Фандъкова обеща мерки в квартал ”Димитър Миленков”

Допълнителен патрул и пролетно почистване готви тя
31 мар 2013 15:43,
42
Фандъкова обеща мерки в квартал ”Димитър Миленков”
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив Булфото

До един месец ще бъде създадена организация за премахването на нерегламентирани сметища в квартал ”Димитър Миленков”.

След битовата драма там, при която мъж стреля по съседите си и после самоуби, обитателите на квартала обвиниха местната власт, че не подържа квартала им.

Днес софийският градоначалник се срещна с жителите на квартала на място. Фандъкова е обещала да бъдат ангажирани техника и хора за организиране и извършване на почистването, в което ще участват и живеещите в "Димитър Миленков".

Един патрул от Общинска полиция специално ще охранява квартала и ще подпомага дейността на районния кмет в изпълнение на конкретни задачи.

Фандъкова е информирала и за разработване на устройствен план за кв. "Димитър Миленков". По данни на главния архитект на София разработването на плана за регулация и застрояване на квартала ще приключи до един месец, а до началото на лятото планът трябва да бъде внесен в Столичния общински съвет.

За квартала се подготвя и идеен проект за изграждане на канализация, с който жителите ще могат да се запознаят. На срещата е било обсъдено и извършването на текущи ремонти на пътната инфраструктура. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
35
 
! Отговори
Che преди 11 години
Вие знаете ли бе хора за какво става въпрос с тия ***, тая напаст/има и много свестни хора между тях/, това е тумор от който тялото България трябва да изреже със скалпела или задължително да започне терапия, задължително.Не ме интересува нито ЕС, нито комисари, нищо, мене ме интересува България, сигурността на моите деца и родители.Елате с мен г-н МВР една вечер на гарата, да се обедите лично за какво става дума, не убийства, а не знам какво още да се очаква за да се спре *** тормоз
8
1
 
24
 
! Отговори
John преди 11 години
Кметицата да каже до гога Софийска вода ще сее разруха и мизерия по улиците на София без да носи никаква отговорност за това? До кога ще се разкопават преасфалтирани улици по 10 пъти на година и това ще се води инвестиция? Кога ще ги задължат след разкопки да асфалтират цялата улица наново? Кога ще бъдат задължени да обозначават ясно изрязаните парчета от пътната настилка?
7
7
 
29
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
Това е най-слабия кмет на София. Нищо не е мръднало. улиците са трагедия. В така наречените елитни квартали с яките данъци дори няма положена настилка. В кал газим до колене. Денонощен кучешки терор. Реално кмет няма.
6
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къш *** фандък !
5
2
 
23
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
и като си обещала, та що? требе се впечатля ли:))
4
3
 
33
 
! Отговори
Хадес преди 11 години
Учительницата май още не е разбрала за какво иде реч в този квартал
3
5
 
41
 
! Отговори
sorry преди 11 години
Моме, моме, тази работа не е за теб.Отивай си.
2
6
 
40
 
! Отговори
tnr преди 11 години
НО КАЖЕТЕ *** ОТ *** ГЕТА КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕ.СИГУРНО В ЗАВОДА, КОЙТО ПОСТРОИ БЕВШИЯ ВИ ПРЕДШЕСТВЕНИК И БИВШ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ
1
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая ГЕРБерска *** е време да си ходи на село да копа компир...