Да отпаднат лихвите върху прогнозните сметки за парно, искат общинари

За да стане факт предложението, СОС трябва да го одобри
Обновена: 20 фев 2013 22:03 | 20 фев 2013 21:52,
24
Да отпаднат лихвите върху прогнозните сметки за парно, искат общинари
Йорданка Фандъкова. Снимка: Булфото, Архив

За отпадането на лихвите върху прогнозните сметки за топлоенергия се обединиха столичният кмет Йорданка Фандъкова, общински съветници от всички политически сили, представени в Столичния общински съвет, и потребителски организации на среща днес в Столичната община.

За да стане факт предложението, трябва да се получи одобрението на Столичния общински съвет.

След срещата Фандъкова се обяви за поетапно отпадане на прогнозните сметки за парно и за десетократно нарастване при завишени сметки на санкциите, чиито максимален размер сега е 500 лева, предаде БТА.

На срещата днес е решено още да бъде създадена експертна група от учени и представители на потребителските организации със задачата да направи цялостен анализ на състоянието и възможностите за подобряване на работата на "Топлофикация-София" с абонатите.

Срокът за работа на комисията е два месеца, а първият междинен доклад трябва да бъде готов след две седмици, посочи Фандъкова.

Тя припомни, че преди дни е разпоредила да бъде направен междинен отчет на всички абонати на "Топлофикация" за реалното потребление на топлинна енергия, както и да бъдат изготвени изравнителни сметки.

По думите на кмета междинните отчети трябва да покажат реалното потребление на клиентите и реални ли са прогнозните сметки за парно. Кметът не пожела да се ангажира дали с предприетите мерки ще се намалят сметките за парно на столичани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се премахнат тези "топломери", защото не са такива Енергията в кВтч. се изметва от това какво количевтво и с какви градуси влиза и какво количество с какви градуси излиза от един радиатор. ЛЪЖАТ ни толкова години с тези 'топломери.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е що чак сега се сети бе мойто момиче къде дремахте като кметове с Бойко до сега
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След Боко и Плевнята идва ред на Фандъчката. Пълно измитане на гербавата гмеж!Пълно!
18
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 11 години
Тая крадла нямали да я махнат я и вище очите бая бяло е издрусала
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21 369.238 кВтч. енергия за отпление на имотите в сградата и 10 284.201кВтч енергия за сградна инсталация. Сградата е на 5 етажа с 18 апартамента и партерно заведение. Е ТОВА НЕ Е ЛИ МАФИЯ. Справката е за м.януари 2013г.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашите тръби дори не ни и топлят, защото са в стените. Така е в във всички сгради - тухлени, строени до 70-те години.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама какви лихви бе, спирам да плащам до като не ми покажат точно какво плащам.
14
0
 
8
 
! Отговори
До марга преди 11 години
Това съм го виждал в други държави и действа!Там където има разминаване в подаваните стойности веднага обща проверка и ще се види кой лъже или краде!!!Има и още начини за решение,но не се приемат поради нечия заинтересованост!!!
13
0
 
13
 
! Отговори
марга преди 11 години
моето предложение е всеки абонат на топлофикация да вкарва всеки месец на сайта иданните от топломерите и топлата вода ще остане само контролното замерване презаприл май така ще плащаме реално изразходваната топлоенергия топлинните счетоводители да отпаднат от веригата незабавно
12
0
 
16
 
! Отговори
не сме будали преди 11 години
Що чак сега, *** Данче? Що чак сега?Протекторът ти ББ, 2 мандата кмет изкара в Софияя кажи-речи цал мандат като премиер - в топлофикация София винаги е имало общинско и държавно участие! Не знаехте ли за тези лихви върху НЕДЪЛЖИМИ суми?Що чак сега го искате? И нали знаете как става? С ПРОМЯНА В ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА!Общинският съвет ли ще го промени?За това хората още протестират! За безхаберието, популизма и некадърността ви - на всички!Ние сме по-учени от вас - знаем правилата!Смешници
11
1
 
