Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова

Оставката ми ще реши ли проблема, попита столичният кмет
10 май 2012 22:15,
139
Отговорността за кучетата е моя, призна Фандъкова
Бездомните кучета били труднорешим проблем. Снимка: Impact press group

Аз поемам отговорността за бездомните кучета, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По нейни думи навсякъде в закона се посочва, че отговорността е на градоначалника и не може да допусне проблема да се политизира.

"Проблемът е изключително сериозен, изисква много работа и воля за справяне, а не политизиране", обяви Фандъкова.

Тя допълни, че по тази причина е искала промени, които да й дадат възможност да си свърши работата.

"Аз нося отговорност за времето, в което аз съм кмет, но този въпрос съществува от 20 години", допълни Фандъкова и призна, че проблемът е труднорешим.

Днес по време на заседание на Столичен общински съвет общинският съветник Георги Кадиев нападна Фандъкова заради бездомните псета из столицата и я попита дали тя се чувства добре, след като кучета изядоха човек.

По-късно СОС прие програмата за овладяване на популацията от бездомни кучета, а кметът Фандъкова посочи, че предложеният от общината документ се основава на действащото законодателство.

Тя допълни, че в хода на обсъжданията е включено и разширяване на обхвата на кастрациите на бездомни кучета и от частните ветеринари, като ще се предоставят само материалите.

"Продължавам да настоявам за отпадането на "надзорническата функция" от закона, както и смятам, че не е необходимо да има ограничения за осиновяването на животните", допълни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
27
 
! Отговори
Фан Дъков преди 11 години
-Оставката ми ще реши ли проблема?- попита столичният кмет-ДА!-отговориха в един глас столичани-Хаха,шегувкам се ,бе!Как да пусна тоя тлъст кокал,дето и Софиянски дори докрай не успя да оглозга.Аре,със здраве,драги ми гласоподаватели!
13
6
 
24
 
! Отговори
Отчаяна преди 11 години
Правата на кучетата,правата на ***,правата на престъпниците...А моите къде са?Плащам данъци,осигуровки,парното тока и т.н...И сега да излизам да чистя вместо тези,които получават заплати за това,да плащам лечението на мутрите,които се правят на болни,на топлофикация, която опрощава на неплатилите...Боже,само ти ще ме възнаградиш за всичко!Тук на земята се чувствам използвана,будала и глупачка!А уж честността биладобродетел!Верно ли?
12
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такива марди като търтеите в Екоравновестие! След като подадох официален сигнал за две агресивни кучета, им отне две седмици да"обработят сигнала" и резултата беше, че: "Екип посети района и не бяха установени безстопанствени кучета!". Нещастници!!!Сега аз трябва да стана престъпник и да отровя ***, които ежедневно виждам "в района", докато водя детето си на д. градина ли?!
11
1
 
3
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
NOMENT
10
3
 
22
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
Данче, когато някой е некадърен го уволняват от работа. Шефа му не се пита дали ако го уволни ще се реши проблема! Отговора е ясен! Ако не си забравила ти работиш за хората, не те за теб! Ама то се иска малко съвест и морал да имаш!
9
6
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Кметицата е...жена,бивша...даскалица с етични норми.Ако беше поне...мъж,щеше да е...ходил в казармата,или поне да е...ловджия и да ги...отстреля ***.
8
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ami probvai
7
1
 
22
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 11 години
А оставането ти ще го реши ли? Колкото до сега, когато някой е некадърен е редно да си ходи.
6
3
 
18
 
! Отговори
марионетка преди 11 години
кметка-марионетка
5
6
 
13
 
! Отговори
нищо лично преди 11 години
Данчеее ти ще ни отървеш от уличните кучета,дано ББ ни отърве от червените ***.
4
1
 
23
 
! Отговори
ВМ преди 11 години
Да! Ще го реши като дойде някой, който иска да реши проблема, а не само да се оправдава!
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По тези географски ширини да вземат най-сетне да научат значението на думата "отговорност" . Тя се носи , отговаря се , не е само за красота !
2
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да, оставката и ще реши проблема!
1
0
 
39
 
! Отговори
asfds преди 11 години
Това пране на пари с тея пумияри трябва да спре. Само перат пари като дават пари по тея организации дето уж ще махнат кучетата, а резутатът е никакъв.