не с това, че някой не е дупчил билет за 2 спирки.
98
1
 
5
 
! Отговори
Do dmode преди 12 години
В Лос Анджелис няма и тротоари, дай и от това да се лишим, или официално да станат паркинги.
97
6
 
5
 
! Отговори
hihihi преди 12 години
taka sa sviknali sofianci ,ama todor ymria sega shte plashtate *** .
96
3
 
9
 
! Отговори
Eco преди 12 години
Нека да оставят метрото, трамваите и тролеите в центъра, а автобусите да ги ограничат до минимум - да останат само за извънградски линииТака ще се спестят от огромни разходи за горива и едновременно с това ще се провежда някаква екологична политика.
95
3
 
5
 
! Отговори
dmode преди 12 години
Въпросът е искаме ли да плащаме големи данъци и да имаме транспорт като във Виена, или искаме да сме като американците - работиш и плащаш това, което потребяваш. В ЛА няма да го има синдрома на *** - да не работи и да не плаща, а да потребява.
94
3
 
8
 
! Отговори
dmode преди 12 години
А знаете ли, че в Лос Анджелис изобщо няма обществен градски транспорт. Има таксита и леки автомобили.На другия полюс е Виена, където има 6 линии на метрото, няколко дузини трамвайни трасета, U-bahn. Но като гледа човек празните трамваи, които минават на 2 минути и возят по 3 души, осъзнаваш казваш колко са богати австрийците и се замисляш има ли смисъл да се пилеят толкова пари за обществен транспорт.Нашата община има амбицията да копира всичко от тях Само дето е далеч от техните възможности$
93
12
 
5
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
Ти нямаш право да се наричаш БЪЛГАРИН защото ти си ***,
92
1
 
11
 
! Отговори
система преди 12 години
Просто в България обичаме корупцията - контрольора обича да му дадат някой лев на ръка, за да си трае, нередовния пътник обича да плати 5 лева вместо 10 за глоба, заплатите на контрольорите са ниски, защото всеки знае как си докарват допълнителните парички и всички се правят на ощипани госпожици... За сравнение, ето как беше преди повече от 10 години в Турция: влиза се само през вратата до шофьора, доближава се карта и пътника влиза, карти се купуват и зареждат на всяка спирка от автомат...
91
0
 
13
 
! Отговори
не може преди 12 години
Да , да всички бяха столичани с по тъмен цвят на кожата и все кореняци .
90
0
 
15
 
! Отговори
кондуктор преди 12 години
ВСИЧКИ БЯХА *** ВИДЯХ ГИ С УШИТЕ СИ...
89
6
 
33
 
! Отговори
Българин преди 12 години
110 - ами нормално, че ще гледаме да ги прецаквамве - *** се водят гратис, ушевите се возят гратис, голяма част от държавната администрация също, даже кърлежите от Паркинги и гаражи се возят гратис !!! Пенсиите плащат някакви смехотворни пари за карта и по цял ден си правят разходки из София, а ние плащаме по левче на билетче за тоя скапан транспорт, за да може цялата тая *** да се вози на аванта !!!
88
0
 
5
 
! Отговори
ff преди 12 години
Да не стане пак, че ние ги хващаме, а те ги пускат
87
1
 
5
 
! Отговори
Ils преди 12 години
Добре не се карайте, освен контрольор и по един отговорник за винкел във всеки автобус. Хем ще се разредят малко пътниците, че голяма тъпканица.