Официално Прошков аут от ДСБ

Неофициално обаче отива на висока позиция в ГЕРБ
Обновена: 23 мар 2012 18:27 | 23 мар 2012 17:20,
50
Официално Прошков аут от ДСБ
Прошко Прошков. Снимка: архив Булфото

Прошко Прошков е подал оставка като член на Националното ръковдство на ДСБ, съобщиха от екипа му.

Прошков беше кандидат за кмет на София на последните местни избори, а преди това беше кмет на столичния район Лозенец. В момента той е общински съветник.

На утрешното отчетно-изборно събрание столичната структура на тъмносините ще избере свой председател, съвет на председателя и изборен щаб. В момента председател на софийското ДСБ е Атанас Атанасов.

С подадената молба искам да предизвикам дискусия за реалното положение, в което се намираме като политическа сила, заяви за БТА Прошков, Той добави, че партийната политика, водена в момента, го кара да е редови член на ДСБ, а не част от ръководството.

По думите му ръководството на партията се е задълбочило в "апаратни игри", вместо да прецени реално защо партията върви надолу като изборни резултати. "Започнахме преговори за коалиция със СДС, но тя би имала успех, ако не е коалиция на страха и отчаянието. Хората не искат да гласуват за субекти, които просто оцеляват", каза още Прошков. Според него това демобилизира и младежите, които са симпатизанти на партията.

Прошков каза още, че партийният анализ на изборните резултати не е съвсем реалистичен. "След последните местни избори обявихме, че сме повторили резултатите, но при странни местни коалиции това не може да е измерител за реалното ни състояние. В София сме на трето място, а в останалите градове - шести", посочи още общинският съветник от ДСБ.

Прошков, който беше кандидат за кмет на София от "Синята коалиция" на последните местни избори заяви още, че ДСБ не си дава реално сметка, защо и в последните избори върви само надолу. "Не е само мое мнение, а и на други партийни членове, че каузата ни в последните години е да прескочим четирите процента. Казваме на хората - гласувайте за нас - трябва да сме в парламента, за да има за кого да гласувате - това е параграф 22", допълни още той.

По думите му позицията, която има относно анализите и подхода на партията, е споделяна от него многократно на партийни форуми. Прошков бе категоричен, че ще се отдаде на работата си като общински съветник в София, а не като партиен ръководител, защото смята, че ще е полезен в това.

Неофициално в редиците на ДСБ се говори, че на Прошко Прошков му е предложена висока позиция от правителството. Засега не става ясно каква длъжност са му предложили от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ДСБПрошко Прошков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно чичо Неделчо няма да си остави родата в опозиция.
33
2
 
2
 
! Отговори
49 преди 12 години
не напразно се казва че политиката е "*** дума". За съжаление мръсниците в Бг са твърде много.дсб с целия си файтон хора и 2 файтона избиратели явно отиват на "бунището" на комунистическата история. жалко е че много хора им повярваха и се надяваха че нещо на тази "територия"(защото държава е много силно казано) може да се промени. след управлението на костов емиграцията на млади хора нарастна двойно а може би и четворно. и това бяха хора които им вярваха. затова разочарованието беше огромно
32
1
 
4
 
! Отговори
до 40 Анонимен преди 12 години
"Браво Ваньо...." А ти си ненормален и не знаеш, че Филчев е назначен от ВСС и от никой друг неможе .Целият ти коментар е на ненормален.
31
5
 
10
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
От просташките ви писания по адрес на Костов , разбирам какво е нивото ви . Може само да съжаляваме , че нямаме повече личности като Костов .
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
костоооффф, ква стана тя сега, а? За нищо не ставате - декларации за етн. прочистване, за шист. газ ще правите! Въртите се като фурнаджийски лопати, чудите се как да си вдигнете рейтинга - бита карта сте!!!
29
2
 
10
 
! Отговори
Крум до palechka преди 12 години
Ти защо забрави куфарчетата, пройзведените от Луканов милионери, кредитните милионери от ограбването на всички банки в Б-я, седем-годишното източване на държавните предприятиа и създаването на червената мафия, списъкът на Ж. Виденов с предприятията за ликвидиране, които бяха наречени "предприятия в изолация"-- защото са безнадеждни и държавата няма да харчи пари по тях. В този списък беше Балкан и Кремиковци, чиито живот Костов удължи с 10 години и хиляди работници не останаха на улицата. Лукоил
28
0
 
6
 
! Отговори
до 123 #34 преди 12 години
Да ти кажа, 300 хилки през 97-*** беха пари, колкото сега са 200 левчета някъде. Та явно не си бил роден тогава, а плюеш ли плюеш :))))
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти не разбра ли за Нефтохим, Балкан и Кремиковци?Щом не си разбрал си комунист или луд!
26
16
 
12
 
! Отговори
palechka преди 12 години
Моля не забравяйте кой продаде на руснаците Нефтохим-Бергас , БГА-Балкан, Кремиковци и куп други предприятия за жълти стотинки.Той е основният виновник за разцеплението на СДС., затова си направи нова партия - пак да е начело. Целта му е до пенсиониране в Парламента. Хич не го интересуват националните интереси.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само сменят партиии .... политици и все същата работа. Направо ми писна от всички вас ***. Целиа парламент и техните замесници нарпаво сте за БЕСИЛОТО! Яд ме е само, че успяхте с вашия долен план. Да ни разделите и владеете. Яд ме е и на народа ми. Защото знае кво става седи и гледа и мълчи. Докато не го засегне лично него. Хора моля Ви !!! Нека се сплотим заради тези гадове.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неделчо Прошков му е чичо!
23
3
 
23
 
! Отговори
123 преди 12 години
Само това е достатъчно да не гласувам за ГЕРБ повече. Този *** се прави на голям експерт и как е работел в Германия забележете 1997г. гладните години в България, а точно неговият БАЩА Неделчо Прошков тогава бе шеф на Тото-то и колко пари е откраднал не е истина. Само за рекламата на Тото-то с снимка на един булдог ( неговият пес ) е взел 300 000лв. че са снимали кучето му и то е рекламно "лице"...А това е най-малката кражба. И в ГЕРБ няма начин да не знаят кой е ПРОШКО ....
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов си купи 10 депутати от Атака, а сега взема и този. Само едно нещо трябва да знае, веднъж предател-цял живот предател! Забелязвате ли как ГЕРБ удрят по партиите , които са им опозиция-АТака и ДСб. Чудете се, защо не удря по ДПС...отговора е ясен..
21
2
 
19
 
! Отговори
адютант преди 12 години
Прошков ще стане адютант на кметицата!
20
20
 
16
 
! Отговори
АЙДЕЕЕЕ! преди 12 години
ДСБ+СК=1,9%,.......сЪС голям ЗОР!ТОВА СА ----"ДЕМОКРАТИТЕ" НА Бг-----ДАЛАВЕРАДЖИИ ----20г.!
19
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спомнете си 1997 година какво завари Костов и какво остави 2001. Гласувайте си за комунистите и мутрите пак.
18
17
 
8
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
ХахахахахахахаххахахаххахахахаххахахахахКъде са сектантите от ДСБ !?!?!?!
17
41
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕСТНИТЕ И РАЗУМНИТЕ ИСКАТ ДА СА В ГЕРБ.КАКВО ЛОШО ИМА В ТОВА.ЩОМ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА САТЕЛИТИ НА БСП-МАФИЯТА.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не измествайте темата . Найден Зеленогорски е от СДС , а не от ДСБ . Разликата е огромна !
15
0
 
3
 
! Отговори
плевенчанин преди 12 години
Психично болен съм и понякога забравям да си пия лекарствата!