1
 
! Отговори
pipi преди 11 години
До до Светлааз съм за а вия...
10
1
 
12
 
! Отговори
ГОЙ-АНТИФАШОЦИОНИСТ преди 11 години
НЕ Е СМЕШНО - ТЪЖНО ЕКАКВО СТАНА С ОБЕЩАНИТЕ ОТ ВАС ЛИЧНО ИНДИВИДУАЛНИ ДОГОВОРИ С ТОПЛОФИКАЦИЯ С ПРАВО НА ПРЕКРАТЯВАНЕ С ЕДНОМЕСЕЧНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕГОСПОЖО ФЪДЪКОВА ЧАКАМЕ, ЧАКАМЕ, ЧАКАМЕПЪК ЩЕ ДОЙДЕМЕ ДА "ПОПИТАМЕ"
9
0
 
5
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
БРАЗИЛСКАТА ПЕПЕЛЯШКА - ДИЛМА РУДОЛФ - НАШАТА БЪЛГАРКА, НЯМА ДА ПЛЯСКА РУСНАЦИТЕ, КАТО ЮДЕЙСКАТА *** БИВШИЯ ФИНАРСОВ МИНИСТЪР СИМЕОН ДЯНКОВ, УЧИЛ СИ НА ЯРКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДОБРОДЕТЕЛИ ОТ ФОНДАЦИЯТА \"ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА\"-ВИВА БРАЗИЛ - ДА ЗДРАСТВУЕТ РУСИЯ !-Дилма Русев посрещна Дмитрий Медведев като пепеляшка с една обувкаВ Бразилия обсъждат пикантна новина президентът на страната се появи на среща от най-високо равнище само в една обувка -blitz.bg/news/article/183600-ВИКАЙТЕ СРЕЩУ СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ШВЕЦИЯ, СЪБЕРЕТЕ КЛАКЬОРИТЕ !--БЛИЦТРИЕТЕ
8
2
 
10
 
! Отговори
до Светла преди 11 години
Това трябва да е следващото искане! Вместо топофикация да плаща наем че тръбите и минават през имотите ни - ни карат нас да плащаме! Все едно Виваком да си прекара жиците през хола ти и да иска да и плащаш заради 'електонизация' или каквото там може да се измисли!Да си прекарат тръбите там отвън - както си искат или да ми плащат наем! И освен това - 'топлинна мощност' защото топля околните апартаменти с мояте климатици - так би било справедливо!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарко Учителко, не ви ли се появи внезапно желание днес да се върнете на старото си поприще?Без тиквата - сте един спукан балон. Сега ще почнат да излизат далаверките и не може да ги покриете вече!
6
3
 
5
 
! Отговори
Фънди, махай се преди 11 години
Искаме общинарите в затвора и отмяна на сметките за ток и парно, разследване на далаверите в нек и топлофикация и виновните в затвора!
5
1
 
12
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
АКО ОТПАДНАТ СМЕТКИТЕ....НЯМА ДА ИМА И ЛИХВИ....
4
4
 
19
 
! Отговори
Светла преди 11 години
За Топлофикация-там трябва да се атакува ''сградна инсталация'', което е уредено в закон - т.е да се атакува закона. Ненормално е да съм с отрязани и махнати радиатори и да ми искат по 50 лв месечно, понякога и повече. Тръбите ме греели - да си ги изнесат навън, не им ги искам. Да не би да имам договор да минават през имота ми? Аз пък грея сградата от моите климатици, а някой плаща ли ми? На обирджийската Топлофикация и посредници -Техемци и др. е крайно време да им се запушат ненаситните усти.
3
1
 
12
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Преди години няколко си направих локално парно и се изгъбарках с топлофикация че имам нови радиатори от 2месеца и не знам към кого да се обърна за да ми сложат топломери.Накратко казано тая с която говорих и идваше да ме обеси щото съм закъснял с подаване на молбата за топломери,а когато и казах че радиаторите ми се захранват от камината с дърва побесня и ми тресна нежно телефона ,от който едва ли е останало нещо при нея.Ако и бях казал адреса си сигурно сега щях да имам сметка за 200-300лв.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учителката Фандъкова какво ще прави сега?