70% от софиянци искат месечно отчитане на парното

Основният им проблем – не могат да разберат колко им е сметката
10 сеп 2012 19:33, Красимир Ангелов
42
70% от софиянци искат месечно отчитане на парното
70% от столичани искат парното им да се отчита всеки месец. Снимка: Булфото

70% от столичани искат месечен отчет на изразходваната от тях топлинна енергия, сочи проучване сред топлофицираните абонати през юли и август в София, представено от асоциация "Активни потребители".

От участвалите в анкетата 34 процента са заявили, че са съгласни монтирането на уреди с дистанционен отчет да е задължително, ако уредите са безплатни. 22 на сто са съгласни безусловно с задължителното монтиране на този вид уреди, а 23 на сто не са съгласни това да стане задължително, защото по този начин не им се дава право на избор.

Всеки пети пък - 21 % от анкетираните, са категорично против монтирането на уреди с дистанционен отчет.

"Това предложение се обмисляше във връзка с новите промени в Закона за енергетиката, но според мен законодателят ще сгреши, ако въведе задължително изискване за ежемесечно отчитане на уредите", заяви Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация "Активни потребители".

Според него на потребителите трябва да бъде оставено правото на избор и да има съвместимост между отделните уреди, за да може и да се сменят фирмите за топлинно счетоводство, без да се налага подмяна и на топлинните разпределители.

Резултатите от анкетата показват още, че при смяна на уредите за отчитане на топлинната енергия приоритет за потребителите са ниските цени.

Като цяло водещият проблем на потребителите е, че не могат да разберат сметката си. Такъв проблем са посочили 66 на сто от запитаните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
4
 
! Отговори
70% преди 11 години
Dobro re6enie e mese4no ot4itane, no nikoga njama da stane !!!
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те отсега си казват че сметките ще се вдигнат заради ежемесечното отчитане, само че глупаците се надяват че им мислят доброто и не чуват и не виждат какво става. Повече от 10г. тази далавера се върти на пълни обороти. Никой от тях няма полза да оправят тази каша. В чужбина всичко е направено по много *** начин , така че всеки да знае колко е употребил и колко трябва да плати , а у нас е точно обратното. Голяма риба се лови в мътна вода......*** !
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЪРЖАВАТА Е НАЙ ГОЛЕМИЯ РЕКЕТЬОР !!! ПРЕСМЕТНЕТЕ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ПРИБЕРАТ ОТ ПРОСТОЛюДИЕТО - ЗА НИЩО ! Няма по големи балами от българите. Който си крадне - пак ще си намери начин да си крадне. Цялата дъндания е за да изтупат брашнения чувал. Обзалагам се че до година пак ще ревеме от големи сметки - всичко е измама - за да се напълнят празните джобове на мафиотите от ТОПЛОФИКАЦИЯта. Какво стана с вальо Топлото....НИЩО ! Големи сте шарани !
10
4
 
12
 
! Отговори
амалчето преди 11 години
Абе *** каквито и топломери да сложите - аз пак ще крада топло! Новите топломери нямало да могат да се свалят скришом...Абе абдали , аз ще сваля радиатора и ще качвам друг без топломер - и пак ще гепя бе *** ! Лошото е че живея в маалата и нямаме парно ,ама тарикатите си знаят че никой не може да ги спре да краднат топло. Не разбрахте ли че всичко е направено да ви обира ТЕЦа и фирмите за дялово разпределение. Сега с новите уреди пак ще им напълните касичките и нищо няма да се промени !
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков покрива разходите на ТЕЦ София и така купува гласовете на софиянци за ГЕРБ на изборите.
8
2
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 11 години
70% от абонатите искали месечен отчет... Не виждам причина да си слагам дистанционно отчитащи уреди и да плащам за месечно обикаляне на служители за дистанционно отчитане.Един път в годината ми стига.И без това пак ще надписват ли, надписват и сметките ще растат ли, растат...
7
7
 
10
 
! Отговори
Часовника преди 11 години
България се състои само от София ли ?!?!?! Защо никога не става дума и за хората от остана лата част на страната,или за някои само София е важна ?!?!?! Някой пита ли ни нас дали сме доволни от изчисленията на НАЙ-ГОЛЕМИЯ МОШЕНИК И ХРАНТУТНИК У НАС - ТОПЛИННОТО СЧЕТОВОДСТВО ?!?!?! КОму е полезно то ?! Как по-рано толкова години тоя хищник не ни бе познат,но откакто "се роди" хората пъшкат под ярема на цените на парното, които каквото и да става само пълзят нагоре ?!?! Поогледайте се малко!!
6
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 11 години
бърз фалит за тези крадци
5
1
 
36
 
! Отговори
уса преди 11 години
Пълна лъжа,пак хвърлят прах в очите на хората.Я да кажат ,как точно формират цената на тока,парното и топлата вода. Един ТЕЦ -за да работи -използва пара ,която задвижва турбини,те произвеждат ток,след това парата като остатъчен продукт се използва за парното и топлата вода.А ние плащаме 3 пъти за един продукт,айде стига ,взеха ни вече за ***.До кога с това крадене от народа!!
4
0
 
11
 
! Отговори
Сиганин преди 11 години
Баце, тая новина ми звучи като голяма група съвесни *** окопираха касите на енергото. Протеста е спонтанен и е предизвикан поради нежелание на ЕРП да прави ежемесечно отчитане на самоволно присъединили се към ел. мрежа!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като са прости на ***!!
2
1
 
28
 
! Отговори
! ! ! преди 11 години
топлофикация са за бесене! зимата за да няма причисление на месечните ми сметки ми увеличаваха парното всеки месец с 19%, под 20% с които задължително трябваше да ги причислят, но сега изравнителната за 1/2 зима има да доплащам още 250лв. с кеф ще ги обеся на площада да ги видят всички тези крадци и лъжци.
1
4
 
19
 
! Отговори
Циркаджии преди 11 години
Как е възможно 70% да искат месечно отчитане след като 60% не си плащат топлинната енергия и чакат да дойде поредната амнистия?