Хиляди се любуваха на парка "Врана" в почивните дни

На този етап той е отворен за посещение само в събота и неделя
Обновена: 10 юни 2013 10:45 | 10 юни 2013 10:45, Красимир Ангелов
19

Снимка: Булфото

Изключителен интерес сред софиянци предизвика отвореният за свободно посещение парк "Врана".

Хиляди столичани се стекоха в събота и неделя да разгледат парка, в който зелените площи се простират на 968 дка.

Специалистите отчитат, че в района живеят 3 семейства язовци, сънливци, дива котка, 5 лисици и над 120 вида птици. През зимата е забелязана и сърна.

Още по темата
Растителните видове са над 800. Някои от тях са донесени чак от Северна Америка и Австралия.

От 8 юни паркът е отворен за безплатни посещения от 10 до 16 часа, но засега само в събота и неделя. След около месец обаче посещението в парк „Врана“ ще се заплаща.

На всеки кръгъл час са предвидени посещения на групи с екскурзовод. Няма да се позволява да се правят пикници и по всяка вероятност няма да се допускат домашни любимци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
EKG преди 10 години
Това е отношение на цар към поданици. Затворен главен вход, няма транспорт, обикаля се 1 км, отстрани, вътре мизерия... великия мадридски крадльо разрешил на раята да влезат вътре
17
1
 
3
 
! Отговори
Бо преди 10 години
Бащиния...
16
2
 
14
 
! Отговори
Ало, столична община преди 10 години
Няма ли да построите там нещо молче, или поне супермаркет!?Гледам нещо много дървета има!Диков явно нещо е проспал възможността за някое проектче....
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Испанеца не го ли изсече това, дето Станишев и компания му "върнаха" без той реално да го е притежавал като нормален гражданин, а не като цар, въпреки че сме република?
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера бях там. Истината е че останах малко разочарован. Вярно чеса почнали да оправят парка, алеите но има какво още да се желае. Да не говорим за двореца започнали са да оправят фасадата но още има олупена мазилка, прозорците са в окаяно състояние на люспи, сега вътре не знам какво е положението защото не пускаха но имаше найлони по прозорците предполагам че и вътре правят ремонт. С една дума трябват още много пари за да заприлича поне малко на западните дворци които съм виждал поддържани и в м
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Д. Т.Не пускат домашни любимци.
12
8
 
4
 
! Отговори
Д. Т. преди 10 години
А с кучета пускат ли или "по всяка вероятност няма да се допускат домашни любимци" ?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе не е Евксиноград,ама става.
10
3
 
6
 
! Отговори
Христина преди 10 години
"Хубава атракция" на отчужден имот:-)))
9
2
 
12
 
! Отговори
CB преди 10 години
Има паркинг откъм стопанския (източен) вход на резиденцията - като се идва по "Цариградско шосе" за София от пловдивското направление - след разклона за околовръстното шосе, вдясно, даже има табела. Повечето коли бяха спряли на банкета след аварийната лента на "Цариградско шосе". Този източен вход се предвижда да е основния вход за посетители и туристи. Посещението с екскурзовод е за предпочитане.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера бяхме там. Толкова много хора на едно място скоро не бяхме виждали :) Паркирането става отстрани на шосето (имаше около 1км с паркирани коли) или в една улица срещу входа на двореца - кой където намери. Места има, просто ще повървите малко повече. Вътре е много приятно за разходки, но си носете вода или нещо за пиене. Животни не видяхме освен жаби, водни кончета и буболечки :)
7
1
 
14
 
! Отговори
mm преди 10 години
Има и паркинг до който обаче не съм сигурен как се стига...иначе парка наистина е доста добър. Поне аз не съм виждал друго място в България което да изглежда толкова западноевропейско. Има още работа обаче, много работа по градините, езерцата...самият дворец.
6
2
 
14
 
! Отговори
... преди 10 години
А, още нещо - би било хубаво ако след време го направят без екскурзовод, за да може свободно да се разхождаш в градините, както е във Версай и другите кралски дворци из европа (ех а какви градини имат те... хората от околностите си правят сутрешният джогинг в тях, как им завиждам =) )
5
1
 
11
 
! Отговори
... преди 10 години
Новината е супер, само ще изчакам да го направят платен, за да е малко по-спокойно, че сега всеки ще се бута да отиде на безплатното. А тук в София има ли ги тези неща, че всеки първи/последен понеделник/събота/неделя/четвъртък... от месеца част от музеите са безплатни?
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Паркирането е от двете страни на пътя, но няма проблем, постоянно някой си тръгва...Прекрасно място...вчера бяхме там...
3
9
 
15
 
! Отговори
нико111 преди 10 години
Сега след като всичко е ремонтирано, Горския цар може отново да си поиска и двореца Враня!
2
2
 
38
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
абсолютно! Най-накрая и София има дворец с парк като атракция. Едва ли ще добие популяност като Шьонбрун или Версай, но е истинска придобивка!
1
1
 
47
 
! Отговори
браво преди 10 години
Една хубава новина!Нека стане добра атракция и да има посещеня и на чужденци, не само на българи. Ще е добър източник на средства...:)