Фандъкова поиска премахване на шатрата пред Централна гара

Причината е инцидент, при който се срути част от конструкцията
19 фев 2012 19:03, Красимир Ангелов
67
Фандъкова поиска премахване на шатрата пред Централна гара
Снимка: Булфото

"Шатрата пред Централна гара няма място там, защото при всеки сняг, дори да не е толкова обилен, има опасност от скъсване”, призна кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Повод за думите й стана инцидент от събота, при който част от съоръжението пред жп гарата рухна под тежестта на снега. За щастие в момента на срутването там е нямало хора и благодарение на това няма сериозно пострадали.

"Аз назначих конкретна проверка не само за това, което се е случило вчера, а и за цялостната конструкция. Предстои цялостна реконструкция на Централна гара, която ще се прави от Министерството на транспорта. Ние сме водили разговори, така че да обединим усилия и това пространство да влезе като част от общия проект”, допълни столичният кмет.

Фандъкова призна, че трудно може да се търси отговорност на фирмата, поставила шатрата, защото монтирането й е станало "много, много отдавна".

Кметът на София провери по-рано през деня и състоянието на дигата на река Лесновска край Долни Богров.

Около 35 години коритото на река Лесновска не е почиствано, призна кметът на район Кремиковци Ивайло Панев.

В момента на инспекцията доброволци от Долни Богров укрепваха с чували с пясък коритото на реката.

Един-два от критичните участъци по река Лесновска в район Кремиковци трябва да бъдат укрепени по-сериозно с каменна маса и това трябва да стане в следващите две седмици, отбеляза Ивайло Панев. Той уточни, че каменната маса вече е осигурена.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова бе категорична, че сега е моментът за превантивни действия, за да се предотвратят евентуални наводнения в столични райони.

"Преди няколко месеца кметът на Кремиковци започна подготовката за проектирането на втора дига на река Лесновска, която ще е на общински терен. За изграждането й ще са необходими около 2 милиона лева”, каза Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
4
 
! Отговори
pege преди 12 години
кой беше кмет га я правиха бе моме? Защо не се е съобразил с климато в България.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая не е добре , ако това не е обилен снеговалеж , здраве му кажи , това че общината ако може да си махне всичко което изисква някаква подръжка , а да остави само тия дейности които прибират пари , ще е най-добре за нея , като премахне шатрата , вече не може някой да я обвини че не полага грижи
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тази шатра изобщо не и е там мястото. Все още се чудя кой капацитет в архитектурата взе решение да се из...е пред централна гара.
53
4
 
2
 
! Отговори
do 59 i 60 преди 12 години
Абе вие двамата сте "много умни". Я покажете как може да се изчисти шатрата от снега....
52
1
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ФЪНДИ...,- А 20-ти МИЛИОНА ЗА РЕМОНТА..., А 30-те ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ...???- КОЙ ЩЕ КОМПЕНСИРА ЗАГУБИТЕ ОТ СЪДРАНИТЕ "*** НА СОФИЯНСКИ"...??? АМА НАЛИ ФИРМАТА ТИ, ФЪНДИ, ГО Е ЧИСТИЛА ОТ СНЯГ...?!?!?- ИЛИ ПАК...:"... - БИТИЯ БИТ..., Е*АНИЯ СОФИЯНЕЦ - ***...!!!
51
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-жо Фандъкова, все съм казвал, че даскалите трябва да ги песионират след 10 години стаж, защото губят памет. Толкова отдавна беше монтирана, че ремонта около гарата още не е завършен. Това изобретение на искуството не трябва да се коментира. Само да напомня: архитект е човек който няма достатъчно талант за художник и достатъчно акъл за инженер. Именно такъв архитект изографиса тази шатра. Що не падне шатрата на бай Тошо например? И строителите и проектантите са ясна и са живи и здрави и с пари.
50
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак кой ли не е виновен, но не и Герб, че не изчистили снега! Кога Фандъкова ще понесе отговорност за краха с почистването, кучетата, дупките, ***, немиенето на улици?
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо Фандъкова да каже защо не е изчистила шатрата и с това е увредила с милиони на София, тя се оправдава - ще я маха. Няма шатра, няма проблем.
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква хубава централна ж.п. гара имаше София, но тоза, сегашната по проект на арх.Георги Стоилов, дъртото кондофрейско ***, е един отвратителен хамбар, неуютна, силно проветрива - направо ветровита.
47
1
 
6
 
! Отговори
mitaka преди 12 години
А колко струваше това съоръжение ? И кой го плати и с какви пари ? Айде сега, вместо да увеличават синята зона и таксите, да поискат обратно парите от тоя дето си я е поръчал ...
46
0
 
12
 
! Отговори
laska преди 12 години
Когато я поставиха,казаха,че подобна видели в Африка и я харесали!!!!!Да ама там няма сняг!!!!!Аз наричам това "недоразумение" ГУГЛИТЕ .Където и да се премести е ОПАСНА!!!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ето къде ще я местят шатрата-в Южния парк над цсената.Не е зле,но там така яко духа вятър,когато има силни ветрове защото е открито,че този път ще утрепа някой със сигурност.Диков намери от къде да лапне пак общински пари.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шат рата ,шат рата ,шат рата,шат рата....Имаше такава песен тогава и вдъхновен от нея Софиянски даде разрешение да се направи.Но дали ''случайно'' точно сега се скъса,когато има и втора присъда по делото Софиййски имоти?Че не е хубава не е.Че откраднаха пари покрай нея откраднаха,но и ,че ''много навреме'' взе та се скъса и това е така.И ако Софиянски лапна 2 или 3 милиона,колко ще лапне сега Фъндъкова за да ''оправи'' уж грешката.Все от нас ще ги вземат парите де и няма да има допитване до нас!
43
1
 
21
 
! Отговори
алоооо преди 12 години
Фъндъкова кога ще оправите осветлението в подлезите на гарата? Не ви ли е срам чужденците от цял свят да ни гледат *** гара пълна с ***, клошари и смърдяща на урина и фекалии?????
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шатрата беше поставена през много,много далечната 2003г.
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най-добре целият предгаров площад да го направят паркинг, поне някаква полза да има от него. Едно време имаше магазинчета там, ставаше за нещо - сега само джебчии и наркомани се събират там, никой нормален не смее да припари
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
откакто светнаха кадафи, шатрите вече не са на мода. Да сложат вместо нея статуя на свободата...нали вече имам нов голям брат, на който да се кланяме
39
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доста хора са замесени в тази жп далавера - Бойко Борисов, Фъндъкова, Софиянски като кметове, Николай Василев и Московски като министри. Всички те изхарчиха милиони левове от бюджета за нещо, което сега ще се ликвидира.
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак безсмислени реконструкции, е тоя *** колкото и да го реконструирате нищо няма да се промени, тва е МЪРТВА ТЪРГОВСКА ПЛОЩ която не става за нищо! Са пак ще има сладко проектче, тоя път с иглу вместо шатра...
37
2
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
@ 39 "Шестокрилия петох*й" ми звучи по-гръмко ;)