Евтаназия за кучетата от "Малинова долина"

Заловен е водачът на глутницата, нахапала 87-годишния мъж
Обновена: 29 мар 2012 21:37 | 29 мар 2012 20:30,
377
Евтаназия за кучетата от "Малинова долина"
"Екоравновесие" с акция в "Малинова долина". Снимка: архив, Булфото

Областната дирекция по безопасност на храните е дала предписание кучетата от глутницата в  „Малинова долина“  да бъдат заловени и евтаназирани, съобщи директорът на „Екоравновесие“ Манол Нейков.

Екипи на общинското предприятие обикалят злополучния квартал, като целта е да изловят бездомните кучетата в района. Акцията ще продължи и през следващите дни.

Вчера 87-годишният професор Ботьо Тачков, който се е реализирал в САЩ, беше жестоко нахапан от глутница кучета. Той е с опасност за живота с множество наранявания във ВМА.

Нейков съобщи, че  глутницата, която нахапа възрастния мъж,  е от 15 кучета, от които до момента е заловен водачът.

Той обясни, че снощи сигналът за нахапания мъж е получен в 18.30 ч. Реагирано е незабавно, на мястото на инцидента са били и началникът на Шесто РУП, и районният кмет Димитър Дилчев. Екипът на общинското предприятие е изстрелял упойка към две от кучетата в глутницата, но те са избягали преди упойката да започне да действа.

Днес сутринта, около 6.00 ч., екипът на "Ековравновесие" е бил отново на мястото на инцидента. Глутницата е била в близост до гаражи при жилищни блокове. Две жени, които са извели домашните си кучета на разходка, са повели и кучетата от глутницата, а заедно с тях са взели и чували с храна. Кучетата са били агресивни и към служителите на "Екоравновесие".

Още по темата
„Успяхме да хванем най-агресивното куче, което скочи срещу нас – водачът на глутницата”, разказа Манол Нейков.

Нейков обясни, че причината за агресивността на кучетата е даването на храна от живеещите в околните блокове, което кара животните да пазят територията си и да са агресивни.

Кварталните градинки, изоставените строителни обекти, безстопанствените къщи са главно местата, където се обособяват глутници от бездомни кучета, обясни Нейков. По думите му допълнителен елемент е даването на храна на животните.

„За тези кучета, които са в кв. „Малинова долина”, ако трябва седмици наред ще ходим, но сме длъжни да ги изловим всички в района и съответно  да ги евтаназираме”, допълни д-р Нейков.

Между 100-150 са сигналите на седмица, подавани към общинското предприятие за бездомни кучета през миналата година. От заловените животни са били кастрирани 4157 кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
0
 
1
 
! Отговори
Бау-бау преди 12 години
"Областната дирекция по безопасност на храните е дала предписание кучетата от глутницата..." Абе на тази дирекция не трябва ли работата да и е да залавя, а защо не и да евтаназира производителите и търговците, които вършат масово убийство с отровни храни, а? Ама за това си траем. Дали защото не сме "едни от тях"?
318
1
 
5
 
! Отговори
законът повелява преди 12 години
"Чл. 35. (1) Собственикът на животно-компаньон взема мерки да не допуска животното само да напуска мястото на отглеждане, да навлиза в чужда собственост или на обществени места.(2) Собственикът е длъжен да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучето, проявена на обществени места и при ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни.А ЗАЩО ОБЩИНАТА ,В ЛИЦЕТО НА КМЕТА СИ, БЕЗНАКАЗАНО НАРУШАВА ТОЯ ЗАКОН! КОЛКО ОЩЕ УМРЕЛИ И ОСАКАТЕНИ ОТ КУЧЕТА ГРАЖДАНИ ИМ ТРЯБВАТ.
317
1
 
2
 
! Отговори
решим е проблема преди 12 години
Има лесно решение - казва се данъчно гражданско неподчинение. Хора, спрете да си плащате данъците към общината, докато СОС, законен стопанин на всеки един безпризорен кучешки индивид ( по чл. 47 ал 3 от Закона за защита на животните), не очисти улиците на столицата от опасните си "домашни любимци". След като общината глобява гражданите за нарушение на Чл. 172. от закона за ветеринарно-медицинаката дейност, нека и ние гражданите да глобим общината за същото, отказвайки й плащането на данъците.
316
0
 
3
 
! Отговори
? преди 12 години
Ам'че ти БИ трябвало да го водиш с намордник, освен в специално отделените 'кучешки градинки'. Или не знаеш?
315
0
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 12 години
И кастрираните, и те са потомство на кастрирани.. хайде, не ни разсмивайте с тези измислени цифри, ако реагирахте на всяко обаждане както на това, до сега щяхте да сте без рабо... опа, я къде бил проблема...
314
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Крайно време е да се организира масово залавяне на бездомни кучета с последващо публично изгаряне на клада на жълтите павета в присъствие на представител на БАБХ, екип пожарникари, полиция със съответните предпазни ограждения на около 5 метра от кладата.
313
1
 
