Садят розови кестени по "Витошка"

Слагат и 51 подземни контейнера за смет
15 апр 2013 16:10, Красимир Ангелов
3
Садят розови кестени по "Витошка"
Общината готви подмяна за част от кестените по Витошка. Снимка: Булфото

Общо 36 розови кестени ще бъдат засадени на столичния булевард „Витоша“ в отсечката от ул. "Неофит Рилски" до ул. "Солунска", съобщи зам.-кметът на Столична община Мария Бояджийска.

Освен тях в района ще бъдат поставени и специални 51 подземни контейнера за смет, които ще са част от втория етап от архитектурно-благоустройствения план на популярния столичен булевард.

Според оценка на експерти от Лесотехнически университет заради гъбични инфекции се налага подмяната на 19 дървета от вида бял кестен. Именно на тяхно място ще бъдат засадени новите дръвчета.

Бояджийска посочи, че този вид кестен е по-устойчив на нападенията на миниращия молец, който е най-големият вредител по кестените. Подмяната на дърветата ще започне от утре и ще завърши до края на май.

За първи път в София ще бъде изградена и нова система за събиране на отпадъци.

Общо 51 нови подземни контейнери за битови отпадъци със специална хидравлична система за отваряне и затваряне, ще бъдат разположени в преките на бул. "Витоша", в участъка от "Солунска" до "Неофит Рилски". Общината е отделила за инвестицията около 65 хиляди лева.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
В Пловдив отсякоха ТИХОМЪЛКОМ големите и хубави, поне 50 годишни кестени пред Синдикалния дом. Сега е голо и грозно. Тоя кмет да си ходи! Имитатор!!!!!!!!
2
2
 
1
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
... и в Пловдив садят магнолии някъде, в деня на космонавтиката, вместо достойно да отчетат приноса на съветските хора, а впоследствие и на американци за развитието на цялото човечество...
1
5
 
2
 
! Отговори
хетеросексуален преди 11 години
Добре 4е минаха 20 години от казармата , 4е 6тяха да ми викат розов кестен !