Общината вади 1,1 млн. за видеонаблюдение на паркове

Фандъкова готви залесяване на 62 000 дръвчета в столични квартали
Обновена: 5 апр 2013 20:23 | 5 апр 2013 20:17, Красимир Ангелов
45
Общината вади 1,1 млн. за видеонаблюдение на паркове
Снимка: Булфото

Отделени са 1,1 милиона лева за изграждане на видеонаблюдение в парковете и градините на София, съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя и министърът на земеделието и храните Иван Станков взеха участие в кампания за засаждане на дръвчета в квартал "Овча купел".

По думите на Фандъкова общината не може да сложи камера или полицай на всяко дърво, но това, което се прави към момента, дава резултат.

Поставили сме си амбициозна задача тази година да бъдат залесени 103 декара в София. Ще бъдат посадени над 62 000 дръвчета на общинските земи – предимно в районите "Кремиковци" и "Нови Искър".

Кметът на София добави, че очаква сериозна помощ от министъра на земеделието и храните за решението на проблема с наредбата за изграждането на приюти за кучета.

“Надявам се в скоро време да я имаме, тъй като намалихме прибирането на глутниците поради факта, че се изчерпва капацитетът на големия общински приют”, подчерта кметът на столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
До Младост 4 преди 11 години
Ако всеки малко или много пази чистота няма да се налага да се чистят сметища.Неможе ти да си хвърляш *** през балкона и после да псуваш фандъкова че не ти е изчистила,по дабре идете и смажете от бои малоумникът които го мързи да си мръдни *** и да слезе до кофата........
35
0
 
2
 
! Отговори
До tzveti8 преди 11 години
Долу елитните квартали.........дръвчетата са по готини.....
34
0
 
1
 
! Отговори
Триколор преди 11 години
Общината вероятно ни подготвя риалити и то с нашите пари - по нашите глави. Крайно време е да ги поставим на мястото им, че взеха да се самозабравят!
33
0
 
1
 
! Отговори
do 34 офца преди 11 години
справедлив капитализъмkoi tie amputiral mozaka be!
32
0
 
1
 
! Отговори
tzveti8 преди 11 години
Браво, пари за канализация в "елитните" квартали на София няма, камо ли за детски градини, нооооо....за дръвчета има!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
офца преди 11 години
Приканвам всеки умен човек без значение какъв в да подкрепим тоя път Атака - единственно те изложиха многократно програма за справедлив капитализъм! Останалите и бесепари, седесари, гербери, депесари, ...не променят нищо от досегашния ад. Просто анализ - не съм от Атака, ни друга. Избора е личен и неприкосновен.
30
0
 
2
 
! Отговори
офца преди 11 години
Аман от номенклатурни фейшисмус комунисмус кадри. 1,1 млн / 10 парка = 110000 / 1 парк / 12 месеца = 11000/ 1 месец / ; 400 + 70 = 500 лв/ 1 м = 2 г. заплата и осигуровки на 1 пазач -патрул с радио и помпа или Узи... ако са двама = 1 г. Ей герберчета щяхте да осигурявате работни места май? Същите вредители сте като бсп; дпс, ндсв...Само НФСБ и Атака останаха свестни партии май? Да ви и *** в тая ***. Наистина само Сидеров предлага правилен капитализъм затова е за уважение.
29
0
 
5
 
! Отговори
Младост 4 преди 11 години
Г-жо Фандъкова бихте ли "поогледали" в района на Младост 4, около "Лидъл", който на фона на усилията ни за европейска столица, започва да прилича на сметище, умишлено не го сравнявам с която и да е държава за да не ги засегна. Все пак има определени органи, ресурси и механизми за да се спазват законите и разпорежданията. Сигурно, не е лесно, но нали все пак се плащат данъци ! Призоваваме да почистим България, а тук-не ми се използват епитети. С това искам само да насоча вниманието Ви. Успех
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦоневГоспожо Фандъкова, това видеонаблюдение има много допълнителни разходи. Издръжката на един полицай със осигуровките е около 1150лв/м. За 150 000 на година ще имате 10 човека и пари за бензин по 4500 км/год. Това са седем години . За това време ще смените камерите поне три пъти. Който троши -бой ,само това е начина за справяне и възпитание на вандалите.
27
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ганя преди 11 години
Абе, те да направят една шумоизолираща стена по пътя на царя, барем робетата в София да си отпочиват качествено през събота и/или неделя.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ще ви наблюдава вас бе,има ли интерес някой да се занимава с вас!Биг Брадър ми говорят,че щяло да стане,смешници ***,скрийте се някъде!Проявете малко благодарност бе, гадни *** скапани,за София никой не правил повече от тая женица дето я виждате на снимката,че чак се пребори и с рака по време на мандата си като кмет,да сте я виждали да мрънка заради състоянието си или да се възползва от него,не,мълчеше си и си бачкаше жената.Такава неблагодарна работа няма никъде,ама никъде!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли ми се струва чи по-долу коментиращите им е добре в блатото.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само глупости - всеки ден !Всевъзможни начини за източване !
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eй този номер с дръвчетата и другите форми още върви.Изписват се едни пари и трябва да се вземат от някой.*** после брой дърветата.Преди години,едни и същи фиданки се садяха преди избори в парка,но за пред камерите в новините уж са други дървета,нови,но са същите.Сума политици като Кунева,Софиянски,Каракачанов,Мозер и кой ли не,се снимаха с лопати,ама на едни и същи дървета,насадени от озеленителите.Парите обаче се изписват и се взимат,а дърветата са си все същите.По тази схема що пара е изтекла
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко е добре. Все ми се струва обаче, че има по важни неща за оправяне. Като улиците...или подлезите примерно. Пак са заприличали на *** в бомбоубежища. Направихме ги - съсипахме ги. Без поддръжка нищо не може да съществува. Гадно е да се правят такива крачки назад. :(
21
0
 
5
 
! Отговори
Десислава Шаренкова преди 11 години
Хвърлете първо малко пари да оправите парковете,за да има какво да наблюдавате!Ако искате да имате права върху наблюдаваното де!!!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вземете хвърлете малко асфалт по алеите на тези паркове, че е мамата си трака. Какво само се занимавате с глупости?
19
0
 
4
 
! Отговори
ll преди 11 години
До pp Mi to sofiq e centara na vselenata,za koq druga ob6tina,sofiq e grad darjava makar 4e me boli........za neq,bahti tapiq grozen grad,pone da gi nalivat v kurortnite gradove 4e ot tam ima vazvra6taemost s pe4alba
18
1
 
5
 
! Отговори
luda rabota преди 11 години
nali sme si nadvili masrafa,i horata sa dobre finansovo 4e za drav4eta i kameri ostanaha!
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНЕС КАМЕРИ.УТРЕ ЧИПОВЕ !