До 50 лева глоба за нощна врява в столичен парк

Столичани се жалвали най-вече от "Кристал" и парка "Заимов"
9 авг 2013 07:26,
22
До 50 лева глоба за нощна врява в столичен парк
От миналото лято велополицаи обхождат Борисовата градина. Снимка: Булфото

Общински полицаи ще гонят шумните компании от градинките в столицата.

"Получаваме много жалби от граждани за шумни компании, които употребяват алкохол и чупят общинска собственост. Поради тази причина от снощи нощен патрул ще следи за реда на ключови за центъра места, паркове и площади", обяснява пред "Монитор" шефът на дирекцията за обществен ред в Столичната община Красимир Димитров.

Полицаите освен че ще предупреждават хората ще могат да налагат и санкции. Нарушителите ще отнасят глоби от 10 до 50 лв. Екипът ще е от двама общински полицаи, които ще следят за реда от 20 до 8 ч.

"При необходимост имаме готовност да пренасочим още един патрул", обясни Димитров.

По думите му най-много столичани се жалвали от шума в градинката "Кристал" и парка "Заимов".

Както Dnes.bg ви съобщи нощният столичен патрул ще дежури и около Градската градина, площад "Бански", в района на археологическите разкопки пред ЦУМ, Борисовата градина - около езерото "Ариана", езерото с лилиите, тенис кортовете, край градината около църквата "Св. Николай Софийски" и други.

"Полицаите ще реагират на всички сигнали, получени в оперативния дежурен център и центъра за видеонаблюдение на общината", обясни Димитров.

Хората масово се жалват и от клошарите, които през нощта превръщат разкопките около Ларгото в свой дом.

"Там ще има денонощен пост, който ще е оборудван с видеонаблюдение и ще следи в реално време за нарушители", обясни Димитров.

Освен района около "триъгълника на властта" постът ще следи и около Пета градска болница, по бул. "Мария Луиза", бул. "Витоша" и района около НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
ще могат да налагат...значи няма да налагат. В кварталната градинка до блока ни, това е всяка вечер, както и на много други места. Ако държавата си е ня масто, има солени глоби, принудителен обществен труд и още други мерки, нещата ще си дойдат на място.Но в БГ, можеш да си правиш каквото си искаш и да пречиш на съседите си, с пиянство, висока музика...по света не спазваш ли правлника, отнасяш солени глоби, а може и да те изгонят от собственото ти жилище ако пречиш на съседите си.
19
0
 
0
 
! Отговори
Геле преди 10 години
хаиде де
18
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
същото положение е и в люлин в мом между 14 и 16 ч съсед си ремонтира колатавече 20 год това е всеки ден наркомани са окупирали вратите на блоковете коитоне се използват за да загряват в лъжица наркотика който използват през нощта на ходса алкохолиците всичко това е гарнирано с шума на агрегата който идва от автомивката
17
1
 
0
 
! Отговори
belltolls преди 10 години
Добре де, всички сме единодушни, че трябва що-годе да се спазва реда и да не се вдига много олелия. Ама тука има некви кандидат-севернокорейци явно. Градинки да се махат, тийнейджърите да се разстрелят едва ли не и тн. Само че айде всеки да се сети, кога сме били и ние на тая възраст къде сме се събирали-пак на същите места. Тва си е съвсем нормално, на тая възраст по кръчмите ли да се бутнат(не че не са се бутнали де)?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
21:20 ч. парка Оборище. Както всяка вечер, пияни пубери крещят отвън. Кой сега ще им направи забележка и глоби ?
15
0
 
