СУ е най-големият длъжник на "Топлофикация-София"

70 000 абоната дължат 260 млн. лева
7 ное 2012 17:39,
40
СУ е най-големият длъжник на "Топлофикация-София"
Снимка: архив Булфото

Софийският университет е най-големият длъжник на "Топлофикация-София", заяви изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

Задълженията на университета са 1,5 млн. лв за последните два отоплителни сезона. По думите му в момента дружеството е в преговори с ръководството на СУ и най-вероятно ще се постигне споразумение за разсрочване на задълженията.

Около 70 000 са по-проблемните длъжници на "Топлофикация-София", а задълженията им са около 260 млн. лв, обясни още Цветанов.

Около 74 процента от длъжниците на "Топлофикация -София" имат задължения до шест сметки, а 7,4 на сто са със задължения над три години, уточни той.

Цветанов коментира и проблема със задълженията на "Топлофикация-София" към "Булгаргаз". По негови думи дружеството води постоянни преговори с газовата компания и Министерството на образованието и науката и няма опасност за спиране на доставките.

Разплащаме се всекидневно, всички пари, които пристигат от клиентите, отиват приоритетно към "Булгаргаз", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бъдещето е на атомната енергетика, защото горивата ще поскъпнат шоково до 2020 г.
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като им е скъпо парното, да напускат София и да се топлят на ***. Комунизмът свърши.
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Град с 1.5-1.7 милиона жители не може да се отоплява само на ток или на дърва и въглища. В първия случай ел.мрежата няма да издържи, а във втория - сегашният смог ще ни се струва като морски бриз. В голям град централното топлоснабдяване няма алтернатива. Едно е да се топлиш с климатик при топлофицирана сграда, съвсем различно е при нетоплофицирана. Разликата в температурата в дома е голяма. Да не говорим като падне външната температура под минус 5 градус, че климатикът вече не е много ефективен
11
11
 
13
 
! Отговори
ефективност преди 11 години
СУ да си санира сградният фонд и закупи инвертори. Спестената енергия е най-евтина. Нямат ли си физици и математици да си пресметнат топлинните загуби и изчислят колко допълнителна изолация им е нужна за да са енерго ефективни. Нямат оправдание за бездействие, иначе това си е разхищение на държавни средства.
10
1
 
14
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
всички трябва да спрат да плащат сметките си за ток и вода и парно! ТОВА Е РАЗГРАБВАНЕ ТЯХНОТО!!!!
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ си купуват изборите с евтино парно за софиянци.
8
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато студентите на СУ не започнат да плащат реални пазарно обосновани такси, нито качеството на обучение, нито битовите условия в СУ, ще могат да се променят към по-добро. Този умишлено деградиран от комунистите народ не разбра, че най-скъпите удоволствия в нормалният свят са здравеопазването и образованието. То не бяха държавни поръчки, то не бяха мъгли и измами. Къде отивате бе сладури?! Кой ще плаща парното и тока за сградата, в която се мъчите да си заличите произхода чрез диплома?!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4, *** не ща да им ползвам парното беее, това не е тарикатлък. НЕ ЖЕ-ЛА-Я. А те ме принуждават. Откъде накъде? Не говорим за тия дето махат и слагат радиатори разбира се. Те трябва да се гонят.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И балъците ,които плащат ли я издържат тая Топлофикация?
5
1
 
8
 
! Отговори
От 4 до 5 преди 11 години
Аз също съм на климатици но не заради мое желание а заради желанието на комшиите! Под 160лв сметката за ток не ми пада но иначе вътре е сауна!
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 много си се заблудил. Топля се на инверторни климатици. Много по-топло ми е и плащам много по-малко. Не желая да ползвам услугите на топлофикация, ама въобще, но понеже няма нормален начин да се спасиш от тях, проветствам бойкота.
3
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди време излъгаха всички че да се топлиш на парно е скъпо и всички почнаха да махат радиаторите! Сега плащат по 100лв ток и стоят на студено! Такса мощност си върви и какво се получава!? НИЩО! АКо всички си държахме радиаторите и ползвахме централно парно нямаше да има случаи баба да плаща 400лв за кубик топла вода! Аман от тарикатлък!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз дължа 350 лв. а съм седнал да се притеснявам. Ще ги платш до краш на януари.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво. обичам реда и културното битие, както и смятам, че правилата трябва да се спазват. купувам си билет в градски транспорт, плащам сметки и не си хвърлям *** на улицата. НО топлофикация трябва да бъде срината из основи.