София – цяло лято ремонти по улиците

Акцентът ще са строежа на кръстовищата на две нива
Обновена: 9 май 2012 14:56 | 9 май 2012 07:44, Красимир Ангелов
79
София – цяло лято ремонти по улиците
Нови ремонти очакват софиянци през лятото. Снимка: Булфото

И това лято София ще бъде истинска строителна площадка през лятото, след като общината е изготвила инвестиционна програма за над 60 млн. лв., съобщава "Труд".

По традиция през август, когато хората масово са на почивка, ще има най-много реконструкции. Повечето ще продължат и през първата половина на септември - до първия учебен ден.

Акцент в плановете ремонти през лятото обаче не са основни ремонти на улици и булеварди, а дългочаканите естакади по най-натоварените пътища. Очаква се до края на май да е готово първото кръстовище на две нива в жк "Младост" между бул. "Ляпчев" и "Андрей Сахаров". Строителството е за 8,5 млн. лв.

180 дни е срокът за работа и по втората естакада на възловото за трафика кръстовище при бул. "Алея Яворов" и бул."Драган Цанков" до Телевизионната кула. Стойността на обекта е близо 20 млн. лв. Затрудненията в движението в този участък обаче ще продължат до края на октомври. А до края на годината се очаква да започне строителството на естакада по бул. "Алея Яворов" при Семинарията.

Вече е открита строителна площадка и за четвърто кръстовище на две нива при бул. "Гешов" и ул. "Георги Софийски". Работата там и проблемите с трафика ще продължат до края на годината. Обектът е на стойност 11,4 млн. лв.

Цялостна реконструкция предстои на бул. "Мария Луиза" от надлез "Надежда" до Лъвов мост, който ще започне до месец. Все още се избира изпълнител на обекта, а офертите са между 2 и 3 млн. лв.

От юли до края на октомври трудно ще се минава и по бул. "Бъкстон", тъй като тогава и там ще се извърши реконструкция. За целта са предвидени 2 млн. лв. В ремонт ще е до края на юли надлез "Надежда", който е един от най-натоварените пътни възли в града. Съоръжението не е поправяно от около 50 г.

Чисто нови улици ще бъдат изградени в районите "Овча купел", "Панчарево", в Банкя, в кв. "Малинова долина" и кв. "Михайлово". Планираната инвестиция в нови пътища е около 3 млн. лв.

Ремонт ще има и за 4 от мостовите съоръжения на бул. "Цариградско шосе. Обновени ще бъдат мостовете от Четвърти километър до Интер Експо центъра. Заради реконструкцията ще се наложи за дни да бъде ограничено движението по булеварда, но трафикът няма да бъде спиран изцяло.

Затрудения през август с трафика ще има и по друга входно-изходна магистрала на града - бул. "Ботевградско шосе". Там ще се ремонтират мостове, като работата е за около 1,6 млн. лв.

Според изчисленията около 582 декара дупки ще бъдат закърпени по улиците на София това лято. Както и миналата година, ямите ще глътнат над 27 млн. лв. от бюджета на града.

Досега кметството е ремонтирало около 100 000 кв. м настилки по централните булеварди - основно това са улици, по които минава градският транспорт. Това е струвало около 3 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
6
 
! Отговори
Виктор преди 11 години
А ние в Княжево сами ли да си оправиме пътя, който не е пипан от 10г???
41
0
 
39
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Стига вече с това - софиянци и провинциалисти. Градът е столица и е нормално да има прилив на хора. Относно ремонтните дейности, всички само могат да се радват... ако това ще ми спести (например) 30 мин и 1 литър гориво на ден, ще търпя цяло лято . Като цяло, всичко това трябваше да се случва преди десетки години...
40
26
 
8
 
! Отговори
men преди 11 години
акцентът ще е наливането на мангизи в турските фирми които се отчитат на мутрата и плащането на проектите на кмета на истанбул. да живее тиквата ура
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Цар Борис 3" ще го оправят с изграждането на 3-тия метро диаметър предвиден за след 2014.Т.е. реалистично към 2020 може и да е готов
38
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подходът с кърпенето е реално по скъп и неефективен. И въпреки това 50% от парите отиват за кръпки. По правило новите дупки стават по ръбовете на старите, защото там асфалта е различен от едната и другата страна и като минават МПС-та натиска деформира по различен начин кръпката и старата настилка. От там се образува разлика и нова дупка.Единствения смислен метод е цялостно асфалтиране на проблемните участъци от край до край по ширина и минимум 20м като дължина.Кръпките са мега зле като подход
37
0
 