2
 
! Отговори
ice baby преди 10 години
До АнонименДа не забравяме, че към полунощ минават да събират *** и освен обичайното "Пешоооо...", се чува шум подобен на сформирането на Волтрон. И отново се разпискват алармите!
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно бабушкерите софиенки вечер не спят, а се ослушват.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свинска, долнопробна страна и нация!... Не трябва да има пейки в междублокови простраства, а всички паркове трябва да са с огради, врати и с работно време. В цивилизования свят е така!... Само в долнопробната България са се изпоразплули хората по такива междублокови пространства* и съвсем свободни паркове. Е, в северноевропейските страни е друга планета, там може и свобода...* по принцип е хубаво да има градинки с пейки между кооперациите, но не и в общество на гнусни полуживотни - нехора!
12
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 10 години
Проблем с шума е повсеместен, а полицията приема оплакванията едва ли не като прищевки и не реагира.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живея в кв. Суха река". Зад блока на по 1 м. под балконите има 3 детски площадки. По цял ден крещят деца, а вечер се развихрят т.н. тинейджери. Няма спасение. Аки им направиш забележка отварят ени такива усти и на пук започват да крещят още по-силно. Изпочупиха площадките. Невъзпитана нация сме. Не уважаваме околните. Затова сме бедни.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В междублоковото ни пространство има градинка с пейки:1.Към 20,30-21,00 майките с малките деца се прибират/врява детска/2.Тогава "застъпва" тийнейджърската смяна до към 22,30ч3.След тях идват млади хора "да си поговорят" на висок тон до към 01,00ч 4.Започнат да се прибират с коли, отвътре "бичи"музика всякакъв стил5.Минават пияни и бутат колите да свирят алармите, щото на тях им е гот, а пък вие спите 6.По всяко време през нощта откъм моста "Чавдар" "реват" гонките с коли или мотори.ЛЕКА НОЩ!!!
9
1
 
9
 
! Отговори
Ясно! преди 10 години
А сега - истинската причина за тази акция:на мястото на бившия ресторант в градинката на Кристал се строи кичозно луксозно жилище. Строежът е пред завършване, а скоро там ще заживее един от българските дерибеи, шефът на Пеевски. Превантивно Цветан Василев, собственик на КТБ, разкарва дразнещата младеж от градинката пред своята къща. Макар че градинката е обществена - държавата си му е застна собственост. *** тогава преценявай кой вдига шум!!!
8
2
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Не съществува парк "Заимов", Заимов е национален предател и комунистически терорист. Този парк се казва "Оборище".
7
2
 
8
 
! Отговори
Кикимора2185 преди 10 години
Една приятелка ми разказва за Швейцария. Казва,че всички в 22:00 часа трябва да са изгасили лампите, така било прието, за да не пречат на съседите. Може да си светнеш някаква нощна лампа, но шум, светлини в никакъв случай.В тази връзка вчера гледаш някакво интервю по ТВ с мисля беше шотландец, който казва че та, няма нужда да пописваш, понякога думата/споразумението между двама човека е достатъчно да се счита за договор. И идеята,че всичко там се осланя на довериетомежду хората, а в Бг не
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези велисопе*али, защо не се движат съгласно изисванията на закона? Липсват им много от задължителни атрибути и са много опасни за децата в парковете с тези каски.
5
1
 
19
 
! Отговори
dddd преди 10 години
А да вие вярвате ли им???? Аз не! Ела те да видите на Околовръстното под Бояна всяка , ама ВСЯКА вечер гонки с мотори до 01,00ч. Шум колкото искате, обаждания колкото искате и знаете ли какво - НИЩО!
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да въведът някакви изисквания за прическите на пазителите на реда.Тези на снимката така обръснати приличат на рецидивисти излезли от затвора.
3
1
 
22
 
! Отговори
jjj преди 10 години
кога ще започнете да заваряте денонощните заведения в центъра на София където нарушават реда и спокойствието на гражданите !!!малките 5 кюшета 7 заведения за няма и 50метра!!!Кой дава разрешителните без съгласието на съседите!!!Хиляди жалби и,,,,
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Отговора ми е - прочистване на парламента, смяна на официалната власт и респективно прекратяване на трудовият ти договор към структурите и. Бях ли изчерпателен? Сега, относно статията, мисля не е лоша идеята за тези патрули. Добре е при такива масови прояви да има хора, които да следят за сигурността. Проблема е, че не ми е ясно какви са критериите за оценка на една компания като "шумна" и как ще се налагат санкциите. Или няма да сработи това, или ще се ползва за рекет.
1
0
 
31
 
! Отговори
свидетел преди 10 години
Кой ще следи за нощната врява във и пред Син сити на пл. Възраждане ? Всичко се случва пред очите на Софийско градско управление на МВР , което е на метри от въпросното чалга заведение .