400 бона глоби за лошото почистване в София

Санкциите обаче са заради снега в края на януари
7 фев 2012 15:15,
22
400 бона глоби за лошото почистване в София
Снимка: архив, Булфото

Общо с 400 000 лева ще бъдат санкционирани фирмите, ангажирани с почистването на снега в София, съобщиха от Столична община.

Санкцията е за некачествено изпълнение на различни дейности в столицата по време на първия обилен снеговалеж в периода 25-27 януари т.г.

Преди два дни кметът Йорданка Фандъкова поиска помощ от държавата за почистването на снега в столицата, тъй като снеговалежът стана по-обилен. Към София беше пренасочена техника от други части на страната.

Още по темата
Преди ден Агенция „Пътна инфраструктура“ наложи глоби за близо половин милион лева на 10 фирми за лошото почистване на пътищата в страната.

Наказани има в Благоевград, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Търговище, Ямбол и Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Софияснягглоби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
kaka преди 12 години
някои хора освен да са негатовно друго не могат, само са негативни да погледнат какво става в другите страни като например Лондон
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е, че столицата е проходима. Обстановката в цяла Европа е тежка. Има градове, които са абсолютно блокирани....
17
2
 
2
 
! Отговори
Aniletevzt преди 12 години
Всички виждаме че градът, основните пътни артерии са почистени, а онези които казват че вътрешните улици не се чистят нека излезе и си махне колата от пътя за да мине снегорин и да почисти качествено! Доволна съм от труда на Столична община! Браво! Да са живи и здрави!
16
1
 
4
 
! Отговори
Sve преди 12 години
Аз пък много се радвам на времето, обичам зимата и е много готино как всичко е бяло и красиво. Дано някой организира бой със снежни топки :)
15
1
 
1
 
! Отговори
Титири преди 12 години
Вярно е че има проблем. Затруднения не липсват. Никой не отрича това. Но по - важното тук е да се обърне внимание на това, че движението в София не е спряно, градския транспорт се движи. Студено е, но това е природа. Срещу нея не може да се действа. Обърнете внимание на движещите се през целия ден снегорини почистващи улиците. Колите се движат нормално, големи задръствания няма. През целия ден бях навън и това ми направи голямо впечатление.
14
3
 
2
 
! Отговори
groeg преди 12 години
Аз не виждам защо е необходимо да плюем, недоволстваме и постоянно да сме негативни. Абсолютно видно е, че има затруднения, но скъпи съграждани поне бъдете обективни. Не помним такава зима от поне 20 години! При тези обилни снеговалежи е малоумно да искаме всичко да е облизано! Не вярвам, че не виждате как веднага след снегорините се затрупва наново! В рамките на разума и адекватните мерки е кмета Фандъкова да потърси допълнителна помощ ЗА ДА МОЖЕ ДА ВИ ОСИГУРИ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ НА ВАС!!!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИСКАМЕ ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА?МАЙ СМЕ ИЗХАРЧИЛИ ВЕЧЕ ПАРИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ?ТАКА ДЕ В БЮДЖЕТА СМЕ ПЛАНИРАЛИ ЗИМАТА ДО СРЕДАТА НА ЯНУАРИ И ТО БЕЗ СНЯГ.
12
1
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 12 години
Първо сключваме договори с "наши" фирми. После им плаща договореното под масата . И понеже не е свършена работата ги глобяваме ,ама все пак компенсираме ,защото са "наши" хора... Ей такава ни е цялата работа!
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да чисти, не виждате ли , че е закъсал в момента. Само хулите фирмите.Не бива така.
10
0
 
5
 
! Отговори
- преди 12 години
Доколкото ми е известно тези фирми получават милиони за извършването на услугата. Тези "глоби" означават единствено, че печалбата им ще е по-малка.
9
1
 
11
 
! Отговори
язе преди 12 години
защо ми се струва че на фирмите за почистване им излиза по на далавера да платят по някоя глоба отколкото да чистят както трябва.
8
0
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Ти зарежи че в Канзас е пълно с каубои и индианци, дето сняг не чистят, ама да видиш какво става в прохода Шипка. Идеални условия да практикуваш бобслей. Шейна не ти трябва - спокойно можеш да ползваш собствената си кола. Няма шиповки, няма вериги. Само мантинелите те държат на пътя.А към Стара Зара приключението продължава. Чистено е на принципа "Колкото да си личи къде е пътя, че да не подкарате през полетата". Нямам думи просто...
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"A V KAZANLAK NIAMA PO4ISTENI ULITCI A TROTOARITE SE PO4ISTVAT SAMO PRED BANKI I APTEKI ???????? I NIAMA NAKAZANI BAXTI UMRELIA GRAD I KMETOVE I *** MAINI "Свършили са паричките за почистване готин. Да позная - кмета ви е герберска изцепка? :)
6
1
 
8
 
! Отговори
цеко преди 12 години
Браво ! Само така-яка тесла ! Глоби -до дупка !
5
1
 
12
 
! Отговори
dan преди 12 години
Вижте сега и с 1 000 000 лв. да ги глобят, фирмите пак ще са на печалба - и от нашите пари!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази сутрин София беше "страхотно" почистена!!!!
3
2
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Има така нареченото нарушение на гражданския договор. От една страна СО определя зониране в София и определя различни данъчни оценки на имотите ни на базата, на което се плащат и данък сгради и такса смет. Такса смет освен това, което казва името и пълни бюджета на общината за почистване на общинските територии и улици. Така че е справедливо тези които плащат в пъти по висока такса да имат и по-добра услуга. Може да се приеме, че количеството ***, което изхвърля гражданина от панелния блок в Люлин и този в луксозния тухлен в Лозенец е едно и също, къде е логиката първия да плаща 50 лв за жилището си а втория 300 лв, единствената е, че в Лозенец би трябвало да е по чисто - улици, градинки, тротоари и т.н., а не да ми обясняват, че нямало пари да се изчисти снега от малките улички в кварталите или да се хвърли сол или нещо друго. На нашата улица са 100 блока (50 от едната и 50 от другата страна) по 30 апартамента са 3.000 апартамента по 300 лв са 900.000 лв. от такса смет. За тия пари аз ще я поддържам улицата перфектна.Втори въпрос: Синята зона, дали някой в тази обстановка е успял нормално да спре на парко място на синя зона - не е, но си плащаме левчето на час, ами уважаеми дами и господа след като не сте си изчистили местата защо събирате пари за тях. При подобна несправедливост в развитите общества щеше да вали от протести и някой щеше да ги чуе, но ние си знаем, че дори и кучето да лае - кервана си върви, както си знае.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общината глобете, ОБЩИНАТА!
1
0
 
8
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 12 години
Стига сме гледали как тези точат гориво и го продават на другия ан