Няколко хиляди протестиращи в София блокираха Орлов мост

Променен е маршрутът на линиите на градския транспорт
Обновена: 17 фев 2013 19:28 | 17 фев 2013 13:42,
485
Няколко хиляди протестиращи в София блокираха Орлов мост
Снимка: Bulphoto

Няколко хиляди протестиращи срещу високите сметки за електроенергия блокираха Орлов мост, съобщи БТА. На място е пристигнала и жандармерия, както и заместник-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов.

Във връзка с преминаването на митинг шествие временно е затруднено движението на кръстовище Орлов мост, съобщи пресцентърът на Столична община.

Автобусите, идващи от ж.к."Младост" обръщат по бул."Еминеску" и продължават в посока Сточна гара. Превозните средства от НДК в посока център ще завиват по бул."Драган Цанков", бул."Алея Яворов" и продължават по бул."Еминеску". Тролейбусите по линия 1,5, 8 от НДК в посока център ще обръщат при кино "Одеон", а в обратна посока на "Винарово колело".

Междувременно протестиращите срещу високите сметки за ток и парно в столицата започнаха да освобождават Орлов мост и да се насочват към централата на елекроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Протестиращите се източват по бул. „Цар Освободител”, движението обаче все още не е възстановено, тъй като хората са много. Шествието е съпроводено от полиция. Гражданите продължават да изразяват със скандирания недоволството си от високите сметки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
5
 
! Отговори
dmlk преди 11 години
До Анонименкакво да ти показват?...погледни навън
303
1
 
18
 
! Отговори
Аспарух преди 11 години
Къде се изпокриха ербап-началниците на България? Народът не издържа гаврата и излезе на площадите, за да защити нормалните си човешки права. 23 години геноцид върху него от политическата върхушка! Кой народ с достойнство би търпял? Президент, министър-председател и прочее началници се спотайват в миши дупки и нехаят за справедливия народен гняв! ПОЗОР!
302
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой ще покаже ли една истинска висока сметка за ток, да видим с колко са го ощетили от ЧЕЗ?
301
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога най-после ще покажете една истинска висока сметка за ток?
300
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербер цъфна на балкона, светлина и цвят струи. Ало Ваньо..., в телефона, Мишо- бирата спаси! Ало Ваньо..., Се - Ре-Се-то, властно някак си звучи, Eс- ем -ес със Е- ге- не-то: Вучката ми запази! Се-ре -се-та от амвона, бързо страстно се четат. Закачени на пирона докторски съдби висят. Цяла нощ с Емо Фаса, бридж-белот каре плющи. Сутрин, да изпълни баса: авион,мачле, мечти... Спортни зали, магистрали, трикольор навред се рей! И калинките запяли: Хей, живот здравей, здравей... А Станишев е виновен. Туй е ясно, то се знай. Дълг народ
299
8
 
7
 
! Отговори
до 372"комуняст преди 11 години
Ей такива като теб у наше село им викаме коматисти.Комунистите ги е очистил Гешев преди 9-ти септември.Сега сте останали само ***!И след като се разделихте на няколко клана през 89-та пак същите *** сте си!
298
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В София пеят Бойко тиквата е пераст.Сега на луенизарените платени герберчета от мухобойко ще им трябва памперси.Ще са се *** в гащите като са видяли народната любов към техният вожд бибитко
297
0
 
33
 
! Отговори
стеф преди 11 години
Браво!!!!!!!!!!!!Време беше този народ да се събуди!Стига сме мълчали.!
296
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ПРЕД МИН САВЕТА НИКОИ НЕ ПРОТЕСТИРУЕТ ...!
295
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хъммм, много предизборно се вдигнаха сметките.......
294
2
 
37
 
! Отговори
От чужбина преди 11 години
Проблема не е в цените на тока и водата - проблема е в ниските заплати и високата безработица. Вдигнат ли се заплатите, разкрият ли се нови работни места - хората от чужбина ще се върнат, а няма да се чудят как да бягат и да чакат да паднат ограниченията за работа в ЕС. Истината е, че ГЕРБ можеха да направят много неща - имаха достатъчно време, а не само да се концентрират върху магистралите и да повтарят едно и също като развалена плоча за "инфраструктурата". Политиката не е само асфалт.
293
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
378 - провокатор
292
17
 
8
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
И не мога да разбера, защо някои си мислят, че ако национализират ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про, тока ще стане безплатен.
291
19
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
БСП ни натресе ЕРП-та искаше и един АЕЦ на ни натресе, са им сърбаме попарата.
290
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подслушан разговор между полицаи, охраняващи днешния протест:-Кво искат тия ве?-Ми високи им били сметките за тока-Аве да ги *** у загубеняците. Аз ток не съм плащал откак почнах в МВР-то. Давам там едни 20 кинта на месец имам 4 климатика денонощно целогодишно са на макс
289
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледайки снимката казвам - Браво млади хора, България сега Вази гледа и на Вази се надява. Борете се за нея, защото тя Ви принадлежи.
288
9
 
10
 
! Отговори
до 369 преди 11 години
100% си прав, кой вкара ЧЕЗ и т.н. в България протестът трябва да е пред Позитано
287
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хасму, заплатите и преди бяха смешни, ония са дваж по-виновни.
286
10
 
27
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
След 4 годишно управление вината за днешното мизерно състояние на българския народ е изцяло и единствено на ГЕРБ. Да не се крият като мишки зад предишните правителства!
285
7
 
6
 
! Отговори
za 368 преди 11 години
Кавал, знаел че неустойките ще ни легнат колкото един нов АЕЦ....де се въдите такива прости пръчки?!Не е чудно,че сте бедни - беднотията и просотията са си сестри....мдаа