"Топлофикация-София" спира да начислява лихви върху прогнозни сметки

СОС прие и други мерки за подобряване на отчитането и обслужването на парното
Обновена: 28 фев 2013 14:37 | 28 фев 2013 14:37,
59
"Топлофикация-София" спира да начислява лихви върху прогнозни сметки
Снимка: БТА

Столичният общински съвет прие мерки за оздравяването на „Топлофикация-София“ и подобряване на отчитането и обслужването на клиентите, съобщи БТА. Едно от одобрените предложения е да отпаднат лихвите при просрочено изплащане на прогнозните сметки.

В срок от един месец дружеството ще трябва да изготви и представи проект за новите общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди.

Плановете за оздравяване получиха подкрепата на 44 общински съветници, като единствено Георги Кадиев от БСП се въздържа. В началото на седмицата червеният съветник предупреди, че отпадането на лихвите по прогнозни сметки може да доведе до фалит на топлофикационното дружество, защото хората няма да имат стимул да плащат преди изтичането на отоплителния сезон.

Общинският съвет ще изготви още и проект за споразумение за клиентите на „Топлофикация“, чиито задължения са погасени по давност. Индивидуални споразумения пък ще бъдат изпращани на длъжници, чиито задължения са изискуеми.

Те ще могат да бъдат погасявани разсрочено. Ако записаният срок е спазван, няма да бъде налагана лихва, е записано още в предложението на общинските съветници. Ще бъде изготвена и програма за стимулиране на лоялните клиенти на дружеството.

Още новини за България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
9
 
! Отговори
Ванко преди 11 години
Късно е либе за китка,къде спа до сега мари шушулко?! не съм от бсп,дпс,ндсв и разни млеко питаещи се,симпатизирам на герб,обаче и вие се уляхте...ай сиктир ве !
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A kato ne izpolzvam parnoto im,a te mi pishat smetka po 70 lv za otoplenie.......... a defakto trqbva moje bi ot tqh da zaplatq 10-15 za otoplenie na obshtite chasti........... tezi 55 lv gornica........ te shte mi platqt li lihva kato trugnat da mi gi vrushtat ? Dokato zakonut ne e ednakuv za vsichki nqma da e OK. Toplofikaciq kato vnese tezi pari nadpisani v banka lihvite si gi vzima............ a i ot nas vzima ako ne platim......... obirdjiiiiiiii
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КРАДЦИ!ПЛАДНЕШКИ ОБИРДЖИИ!
34
2
 
6
 
! Отговори
Gost преди 11 години
А топл.счетоводители??Все едно в магазина касиерките да ни взимат такса затова ,че си вършат работата!И това плюс сочната заплата.Наскоро официално оповестиха колко десетки милиона годишно отпуска Порнофикация на топлинните счетоводители, а те на всичкото отгоре и такса за отчитане на уред ще ни искат!не стига че лъжат и натоварват сметките,е никъде го нямап това!Из цяла София по всички входове са разлепени съобщения,че щели да ни отчитатежемесечнопожелание срещу сочна сума на апаратмент!е мног
33
3
 
5
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
'' У М Н А'' ТАКТИКА1.НЕ СЕ ХАБИМ ДА ИЗЧИСЛЯВА МЕ!2. СКРИВАМЕ ЛИХВИТЕ В ОСНОВНАТА СУМА!3. СМЕТКИТЕ ВАЛЯТ, ВАЛЯТ,ВАЛЯТ!4. ИЗХОДА Е ЗА ВАС !5. КОПУВАЙТЕ ПАЛАТКИ!НЯКОЙ ДА КАЖЕНЕЩО?'' МНОГО СМЕ ДОБРИ, НАЛИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ! ''
32
2
 
4
 
! Отговори
бай ай преди 11 години
До Анонимен Сградната инсталация не е на Топлофикация а на Етажната собственост!!!Така пише в разните Условия, закони и т.н.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПАК НИ ИЗЛЪГАХА. РЕКЕТА ПРОДЪЛЖАВА. Замазват ни очите с тия лихви на прогнозните фактури. Вместо да не издават документи с невярно съдържание, каквито са прогнозните фактури, те проявяват "разбиране" и няма да начисляват лихви. НЕ НА ТАКСА СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ!!!!!!!!!!!
30
1
 
5
 
! Отговори
СОС преди 11 години
Кво искате бе?!!! Събрахме се и решихме как да ви решим проблема без да ви го решим. От нас толкова. За всичко останало се обръщайте към арменския поп!
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НССНяма начин, пак плащаш сградна инсталация. Закрепостени сме към разбойническата топлофикация като крепостни селяни, а уж сме 21-ви век. Още не за тъпите политици.
28
2
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
А какво стана с лъжата за предсрочното отчитане на ВСИЧКИ абонати и това, че ще има две дати от които едната в неработен ден?
27
6
 
11
 
! Отговори
Бравооо! преди 11 години
Никакво плащане на никакви сметки, само така ще се решат проблемите !!! Как ще ни осъдят вкупом, ха да видим???
26
2
 
6
 
! Отговори
Tanasko преди 11 години
Bez parno i s 3 kubika topla voda za dekemvri 172 lv.,a za ianuari-159 lv.Ako tova ne e reket ot toplofikacia zdrave mu kaji.Az si mislia,che te sa napravo kojoderi.
25
3
 
10
 
! Отговори
Ива преди 11 години
Искам ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР ! Искам ИНДИВИДУАЛЕН ТОПЛОМЕР ! Ако трябва сами ще си заплатим доработките!Всичките ви други решения само замазват очи ! Нищо не сте разбрали, от това което иска народа, защото така ви е удобно, крадане му е майката, само тази ария си припявате!! ПФУууу!
24
1
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Ти кога си сключвал договор с Топлофикация, че да го прекратяваш?
23
1
 
8
 
! Отговори
нер преди 11 години
ТОЯ КАДИЕВ ВСЕ САМ СИ ЗНАЕЛ 4Е Е КОМУНИСТ И В 4ЕРВАТА И НЕВМА МЯВСТО В ОБЩИНАТА
22
1
 
8
 
! Отговори
някой преди 11 години
А Кадъната трябва да бъде влачен с въже по улиците за назидание!
21
2
 
4
 
! Отговори
някой преди 11 години
Едно добро начало...Надявам се да не спрете дотук! Щото ние отвън няма да спрем.
20
3
 
23
 
! Отговори
НЕ НА РЕКЕТА преди 11 години
Коментарът ми е изтрит! Нищо пак ще го напиша:))))НЕ НА РЕКЕТА СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ!
19
4
 
21
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Аз искам да прекратя договора си с Топлофикация София и завинаги да забравя за тази бездънна и вредна софийска ламя!
18
3
 
15
 
! Отговори
- преди 11 години
Искам индивидуален договор и да си плащам това което изразходвам. Това че комшиите ползват не значи че аз трябва да им го плащам за да не е на загуба топлофикация.Кога ще ги задължите да имат индивидуален договор със всеки техен потребител? Или ако искате да сключат един общ със софийска община и гражданите в нея, когато гражданите не плащат общината да им поема задълженията ! Така съм навит на договор с топлофикация!