С още 15% пада такса "тротоарно право" в София

Столична община отчита по-големи приходи спрямо 2012 г.
9 юли 2013 13:51,
1
С още 15% пада такса "тротоарно право" в София
Снимка: архив, Булфото

На 18 юли на сесия на Столичния общински съвет /СОС/ ще бъде разгледано предложението за намаляване на такса "тротоарно право", обяви заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов, който представи изпълнението на бюджета на Столичната община за шестмесечието.

По думите на Барбалов до предложението се е стигнало след разговори с ресторантьорски сдружения, които са поискали таксата да бъде намалена с още по-голям процент.

Барбалов отбеляза, че това ще бъде третото поредно намаляване на такса "тротоарно право" от 2009 година насам.

По неговите сметки приходите на Столичната община за първите шест месеца на годината са с 6,5 млн. лв. повече спрямо същия период на 2012 г.

Към 30 юни са събрани 267,6 млн. лв., което значи, че са изпълнени над половината от планираните приходи, обяви заместник-кметът.

Запазва се тенденцията, която се наблюдава от началото на годината за раздвижване на пазара на недвижими имоти, което личи от нарастването в издадените строителни разрешителни, посочи Барбалов.

Що се отнася до разходите, той коментира, че данните за тях ще бъдат готови към края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
А така, трябва да се подкрепя малкия и среден бизнес! Как може в една столица да не може да си купиш едни *** или чорапи на улицата! Аман от европейщина!