0
 
! Отговори
ужас преди 12 години
*** !
312
2
 
4
 
! Отговори
котка преди 12 години
само бой и е!ане за тия чакали !!!
311
2
 
10
 
! Отговори
чичо преди 12 години
Аз ги газа с колата!
310
2
 
6
 
! Отговори
до 348 преди 12 години
аз искам да попитам как твоето домашно куче ще налапа антифриза или отровата,когато то трябва да се извежда с кучешки намордник,иначе и отровата не е решение,с пушката ги опукай тия помиари,а екоактивистите да си траят ,не само да лаят като *** ,защото проблема вече излиза извън контрол,аз не искам семейството ми да бъде хапано.
309
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен за псетата , разстрел и за уличните котки ! Катерят се по колата ми и я надраха мамка им.......Ама мамка му и на кьоравия комшия дето ги събира ! Минавам на Антифризена терапия !
308
4
 
9
 
! Отговори
ловец преди 12 години
аз за куче взимам по два лева - един за патрона и един за амортизация на пушката. Другото ще правя за кеф, щото обичам да убивам. бих избил и *** дето защитават псетата, но няма как за съжаление. Около вилата ми не остана нито едно. Идват нови, но за малко. Фърлям ги е един дол, че задмърдяват след време... иначе се ядат едно друго, много гадни животни са.. Има едни лелки, дето са против, но ги е страх да пишат против мене предполагам, че кварталния ми е авер и ще разбера ХАХАХА
307
1
 
8
 
! Отговори
Трифон преди 12 години
НАДЯВАМ СЕ СКОРО ДА 'ВЛЕЗЕМ' В КНИГАТА С 'РЕКОРДИ НА ГИНЕС' ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТОВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЗДРАВИ И ПРАВИ ХОРА НЕ МОГАТ ДА ИМАТ ВСЕ ПО-ЧЕСТО ДЕЦА (И НАПОСЛЕДЪК НЕ САМО ПО МЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ, НО И ОТ 'КАДЪРНО' УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ), НО НАЙ-ВЕЧЕ С ТОВА, ЧЕ КАСТРИРАНИ ЖИВОТНИ РАЖДАТ МАСОВО И ОСТАВЯТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ....
306
0
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 12 години
‎"Между 100-150 са сигналите на седмица, подавани към общинското предприятие за бездомни кучета през миналата година. От заловените животни са били кастрирани 4157 кучета." А ПОСЛЕ НЯКОИ ОТ ТЕЗИ "КАСТРИРАНИТЕ" РАЖДАТ МАЛКИ... СТРАНЕН 'ФЕНОМЕН' Е ТОВА ВЛЕЧУГО - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ...
305
4
 
3
 
! Отговори
Трифон преди 12 години
Всъщност СГО да си върши работата, а не да се изсулва от проблемите с демагогия и манипулация на населението.. Другата крайност на еврейската издънка Стефан Софиянски, който бе вкарал по-голямата част от биснеса си (покрай работата като Кмет) в убиването на невинни бездомни животни и друга част в производството на субпродукти от убитите животни.. НЕ САМО СМЕ 'НАЦИЯ НА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ', АМИ И НА ЕНТА СТЕПЕН.... ПРАВИ СА БИЛИ 'ОНЕЗИ' ОТ НЮРНБЕРГ.....
304
8
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 12 години
АГРЕСИЯТА НЕ СЕ РАЗВИВА ОТ ИНСТИНКТ И ОТ ХРАНЕНЕ, НО ОТ НЕПРАВИЛНО ПОВЕДЕНИЕ И АГРЕСИЯ ПРОЯВЯВАНИ СРЕЩУ САМИТЕ КУЧЕТА/ЖИВОТНИ.. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА И ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ В БЪЛГАРИЯ.. НЕКА НЕ СИ ИЗБЪРСВАТ П О *** Н И Т Е - З А Д Н И Ц И НЯКОИ ОТ ДНЕС УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОЖКИ ! ! !
303
6
 
7
 
! Отговори
Трифон преди 12 години
"Нейков обясни, че причината за агресивността на кучетата е даването на храна от живеещите в околните блокове, което кара животните да пазят територията си и да са агресивни." ВЪПРОСНИЯТ НЕЙКОВ Е ИЛИ ***, ИЛИ МАНИПУЛАТОР ОТ ВИСША КЛАСА... АМАН ОТ *** ГОТОВИ ЗА ШЕПА СТОТИНКИ ДА СИ СВАЛЯТ ГАЩИТЕ ПРЕД ДРУГИ *** В ДЪРЖАВАТА.. И ЖУРНАЛИСТИТЕ НИ СА СЪЩИТЕ ПОЛИТПРОСТИТУТКИ.. САМО ЗА ПАРИЧКИ - ВСИЧКО....
302
4
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
защо са стреляли с упойка, а не с истински куршуми, до кога ще им цепят басма на пумите, или вкарайте малко Китаици или дайте някаква ефективна и евтина отрова да ги натртъшкаме пумите.
301
3
 
8
 
! Отговори
anonimno преди 12 години
Винаги много ме е дразнело, когато по подобен повод, а ги има много, започват да "скачат природозащитниците". Какви приюти, какви пет лева. От ясно по-ясно е, че такива животини, трябва да се евтаназират и аз съм твърдо за това. Навсякъде в чужбина предприемат мерки. А тук меко казано се замазват очите на хората. А ако днес е един човек, утре ще е друг. Трябва да се прекрати това безочие. И аз нямам против животните, но не и когато става въпрос за подобен случай!
300
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе стига с това "***", "пумиар" и т.н. Не идва от "пума", а от "помия" и е "***"