6000 деца са без забавачка в столицата

Фандъкова обеща да разкрие нови 1000 места до края на годината
Обновена: 6 мар 2012 14:25 | 6 мар 2012 14:23,
70
6000 деца са без забавачка в столицата
Броят на чакащите неприети деца в забавачки бил намален. Снимка: Impact Press Grouр

Около 6000 са децата, които не са приети в ясли и в детски градини в София.

Това е записано в отговор на кмета на София Йорданка Фандъкова на питане на общинския съветник от БСП Борис Цветков, което е включено в дневния ред на предстоящата сесия на Столичния общински съвет на 8 март.

Кметът отчита, че до момента са въведени в експлоатация 45 нови сгради на детски градини и е осигурен прием на 4500 деца за периода от 2006 до 2011 година.

Броят на чакащите неприети деца за първа група е намален от 5000 през 2007 година до 2600 сега.

През тази година ще бъдат разкрити нови 1000 места в детските градини, обещава Фандъкова.

Само три помещения в детски градини са останали в ръцете на частници от отдадените преди години 21.

За част от терените, където общината е имала намерение да строи детски градини, по време на проверката им са възникнали проблеми - част от тях се оказали частна собственост.

Кметът пояснява в отговора си, че предвидената нова детска градина в района "Оборище" на мястото на имот на "Озеленяване" ЕАД може да бъде направена само след изграждането на нова сграда на общинското дружество.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Мунч0 преди 12 години
Каква е тая измислена стакмистика която цитират. Истината е че яслите и градините са като феодални владения на директорите им, а кой крив и кой прав това е ясно на всички. Половината от местата са за деца от по-долни групи, 1/2 класирани с ИС и 1/2 на разположение за спонсори.
42
0
 
0
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 12 години
SHTO NE KAJESH 4E TI E NASLEDSTVO OT TOZI KOITO PO CQL DEN TENIS IGRAESHE I PROSTOTIII RASESHE
41
0
 
0
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 12 години
KATO NE MOJESH DA SE SPRAVISH SE MAXNI A NE SE MAZNI ......PISNA NI DA TI SLUSHAME PROSTOTIIIITE BE I TI KMET SI BILA TI OBSHTINATA NE MOJESH DA UPRAVLQVASH TA KAMO LI DRUGO
40
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Фъндъкова, сега да върнеш данъците на родителите, за чиито деца няма място в детските градини !!! На *** къщи ще строиш, ама за детски градини пари няма, нали ***?
39
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
София расте и младее!Като унищожихте промишлеността в провинцията, младите се насочиха към столицата.Обаче много маймунки ще станат на клона и той ще се счупи!Проблемът ще се реши не с нови детски градини в София, а с инвестиции в провинцията, откриване на предприятия и осигуряване на работа и на младите и на старите хора!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
Чешете си езиците като си нямате работа, по времето на Тодор Живков този проблем го нямаше. Едни и същи коментари - БСП, СДС, ГЕРБ простотии - всички са едни и същи, едните ще сменят другите, вие пак ще пишете по форумите и ще се чудете как да изкарате месеца. Ама пишете си...ако от това ви олеква
37
0
 
0
 
! Отговори
Dan до анонимчото 58 преди 12 години
Елементарен си, сам си казваш , че си писал, от 51 до 55 и продължаваш сам да си пишеш, е "вервай си" или вече си пренасочен към друга политическа статия, защото такава е повелята на партията...окрала държавата! Нищо де то за това има избори и полека лека БСП изпада от власта, не ми пука кой ще е на власт важното е Вашите нагли безочливи крадци повече да не пипнат власт!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
55Видя ли, че си ***! Дори не можеш да се изразяваш!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 51 до 55 (Dan)С глупави и посредствени хора не се спори. Можеш да отидеш до най-близката централа на ГЕРБ да ти позабършат насраното. Приятен ден.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените олигарси управляват България, а вие си гласувайте.Не им пречите.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите са разделени уж на партии (уж щото който и да изберете все избирате ком. соц. агенти на ДС).Тях не ги интересува кой може, а кой е от "нашите".А "нашите" всички са едни и същи.
32
5
 
1
 
! Отговори
Dan до 52 преди 12 години
***,приятно ми е да се запознаем - Dan!Както казах не визирам само София,/и слава Богу да БСП не са управлявали в София/, но както винаги Вие не четете само пишете глупости и слагате минуси , все пак с това си изкарвате хляба-нали!? Софиянски не го знам колко градини е отдал или преустроил, помогни ми с някаква цифра! Кражби без покритие...ми да Софийски имоти Топлофикация и т.н. само,че тогава друг "караше влака" сега има поне 3 новопостроени Детски градини, за по-малко от един мандат!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
54Кога дойде август, тогава Фандъкова ще изчисти улиците:))))
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
49София никога не е била управлявана от БСП ***:)))))) Видя ли колко си ***!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Dan,Колко детски градини построи Софиянски? А колко отдаде за други цели?
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продължавайте да гласувате за Партията на некадърните и некомпетентните, кръстена ГЕРБ. Не съм против краденето, стига покрай него да има реално построени и направени неща. Само с крадене не става. Чашата е горчива и тъпия българин трябва да я изпие докрай, т.е. докато не скокне със сопа в ръка и да напердаши всички, които имат дял за сегашното състояние на нещата.
27
8
 
2
 
! Отговори
Dan преди 12 години
Уважаеми "другари",имам три въпроса.1. Колко детски градини направиха БСП през трите си мандата на управление след падането на комунизма? 2.Колко детски градини бяха преустроени на магазинчета клубове и т.н./не визирам само София/, преотдадени на частни детски градини или просто запуснати, по време на трите Ви мандата на управление? Колко детски градини бяха реновирани, разширени или поне поддържани на т.н. санитарен минимум?
26
4
 
1
 
! Отговори
45 преди 12 години
Ами родителите да плащат на детегледачка .
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато дойде реда на моето ще трябва направо в университета да го записвам :(
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живеем в район Възраждане и на близо няма нито една детска градина. В същото време около нас има общински имоти, но са отдадени под наем на символични цени на наши хора. Някои от имотите са къщи. Е толкова ли не може общината да пригоди 2-3 къщи за детски градини и да реши проблема на живущите в района. Аз имам дете на 2 години. Сега си взех неплатена, но не мога да издържа финансово докато тръгне на предучилищна.