Съдът отложи делото срещу новите правила за паркиране в София

Някои от жалбоподателите не са се явили в съда, пише в мотивите
5 окт 2012 18:19,
11
Съдът отложи делото срещу новите правила за паркиране в София
Снимка: БТА

Административният съд отложи делото за разглеждане на жалбите срещу новите правила за паркиране в "синя" и "зелена" зона в София, съобщи БНР. 
Днес трябваше да е първото заседание на съда, но то беше отложено за 7 декември.

В мотивите си за отлагане на делото съдът посочва, че някои от жалбоподателите не са се явили на насрочения ден за разглеждане на делото.
Близо 1000 души от гражданско движение „Днес" излязоха на мълчалив протест пред сградата на Административния съд днес. След това се отправиха на протестно шествие към Столичната община.

Техните искания са да се промени наредбата за платено паркиране в центъра и да се премахне таксата за живущите там.

"Още през юни внесохме иск срещу общината с желанието да бъде спряна наредбата и да бъде преработена, защото има текстове, които са абсолютно незаконосъобразни и се надявам хората наистина да се отзоват на призива ни и да ни подкрепят", казват от гражданското сдружение.

Припомняме, че от 1 септември паркирането в идеалния център на София струва 2 лв. на час за "синя" зона, а в обособената "зелена" зона - 1 лев на час.
От 1 октомври влезе в сила и новата винетна такса за живеещите в центъра. От 70 лв. тя поскъпва на 100 лв. за тези в широкия център и 150 лв. за живеещите в идеалния.

Още за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: паркиране в София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
Мето преди 11 години
Тази фъндъкова се самозабрави. Отнася се с жителите на град София като добитъка в родното и село. Комунистите много обичат да се гаврят и издевателстват с хората. Но ние сме си виновни, щом сме избрали навлек от провинцията без да има нещо мило тук в София. Хубавото е обаче, че догодина тиквата пада от власт и тая влиза в затвора.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се ли разбрахме че само с бомби срещу общината ще се спре рекета. В понеделник в 10 пред общината с бомби, гранатомети и каквото има всеки под ръка.Да се приключи одисеята веднъж за винаги и гаврата с хората.Смърт за Фъндъкова.
5
0
 
1
 
! Отговори
123456 преди 11 години
mam
4
3
 
7
 
! Отговори
visa преди 11 години
Протести до отстояване на гражданските ни права. Мисля, че вчера разбраха, че този път няма да им се размине! По червени от червените на Позитано се оказаха нашите сладури от ГЕРБ!
3
3
 
14
 
! Отговори
дедо преди 11 години
Абе, ахмак хореограф. Утре и на теб ще ти тръснат я нова такса , я нов данък, увеличават годините и трудовия стаж за пенсия. Каква песен ще запееш тогава.Виж съседите гърци и румънци. Всички се обединяват за да защитят правата си.
2
3
 
16
 
! Отговори
PALECHKA преди 11 години
Всички живущи в синя и зелена зона да си преместят колите извън зоните. Така напълно ще се удовлетвори кметицата за чист въздух. Ха, да видим като не съберат този милион от живущите и от паркиращите какво ще правят. Не грижата за хората, а парите ги интересуват. Съдът е манипулиран. Затова не плащайте, хора. От догодина това ще стане практика за всички големи градове , а в София зоните ще се разширяват. Не сме единни, затова ни бият.
1
7
 
8
 
! Отговори
Хореограф преди 11 години
Ще плащате и хоро ще играете.