Не се налага актуализация на бюджета на Столична община

Просрочените плащания към бизнеса за първите 6 месеца на годината са 3 млн.лв.
23 юли 2013 14:03,
3
Не се налага актуализация на бюджета на Столична община
Снимка: архив, Булфото

Приходната част на бюджета на Столичната община се изпълнява добре, разходите също са по план, така че няма нужда да се прави актуализация на бюджета поне на този етап. Това заяви в отговор на журналистически въпрос заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов. Той представи данни за разходите на общината за първите шест месеца на годината.

Разходите за издръжка на общината към 30 юни са били с 1,7 млн.лв., спрямо тези за същия период на миналата година или общо 110 млн.лв., съобщи заместник-кметът. Разходите в частта за "местни дейности" са в размер на 168,4 млн.лв. или с 2,2 млн.лв. по-малко спрямо същия период на 2012 година. 43 процента са разходите на общината спрямо годишния план, обобщи Барбалов. Той каза още, че към 30 юни общината е дофинансирала държавни дейности за 8,8 млн.лв., както е било и планирано.

Що се отнася до общинската капиталова програма, към 30 юни общината е разплатила 38 млн.лв., от които от приватизация са постъпили 1,1 млн.лв. По оперативните програми са разплатени 62,7 млн.лв. към 30 юни. Барбалов подчерта, че в капиталовата програма не се включват няколко големи проекти на общината като например тези за покупката на превозни средства за градския транспорт.

Барбалов съобщи, че вече е сключен договорът за доставка на десет метровлака за малко под 50 млн.евро., както и за 20 трамвая за 33,7 млн.евро. Днес се отваря тръжната процедура за доставка на автобуси с прогнозна стойност малко под 50 млн.евро. Сключен е договор за доставка на 50 тролейбуса на стойност 27, 4 млн.евро, каза зам.-кметът.

Той съобщи, че през есента Столичната община планира да отдели средства за подпомагането на някои транспортни дружества, защото бюджетът го позволява.

По думите на Барбалов просрочените плащания на Столичната община към бизнеса за първите шест месеца на годината са 3 млн.лв. Столичните райони и общински предприятия дължат 7 млн.лв. на общината за "такса смет" към 30 юни. За текуща издръжка община е изхарчила 2,2 млн.лв. по-малко за първите шест месеца на годината, отчете заместник-кметът.

Той съобщи, че дисциплинарно е уволнена данъчната служителка в район "Лозенец", която преди повече от месец, беше уличена в измама за близо 700 хил.лв. Не е приключило дисциплинарното производство срещу служители от друг данъчен отдел, в чиято работа са констатирани нарушения, допълни зам.-кметът Дончо Барбалов, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
ааа преди 10 години
Когато на общинарите се махнат придобивките (пари за сключени сделки и т.н.), ще се увеличи многократно бюджета на общината при тези инфантилни налози. Огромни данъци за центъра за които получаваш шум, вибрации, често пропукване на всякакви тръби, смрад, ***, катастрофи....ЗАЩО?
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Столична община никога не е била управлявана по-добре,така че на критика под мен мога да му кажа само,да си гледа работата.Винаги има мрънкащи и недоволни,вечно недоволни от случващото се,земете направете нещо за тоя град мама му ста*а,като толкова много се оплаквате.
1
5
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
Ха-ха, 3 милиона. Отварям одита на Център за градска мобилност и чета в прав текст 100 милиона дългове на градския транспорт към операторите. Тия съвсем за *** ни имат.