Готвят мащабно почистване на Перловската и Владайската река

Кампанията е част от дейността на общината в превенцията срещу наводнения
21 мар 2013 16:30, Красимир Ангелов
3
Готвят мащабно почистване на Перловската и Владайската река
Снимка: Булфото

Столичната община започва мащабно почистване на Перловската и на Владайската река, като заедно с това продължава и почистването на водостоците на Околовръстния път, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Перловската река ще бъде почистена в участъка от Южния парк до бул. "Мадрид", а река Владайска - от бул.  "Иван Гешов" до Сточна гара като част от дейността на общината в превенцията срещу наводнения.

По рано през деня Фандъкова провери ремонта на язовир "Суходол-2". Средствата за ремонта, на стойност 315 хил. лв., са по ОП  "Регионално развитие". Ремонтирани са основно преливникът, отводящият канал, както и язовирната стена и водоземна шахта, дъното на язовира е почистено от наноси. Изградена е контролно-измервателна система за следене на деформациите в язовирната стена и водното ниво в язовирната чаша.

Столичната община е собственик на пет язовира, като за по-малко от три години е направен пълен ремонт на трите действащи язовири - в Мърчаево, в Мрамор, а сега и в Суходол, посочи Фандъкова. По думите й на територията на общината има над 80 реки и дерета, при които при по-високи води съществува вероятност от преливане.

През последните четири години планово Столичната община е почистила 140 км речни корита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
sharky09 преди 11 години
Не са само ***!!!! Въпреки , че те са основно *** които с...т в София) При нас на стадиона няма нито един *** , но коритото е пълно с *** 2-3 месеца след като го изчистят!!!!! Виновни са ГЕРБ и Б.Б. !!! Иначе Българите сме едни готини хора!!! Нямам думи!!!
1
0
 
4
 
! Отговори
Ори преди 11 години
Кога ще почната да глобяват ***, които са напълнили коритото на владайската река? До кога питам аз тези *** ще превръщат всичко около себе си в сметища и никой да не им се противопоставя??? Това почистване е от наще данъци все пак!