Третият лъч на метрото готов до 2018 г.

Проектът за него трябва да е готов през следващата година
Обновена: 19 сеп 2012 20:03 | 19 сеп 2012 20:02, Красимир Ангелов
65
Третият лъч на метрото готов до 2018 г.
Третият лъч на метрото ще е готов до 2018 година. Снимка: Булфото

Третият лъч на софийското метро трябва да бъде готов до 2018 година, обяви директорът на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев.

По думите му проектът за метродиаметъра трябва да е готов през следващата година.

Третата линия на метрото ще бъде от колелото на трамвая по бул."Ботевградско шосе", през бул. "Владимир Вазов", театър "Зад канала", "Попа", бул."България", квартал "Красно село", до квартал "Овча купел", припомни Братоев.

По думите му освен планираната трета линия на метрото се проектира и малък участък между булевардите "Джеймс Баучър" и "Тодор Каблешков".

Ако до следващата година има готов проект за него, той ще бъде разгледан от Европейската комисия.

През 2013 и 2014 г. ще се строят и отсечките на метрото до Летище София и бизнеспарка в "Младост" 4.

Според Братоев в България се създаде капацитет от 8-10 фирми, които могат с достойнство да отговорят на изискванията за строителство на метро въз основа на натрупания досега опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
1
 
! Отговори
Милена преди 11 години
До kikoВ България се строи метро и се правят магистрали, защото само за това ни отпускат пари от ЕС и само от това може да се КРАДЕ!
58
4
 
6
 
! Отговори
kiko преди 11 години
tova koeto napravi BOIKO BORISOV ne se pravi v EVROPA daje i za 20 godini.BRAVO BOIKO , NAISTINA SE GORDEIA S TEB. BRAVO NA KMETIZATA NA SOFIA I BRAVO NA ZELIAT STAFF NA GERB, SPRAVIATE SE CHUDESNO. GORDEIA SE CHE SAM BULGARIN ZA PURVI PUT OT 50 GODINI.
57
2
 
7
 
! Отговори
Silver до 59 преди 11 години
Ти *** ли си или да ?! Това метро мислиш ли, че се строи с пари от бюджета, бе ?! Ей аман от мрънкалници, които даже ги мързи и да се замислят преди да изсерат нещо!
56
7
 
7
 
! Отговори
ДО 59 преди 11 години
Заслужава си, разбира се. Защото същите тези селяни пренаселиха София и градът не може вече да функционира без метро.
55
13
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
Е то нали София е България...Родом съм от София, живея в София, НО БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМО СОФИЯ!!! Хората в провинцията са без препитание, без пари и без надежда! Метрото е удобно спредство за придвижване, но дали цената която плаща цяла БЪЛГАРИЯ си заслужава???!!!??
54
2
 
2
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
До Smurfходи при гаргамел да ти разкаже как стоят нещата. вожда си е вожд. Не случайно го има. Това е като да кажеш - па закво ни е шеф на фирмата, като ние вършим работата, той само взема парите. Да ама без шеф - всички ще сте без работа :)
53
8
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Тука един по надолу се изцепил за от ползата от ББ. И кво общо има той с метрото, нито идеята е негова , нито е направил нещо конкретно , нито парите е уредил, цялятя рабата се върши от простите работливи и дисциплинирани Българи. Борисов е само комедиант който става за рязане на ленти, да тропа по масата да забърква каши които да ги оправя уж и да плещи дивотии на заседанията на министерски съвет нещата стават въпреки Борисов а не поради него.
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе, като се върнат на власт шумкарите, третия лъч ще е готов 3018 г. Зер пенсионерите и *** метро не ядат.
51
1
 
5
 
! Отговори
do 48 преди 11 години
na muhal мирише в промития ти мозъка на четвърти етаж под земята в центъра няма тунели за метрото от Живково време, а площадка за приземяване на извънземни - ако си чувал фразата "Приземяване, приземяване му е майката", ще знаеш защо я е казал.магистралата не е от Лавов мост до Бояна, а от Правец до Москва, и има половин вход и три изхода.Щандът за научна фантастика затвори. Вече продаваме само ненаучна.
50
1
 
2
 
! Отговори
Дръж се земьо - шоп преди 11 години
One Ovcha Kupel, there's only one Ovcha Kupel!
49
18
 
21
 
! Отговори
б Т преди 11 години
Бойко може да е тиква, пожарникар, мутра и т.н.н но е факт че върши работа за народа! Останалите политици са много умни, надарени и т.н., но никакъв резултат няма от тяхната работа!Време е вече българите да гласуват за свършена работа, а не за голи обещания!""Много си прав!Аман от "умни" и крадливи политици.....Да дадем шанс на тези които работят и им виждаме резултатите!!!!!!!!!!!!!......
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да има трети лъч трябва да има и ново депо. Щели да го правят някъде към кв. Враждебна. Да ама при задаващия се финансов апокалипсис надали някой ще му е до нашето метро. Пиша това не за да обиждам или плаша някого, а просто да сме подготвени за доста по-неприятни работи от досегашните.
47
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най хубавия лъч ще бъде (еднопосочен)*** махали Индия!
46
3
 
1
 
! Отговори
ххх преди 11 години
До Анонимен - нещастникооооооооо ти си абсолютно промит мозък
45
5
 
0
 
! Отговори
do 42 преди 11 години
До до 20 и 29 ima koy ti kaza ce nyama , NA 4 ETAJ POD ZEMYATA E .no mirishe na MUHAL ,kato magistrala e ot Lavov most - do Boyana e ima 2 vhoda
44
5
 
3
 
! Отговори
столичанин в повече преди 11 години
Този лъч на метрото да бъде снабден с шнорхиле имаски. Работа" ударно серсемски по бунашки" Браво на Батето.
43
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това значи ли че ББ ще е на власт до тогава да реже лентичката.то няма да останат хора да се возят на метрото
42
4
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 11 години
ЕВАЛА аз съм от морето и да видя 1 смислен и написан както трябва коментар, това което си написал е самата реалност в БГ.
41
12
 
8
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
ТУк май има някакви "помпички" с които хора на правителството увеличават рейтинга на коментарите в полза на ГЕРБ.Като в такситата.
40
1
 
8
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
на София и трябват метро И работни места