Тръгва ремонт на бул."Кн.Мария Луиза"

Реконструкцията ще е от пл."Лъвов мост" до надлез "Надежда"
7 юни 2012 13:56,
6
Тръгва ремонт на бул."Кн.Мария Луиза"
Снимка: архив, Булфото

От 8 юни започва реконструкцията на бул."Кн.Мария Луиза" – от пл."Лъвов мост" до надлез "Надежда", съобщи изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Проектът включва преасфалтирането на пътните платна, подмяна на тротоарните настилки с унипаваж. Срокът за изпълнението на проекта е до 8 септември.

Общата дължина на участъка е 2,4 км, като ще се преасфалтират 1,8 км, ще се поставят 14 хиляди метра тротоарни настилки.

Изпълнител е "Пътстрой - СК 13", а ремонтът ще струва 1,9 млн. лв.

Заради ремонта на надлеза реконструкцията ще се извърши на етапи, като велосипедната алея от бул. "Ломско шосе" ще бъде продължена до пл. "Лъвов мост".

Велосипедните паркинги при входовете на метростанциите от втория лъч пък ще са с видеонаблюдение, посочи още Братоев.

Той обяви, че е имал среща с представители на "ЧЕЗ" и на "Софийска вода", които вече са подменили инфраструктурата си, която е предвидена за ремонт. По този начин се извършва и реконструкцията на бул. "Черни връх", където е подменена ВиК-мрежа и електротрасетата.

По време на тримесечния ремонт няма да има цялостно спиране на движението по булеварда.

Заради реконструкцията се въвежда временна организация на движението от 8.00 ч. на 8 юни до 24.00 ч. на 8 юли ще бъде забранено движението в двете посоки по източното централно платно на бул. "Кн. Мария Луиза" между ул. "Козлодуй" и ул. "Струга" в посока Централна гара без спиране на трамвайното движение. Движението ще се извършва в източното локално платно на булеварда в посочения участък.

От 8.00 ч. на 8 юни до 18.30 ч. на 8 юли ще се забранят престоят и паркирането в източното локално платно на бул."Кн.Мария Луиза" между ул."Козлодуй" и ул."Струга" и по западното локално платно на бул."Кн. Мария Луиза" между ул."Козлодуй" и ул."Клокотница". Закриват се "синя зона" и "служебен абонамент" в посочената зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
пишещ преди 11 години
И аз казвам :"Фандъкова започне ли нещо, прави го добре. Браво на кметицата! Е да, но без парица няма да е царица, щото тая парица от цяла България се цица!
4
4
 
9
 
! Отговори
Тончев преди 11 години
Гарантирано от ГЕРБ - булевардът ще стане супер!!!
3
3
 
16
 
! Отговори
Andrey преди 11 години
Фандъкова започне ли нещо, прави го добре. Браво на кметицата!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия *** нямат елементарна обща култура. За тях метри километри, квадратни метра, кубични - всичко е все едно, метрииии. Хвала
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2,4 kм. улица, 14 kм тротоар...