15
 
! Отговори
С. преди 11 години
А "Цар Борис" се предвижда да остане в същото окаяно състояние до края на света...
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво е, че се прави, все някога трябва, но защо за изпълнители и подизпълнители се наемат чужди фирми(предимно турски), а не български? Да не би да са по-честни и добри изпълнители? Да не би да използват по-кчествени материали и да дават по-дълги гаранции?
35
9
 
22
 
! Отговори
ok преди 11 години
А я кажи колко данъци плащаш бе, мушморок. Знаеш само да мразиш, ама софиянци са си платили за тея кръстовища в пъти. Ти и други като теб идват да си карат таратайките до мола в "Софията". Ти в твойто село плащаш ли синя зона, или за платен паркинг? Естествено че ще оправят улиците в София, това е столица и задръстванията най-вече заради коли с регистрации от други градове са огромни...Може и улиците в Чепръчене първо да се оправят, че и там са в ужасно състояние - обърни се към община Чепръчене
34
11
 
33
 
! Отговори
Пацо преди 11 години
Като не си държахте децата по родните места да бачкат, напълнихте София и сега има нужда от по сериозни ремонти. Ако не ги пращахте в Софията а учеха и работеха по родните си места сега щеше при вас да се ремонтира. Но не може да се асфалтира улица в каспичан с 3-*** души трафик, докато в София има разбити улици по които минават по 10 000 на ден. Така че се сърдете на себе си, и не мрънкайте постояно че само София е важна
33
0
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Няма отчетност за парите - казват ти колко , но не ти казват за какво. Ако някой ти завие крушка и ти поиска 10 хил. лв. ще бъдеш ли доволен?
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да! може да се краде докато се оправят пътищата и ще ви кажа точно как (не съм го чул от случаен човек)вместо да изберат асвалт който може да издържи на климатични промени без дупки минимум 5 години , избират по-евтиния (турски) който през 2 години му изникват дупки и какво става...КЪРПЕНЕЕЕ а от 1кв.м кръпка строителя (баджанак на управниците,които и да са те) си взима поне 2но от реланата цена и познаите на 100 000кв.м за какво става дума и после защо всички кметове и депутати са с по 2 хотела
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
моренце!:)
30
19
 
7
 
! Отговори
Всичко се връща преди 11 години
Укрепват столицата, другите българи кучета ги яли, освен само можем да кажем цитат от разказ на Елин Пелин-"...да прокълнем и умрем". Ето затова всички мразим столичани.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
39 -ти е за 36-ти -Aleksandar
28
8
 
28
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво, откакто ГЕРБ управлява София, градът се промени драстично! Лека полека започва да заприличва на нормален европейски град, но трябва още много работа.
27
6
 
6
 
! Отговори
do 34 преди 11 години
Аз ще обърна въпроса ти:А защо само при вас има медицинска помощ, образование и работа?Дали държавата не се управлява на принципа "Корабът потъва, спасявайте поне капитанския мостик."
26
4
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Не можеш да го разбереш защото си софиянец :) и моите улици ако правят няма да мога да разбера другите , на които улиците им са като в Афганистан:)
25
12
 
4
 
! Отговори
ИВАЙЛО преди 11 години
60 МИЛИОНА ЗА КРАДЕНА УРА ЗА РОБИТЕ60 МИЛИОНА ЗА КРАДЕНА УРА ЗА РОБИТЕ
24
8
 
34
 
! Отговори
Aleksandar преди 11 години
Едно не мога да разбера от прочетените коментари....има ли вариант българина някога за нещо да бъде доволен и единен...ако не се строи -ето само крадат ,ако се строи - ааааа пак крадатНе мога да повярвам каква *** сме....
23
1
 
25
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Брат, Бургас си оправи улиците. Пловдив също изглежда добре. Ако си от Варна - сърди се на кмета си пиянде и пед...ст, както и на тимаджйските си управници. Където има качествена управа - градовете са хубави или най-малкото нещо се прави.