750 хил. столичани с нови честитки за данък "сгради" и такса "смет"

До края на март ще е готово предложението за презониране на София
Обновена: 28 фев 2012 15:01 | 28 фев 2012 14:50,
38
750 хил. столичани с нови честитки за данък "сгради" и такса "смет"
Снимка: архив Булфото

750 500 собственици на имоти в столицата ще получат нов тип съобщения за дължимите данък върху недвижимите си имоти и таксата за битови отпадъци.

Около 2000 домакинства ще получат известия за по-ниски с около 20 на сто дължими данък "сгради" и такса "смет".

Щастливците са с имоти в кварталите "Овча купел", "Горна баня" и "Княжево", обяви зам.-кметът Дончо Барбалов.

По думите му при прехвърлянето на базата данни са установени неточности в размер на около 0,5 на сто от оценките и това е наложило корекциите надолу.

Барбалов допълни, че ако има неточности, собствениците могат да се обърнат към съответната данъчна служба.

В отговор на въпрос той посочи, че до края на март ще е готово предложението за презонирането на София. То ще бъде представено на обществено обсъждане.

От днес през страницата на Столичната община - www.sofia.bg в раздел "местни данъци и такси" ще е достъпна възможността за справка по ЕГН и по Булстат за дължимите данъци.

В данъчните служби на районите "Оборище", "Лозенец", "Красно село", "Средец", "Триадица", "Младост" и "Люлин" от 1 март ще има възможност за плащане на дължимите суми с банкови карти.

До края на март ще заработят ПОС-терминали и в останалите по-големи данъчни служби "Възраждане", "Сердика", "Подуяне", "Слатина", "Изгрев", "Красна поляна", "Илинден", "Надежда", "Връбница", "Искър", "Студентски", "Витоша" и "Овча купел".

По думите на Барбалов около 18 милиона лева са задълженията на 60-те фирми и организации, които са с най-голяма сума за неплатени данък "сгради" и такса "смет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 12 години
ДЕЛИТЕ СЕ НА СЕЛЯНИ И ГРАЖДАНИ. НАДЯВАХ СЕ ,ЧЕ ХОРАТА ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ, ПРИТИСНАТИ ОТ МИЗЕРНИЯ ЖИВОТ, ЯВНО СЪМ СЕ ЛЪГАЛ.ДАЛИ?????НАРОДЕ!!!!!
32
1
 
2
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ! преди 12 години
Трябват пари за бонуси, олигарси и монополисти, така че по високи данъци и такси !Гарантирано от ГЕРБ!
31
0
 
5
 
! Отговори
Воеводата преди 12 години
ТРЯБВА ЕДИН БУНТ КАТО В ГЪРЦИЯ И ДА ГИ БЕСИМЕ ПО СТЪЛБОВЕТЕ ТИЯ В ПАРЛАМЕНТ И МИНИСТЕРСТВА. ДА ИМ ПОДПАЛИМЕ КЪЩИТЕ. КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИШ БЪЛГАРИНО ОТ ТИЯ КРЪВОПИЙНИ КРАДЦИ. ДАЙТЕ ДА СЕ ДИГНЕМЕ И ДА ГИ ПОМЕТЕМЕ ТИЯ *** В ПАРЛАМЕНТ И И МИНИСТЕРСТВО. СТИГНАХМЕ НАЙ-ДОЛНИТЕ МУТРИ ДА СА НИ ПРЕМИЕРИ И ДА НИ КРАДАТ. МРЪСНИ ГАДИНИ. ТРЯБВА ДА ГИ ПОДПАЛИМЕ ДО ЕДИН ДА ИЗГОРЯТ, МРЪСНИ ГАДОВЕ. СМЪРТ НА ПОЛИТИЦИТЕ И УПРАВНИЦИТЕ.
30
1
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Абе тая *** Боковица що се прави на гламава, заедно с геребастката *** у общинския съвет? Още в средата на миналата година ВАС постанови решение с което установи, че принципа на формиране на такса смет е незаконен. Кво се правят на ударени и се опитват да продължават да стрижат овците с незаконната си такса? Който е луд да ходи и да им плаща. Аз ще се въздържа и ще чакам да ме съдят, та да видя кой съд ще ме осъди да платя незаконна такса :)))
29
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Много хубава реклама има над заглавието, и то по време на пости..... Ако се извади контекст, може и да се намери връзка със статията ....
28
2
 
