Трейс отнася глоба заради кръстовището в "Младост"

Строителят на съоръжението го забави заради дъждовете
Обновена: 29 юни 2012 20:40 | 29 юни 2012 18:16, Миглена Иванова
14
Трейс отнася глоба заради кръстовището в "Младост"
Снимка: БТА

Столична община ще глоби сдружението "Трейс Виа", което изгражда кръстовището на две нива в кв. "Младост", заради закъснението на строителните работи.

Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес провери строителството на съоръжението.

Естакадата трябваше да бъде пусната през май, но срокът беше удължен с около два месеца, след като строителните работи бяха прекъснати заради обилните валежи.

Фандъкова посочи, че в договора със сдружението, в което участват „Трейс Груп Холд” АД и „Виа план” ЕООД, има клауза, която предвижда при закъснение на обекта строителят да плати глоба в размер на 10% от договорената сума (8 857 104 лева).

Кметът обаче уточни, че заради валежите, на сдружението, което изгражда съоръжението, ще бъде наложена глоба в размер на 5% от договорената сума.

От „Трейс“ са обещали кръстовището на две нива в столичния кв. „Младост“ да бъде готово до 20 юли, съобщи още Фандъкова.

До края на годината ще започне строителството на още две кръстовища на две нива в София - при бул. "Симеоновско шосе" и бул. "П.К.Яворов" и при бул. "Ив. Евст. Гешов" и бул. "България", съобщи още кметицата.

В момента се изграждат подобни съоръжения - при телевизионната кула на бул. „Драган Цанков“ и на бул.“Иван Е. Гешов” и ул. “Георги Софийски”. Първото кръстовище трябва да заработи през есента, а второто – през следващата година.

Още икономически новини от България четете в Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
А ти господине под мен да се сещаш случайно, че това е направено за околните квартали които са да не минават те по Малинов, или тази идея ти е далечна ?
13
0
 
4
 
! Отговори
Младостчия преди 11 години
Значи 8 милиона не е много малка сума, но да видим дали ще има резултат от похарчването й. След като трафикът премине от Младост 2 към младост 1 през естакадата къде, питам аз къде ще отиде? Иведнага си отговарям: на Т-образното задръстено кръстовище на метрото. От там ако искаш да ходиш към Дървеница няма начин защото обратният завой е забранен, демек трябва да се върнеш до Ал . Малинов и там да обърнеш и да продължиш вече към заветната цел - да излезеш от Младост без да използваш Цариградско.
12
0
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 11 години
Мъжко постъпва кметицата. Те е доказала, че притежава голяма доблест и мъжество. Respect!!!
11
0
 
4
 
! Отговори
Kiro преди 11 години
Голямо браво на Фандъкова! Желязна лейди е.. Не цепи басма на никой, независимо колко голяма фирма е. Така трябва. За първи път имаме упрявляващи, които смело удрят по масата на бизнеса, когато не се спазват правилата.
10
0
 
2
 
! Отговори
ПитаГор преди 11 години
Тъкмо си мислех да защтя фирмата,защото по мои спомени (а и навсякъде в мрежата) старт на сторежа е даден в средата на юли с препратка към истинското начало на строителните работи през август,т.е. все още е в рамките на 360-те дни по договор...и ето че и в този час 00:00 (полунощ) въпросната фирма си налива асфал(колко е качествено и дали ще преасфалтират после е друг въпрос),нищо че след 22:00 такива дейности според наредбата за реда в столицата са недопустими...ей тия предсрочни откривания ;(
9
0
 
1
 
! Отговори
Mirko преди 11 години
Браво на Фандъкова! Винаги е показвала, че може да доказва успешно интересите на столичните данъкоплатци.
8
0
 
4
 
! Отговори
. преди 11 години
Това кръстовище като цяло сравнително бързо го правят. По принцип строят пътни отсечки от 10-15 км за година-две. Повечето неща, които в чужбина се строят за месеци, тук се правят за години. Освен хотелите. Само те никнат като гъби за 1-2 месеца.
7
0
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
ЕЕЕЕ недей те ,че бързата работа срам за майстора , по важно е качеството в случая преди всичко :)
6
5
 
6
 
! Отговори
До К,ай преди 11 години
Ако мислиш, че 400 000 лв са малко, то помисли си ако бяха твои. Тогава щяха да ти се сторят адски много.
5
6
 
22
 
! Отговори
До Вейдър преди 11 години
Пий си хапчетата и лягай. За повече от 6 месеца там движението е затваряно веднъж за 2 дена - събота и неделя и днес вечерта го затвориха но незнам за колко време, предполагам пак за два дена. Ако това ти е проблема... кажи, да знам, като ти срещна ника да заобиклям писаното. Между другото Трейс ги глобяват 400 000 лв за 20 дена закъснение. Досега за 20 години закъснение, никой не е бил глобяван... Но... ти си знаеш щом предпочиташ комунистите...
4
8
 
5
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 11 години
Др. Фандъкова и всички други милиционери,Според момченцето Л. Христов там "почти нямаше да се затваря" пътя по време на строителството, ама не би. Ама и вече кой ли Ви се връзва на "феноменалните" неща, дето ни ги правите ? Колко повече и от кога повече е валяло тази година ? И колко валежни дни имат Трейс по план, така че да не ги глобите ? Абе ние съвсем заприличахме на врабчета, май ...
3
5
 
3
 
! Отговори
К,ай преди 11 години
Бре тия му еваха майк ата на трейса. Ще го фалирате бе ей. Така накараха и фирмата дет праи магистралата да преправи 15 км. асвалт - насила едва ли не /за нейна сметка/. То ако е верно тая фирма пишман ще стане че е се е фанала да строи - на загуба ще е ама не е верно.
2
1
 
10
 
! Отговори
язе преди 11 години
Валежите бяха две седмици, как така закъснението е 2 месеца?
1
10
 
14
 
! Отговори
Lubo преди 11 години
А това измислено кръгово дето прави тапата след камбаните? За там какво? Каква е тази недомислица 6 ленти да се събират в кръгово с 2 дето нямаш предимство. пълна малоумщина...