От Екоравновесие отчитат по-малко сигнали за бездомни кучета

До 3 седмици завършват приюта в Горни Богров
Обновена: 23 окт 2012 22:19 | 23 окт 2012 22:15, Красимир Ангелов
75
От Екоравновесие отчитат по-малко сигнали за бездомни кучета
Снимка: Булфото

С близо 200 по-малко са подадените сигнали на граждани за бездомни кучета през септември в сравнение с предходния месец, обяви директорът на "Екоравновесие" д-р Манол Нейков, който представи отчет на дейността на общинското предприятие за деветия месец от годината.

Постъпилите през септември сигнали са 742. Всички са въведени в електронната информационна система на "Екоравновесие" и се обработват, посочи Нейков.

Той представи данни, според които на територията на столицата са заловени общо 431 кучета, като в приюта в "Сеславци" са настанени 353 животни за кастрация, в Горни Богров - 63 кучета, а останалите в Координационен център "Илинден" и в Немския кастрационен център.

През септември гражданите са осиновили 45 кучета, а три болни животни са евтаназирани.

Върнати по местозалавяне от приюта в "Сеславци" са 342 кучета, 26 кучета са останали в приюти поради агресивно поведение и няма да бъдат върнати на улицата. Изразходваният бюджет за септември е 83 655 лв.

Нейков уточни още, че до две-три седмици ще бъде завършен новият приют за кучета в Горни Богров.

"Този месец обявихме подбор на управленския персонал - управителят, ветеринарният лекар, ветеринарният техник и диспечърът на приюта в Горни Богров, който се изгражда", отбеляза шефът на „Екоравновесие“.

Манол Нейков съобщи още, че са уточнени критериите за настаняване на кучета в общинските приюти. Те са разработени основно от фондация "Четири лапи" и са съгласувани с "Екоравновесие".

Критериите целят да се набележат приоритетните райони и места, в които са съсредоточени големите глутници от кучета. Това са най-вече районите "Люлин", "Подуяне" и "Витоша", където са установени най-много подадени сигнали в периода юни-септември.

Критериите ще бъдат и по приоритет - агресивните и големите глутници, животните около детските градини, училищата, гробищните паркове, както и кучетата на клошари.

От "Екоравновесие" са предвидили в приютите да остане и резервен незает капацитет, който да служи за спешно прибиране на големи групи кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
19
 
! Отговори
HUH преди 11 години
Глупости!Намалели са обажданията, защото ми писна да се обаждам. Обадих се 5 пъти да приберат ОГРОМНИТЕ *** (поне 5 на брой) на бул. Хр. Смирненски 1 срещу УАСГ, но резултатът е все нулев. Там ги храни един ***-пицар (на парче) с очила.
24
1
 
0
 
! Отговори
az преди 11 години
До Анонименsmqh v zala....
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми не се чуди, че те хапят тогава. Хак ти е.
22
7
 
6
 
! Отговори
колъо преди 11 години
86 5 Трепане му е майката на бездомните ***.И хората ги трепат, тихо и спокойно, де с отрова, де с нещо по-мигновено, безболезнено и....хуманно
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До GRUI4Oто и кучетата се страхуват, ама кой ги пита
20
2
 
1
 
! Отговори
GRUI4O преди 11 години
ne govori gluposti!! nai malko postradala BG ..a sega vseki den kolko hora umirat ot ku4eta?kato si tolkova umen shto ne si vzemish nqkolko?decata ni se strahuvat da izlizat pred bloka da igraqt, a ti shte mi govorish za sajalenie kam ku4eta..
19
7
 
17
 
! Отговори
майна преди 11 години
Айде, столичаните,стъмни се вече. Време е жените ви да си изхвърлят превразките през балконите.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ШАРОВ.....не беше ли Европа тази, която ИЗБИ 8о милиона в две войни?
17
5
 
11
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
КОНЦЛАГЕРИТЕ ЗА КУЧЕТА СА ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ....
16
4
 
25
 
! Отговори
Статистик преди 11 години
В софия има един милион двукраки *** и две хиляди четирикраки.
15
5
 
9
 
! Отговори
ШАРОВ.. преди 11 години
не ме интересуват маймуните, ние живеем в ЕВРОПА!!и искаме да ходим без да се оглеждаме за да не бъдем нападнати от някой ***!!!!
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква файда да се обаждат. Идват вземат ги след това отива една овца в Кучкарника казва че са нейни и ги пуска пак по районите.Защото тая овца взема субсидии от някаква Европейска организация, да ги храни и да се грижи за тях.Взема по 2-3 хиляди евро и плаща на пенсионерки на месец по 100-200 лв да ходят да хранят кучетата по райони.И става един омагъосън кръг кучкарите ги хващат тая овца ходи и ги освобождава.Такова е положението във Варна, да не се чудят хората що има толкова много кучета.
13
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миша отрова + евтин салам решава проблемите на няколко ***.
12
5
 
14
 
! Отговори
Бени преди 11 години
Всички разбраха ЧЕ Екоравновесие е организация за източване джоба на данъкоплатеца . Истината е че народа се справя сам с проблема . Нека да се покажат алкохолиците от тази организация да видат какво ги чака у нашия квартал . Я се разходете из вилните зони и Витоша гъмжи от помири
11
0
 
19
 
! Отговори
Дарвин преди 11 години
Кучетата са ухапали няколко, маймуните- милиони.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ли вече им заръчаха да отчитат ?
9
8
 
12
 
! Отговори
живко сталев преди 11 години
Екоравновесие отчита, че бездомни кучета не дават сигнали за бездомни кучета, които не дават сигнали за бездомни кучета, и т.н.Тея от екоравновесие са безделници, и работят колкото оня дето клати гората!
8
5
 
7
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Защо? Хората трябва да слушат непрестанен кучешки лай ли? Децата да не може да мигнат. Всичко това заради болния мозък на собственика на кучето? За съжаление няма как да отстреляме него. Вярно е, че кучето не е виновно. Дай да вземем да караме колите с постоянно включен клаксон и да обвиняваме хората в нетолерантност а?
7
6
 
7
 
! Отговори
ШАРОВ.. преди 11 години
И ПРИ НАС В ТРАКИЯ ЗНАЧИТЕЛНО СПОКОЙНО....ПОНЕ СПИМ БЕЗ ДА НИ СЪБУЖДАТ 4-КРАКИ ПРИЯТЕЛИ!..НЯКОЙ ПОМИСЛИЛ ЗА СПОКОЙСТВИЕТО НИ И ЗА ЕДНА НОЩ ВСИЧКО СВЪРШИ!
6
4
 
11
 
! Отговори
---- преди 11 години
Е, крайно време беше да ни подхвърлите темата пак за кучетата. Нали на българина всичко му пречи веснага ще се нахвърли върху тях. Може би и затова съдбата ни е такава - напълно заслужена