3
 
! Отговори
Рентиер до 29 преди 12 години
По- скоро честито на селяните, които живеете под наем в София. Просто ще ви вдигнем наемите. Тъкмо ще имате стимул да искате увеличение на заплатите си.
27
2
 
3
 
! Отговори
Рентиер преди 12 години
Мен не ме притесняват по- високи данъци. От една страна имам достатъчно финансов ресурс и мога да поема допълнителни харчове, а от друга страна ще компенсирам от по- високи наеми.
26
4
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 12 години
Милионите селяни си плащат наеми и то доста солени.Като не ги искате не им давайте имотите си под наем ,но вас хем ви сърби хем ви боли типични ***!!!
25
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Честито на софиянци! Пак изберете оная пръдла. Герберастите освен да лъжат друго не умеят. Фандъка е много добра ученична на бете си Бойко. Милиони похарчи за снегопочистване, но освен няколко булеварда в София друго не беше пипнато. Но ще им плати на нашенците, все едно са чистили всички улици. А за данъците... мили съграждани, някой да е очаквал нещо друго?
24
0
 
9
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Миналата година дадоха крачка назад за по-високите местни данъци под предлог, че не са уведомили навременно и коректно софиянци. После Фандъкова обеща предизборно, че няма да се повишават тази година местните данъци и такси. Сега с презонирането те ще се повишават за 90 процента от хората.В моя квартал улиците продължават да приличат на ементал - тоест с големи кръгли дупки. Не е инвестирала почти нищо общината в инфраструктура - но ще вдигне таксите. Така е с 90 процента от кварталите.Това е напълно заслужено от 90 процента от софиянците, жалко за другите нас 10 процента, на които все ни се струва, че това не е съвсем нормално.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше сбъркани райони, които попадаха в по-скъпа зона. Какво стана с тях? ГЕРБ защо не се поправи?
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако сбъркаш цифровия код, което е доста верочтно, ти изчиства и въведеното ЕГН и трябва да пишеш отново - гербери
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Липсва общата сума за всеки имот - данъка плюс такса смет. Герберастка му работа.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво им пречеше на ГЕРБ по ЕГН-то да извадят всички дължими данъци и такси по райони? Сега първо избираш един район, после друг, после трети и т.н. колкото ти се налага. А услугата проработи два пъти и спря.
19
3
 
0
 
! Отговори
до ОПТИМИСТ преди 12 години
прати линка за картата, която ти е аватар
18
2
 
8
 
! Отговори
Мдааа! преди 12 години
"КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ"Сега, след две години управленски полицейско-пожарникарски глупости в управлението, вече знам какво е имал в предвид класика Мечо Пух изричайки тези слова."КОЛКОТО ПОВЕЧЕ търпите Бойко, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ще страдате и обеднявате"
17
1
 
12
 
! Отговори
ууууууууаааааа преди 12 години
да живее Герб и Боко,столичен кмет на конци,президент на конци а той на белия кон премиер,давай народе,още един мандат гласувай за него,да са живи и здрави,после що имало бандити....
16
4
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Абе да ви кажа честно нямаше допреди две-три години сила която да ме накара да симпатизирам на Станишев и БСП.НО!!!! оказа, се че Бойко наистина можел всичко.Комунистите ни стрижеха, а този направо ни дере.***!
15
3
 
5
 
! Отговори
optimist преди 12 години
17 тц тц.. трябва да се плащат данъци - каква жестока несправедливост!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До оптимиста!А бре, я чети, а не философствай - 2000 домакинства от 750 500!С новото презониране, ще има вече и широк център, съответ и разширен ***, за тея дето попадат там!*** си, като всички геЙбъристи, *** ти е простено, защото и шефа им е селянин.