Граждани стартират "София без блокади"

Те искат протестиращите да спрат да затварят улици
Обновена: 26 авг 2013 20:29 | 26 авг 2013 20:29,
171
Граждани стартират "София без блокади"
Инициативата иска протестите да спазват наредби. Снимка: архив БТА
Инициатива „София без блокади” започнаха граждани. Те стартираха онлайн петиция, както и създадоха Facebook страница с това име. Искат протестиращите срещу правителството да спрат да затварят централни софийски артерии.
 
Сред едни от най-активните на страницата са обществени личности като бившия вътрешен министър от кабинета на Иван Костов Богомил Бонев, дългогодишние журналисти Владимир Танев и Веселина Томова, пиарът на БСК Ани Алашка и други. Основният мотив на групата е, че протестиращите смущават вече повече от два месеца животът на столичани и гости на града.
 
Онлайн петицията е адресирана до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет. Групата настоява провеждането на всякакви протестни и контрапротестни действия да става съгласно предвиденото в нормативната уредба, и по-конкретно – съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите (ЗСММ) и наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община.
 
Подписалите петицията искат още да се санкционира незаконното блокиране на кръстовища и улици. Столичната община да има ангажимент да информира своевременно чрез средствата за масова информация за подадените и одобрени заявления, маршрутите на шествията и потенциалното затваряне на инфраструктурни обекти. Гражданите настояват още за забрана за провеждане на всякакви масови събирания между 22.00 и 6.00 часа, както и забрана за ползването на предмети, предизвикващи силен шум. Те искат още въвеждане на задължение към организаторите на масови събирания да монтират мобилни химически тоалетни за своя сметка.
 
Подписката е стартирала днес и е подписана от над 100 души, като Facebook страницата има над 1500 фена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
20
 
11
 
! Отговори
копел преди 10 години
Само защото 98% от протестиращите са толкова сбъркани, колкото и номер 94, аз ще подкрепям правителството, комунистите, и Русия. :) Да живее Путин.
78
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се пиняйте с тея болшевишки хватки. Смешно е да ги разигравате на наша територия. Ще ви дадем възможност да се преброите в интернет, за да видите реалността - протестната група е близо 100хил а вие 1300. Това е разпределението и в обществото. След това ще ви свалим групата от фейсбук, просто ей така, защото можем. Есента ще затворим не само улиците и булевардите. България никога повече няма да е съветска република. Свиквайте с мисълта и търсете опрощение от Путин, че снайперистите му дебнат.
77
13
 
24
 
! Отговори
Л. преди 10 години
Комунист е синоним на национален предател и/или обикновен терорист. Не знам защо се взимат на сериозно.
76
9
 
19
 
! Отговори
Л. преди 10 години
Тия "Граждани" са били с акъла си на 9.9.1944 година. След това са леко *** и им се яде бой.
75
14
 
20
 
! Отговори
аа преди 10 години
не може 100- 200 човека да блокират пътища на стотици хиляди. Да не говорим че в последно време протестиращите не са повече от 50 -100 човека . Във Варна беше още по-смешно. 5 протестиращи затварят пътя към златните и дружба- да ви с*ра на протеста. аз ще протестирам когато има ясни изисквания, не да ходя да правя сеир.Ще протестирам с/у варненската манекенка убила 2-*** до старо оряхово, за всички убийци получили условни, за премахването на мин.раб.заплата и започване на почасово заплащане и още
74
6
 
9
 
! Отговори
А.С. преди 10 години
"Подписката е стартирала днес и е подписана от над 100 души, като Facebook страницата има над 1500 фена."Сега (7,30 ч ) имат 1475 фена и доста от тях са станали членове без да са съгласни с идеята ,а само и само за да могат да коментират ! Само в някое еврейско училище може да важи 1475 > 1500 !
73
21
 
23
 
! Отговори
777 преди 10 години
Крайно време е държавата да си влезе в ролята и спре тези затваряния на улици и булеварди. Никъде го няма това Шепа хора да тормозят останалите и да остават безнаказани. Когато законите в държавата започнат да се спазват, тогава и държавата ще стане нормална и всичко, за което пледират протестиращите ще си дойде на място. Иначе "Ние искаме Вие да сте в час , но за нас това не се отнася"
72
8
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
е бива ли така, протестиращите са такива импотенти, че и със затваряне на улиците не могат едно правителство да свалят, а ако и това дребно оръжийце им отнемат, съвсем ще ги скопят.
71
23
 
20
 
! Отговори
smehurko:)))))))))) преди 10 години
Къде баха тез и не пишат и събират подписи до Цацаров за 500.000 мъртви души на изборите гласували за БПС и ДПС .Защо не попитат какво става с анонимните записи до Цацаров от мая и станишев.Какво стана с бюлетините .Да изброявам ли още .Или като им плащат и надават вой и събират подписи
70
33
 
34
 
! Отговори
Без Фейсбук ! преди 10 години
Защо трябва да продължаваме да се мотаем ? Вече повече от два месеца една тумба от *** се гаврят с всички софиянци и не спират да цапат центъра на София. Видяхме, че нямаме вътрешен министър. Най добре е в деня в който те се организират спонтанно да засмучат вувузелите, всички ние, 1,5 млн. човека да излезем срещу тях и да ги намачкаме. Като започнем от държавната глава и кметицата на София.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"граждани" :DDD
68
21
 
18
 
! Отговори
ЗА ТОВА Е ПРОТЕСТ преди 10 години
ДА събужда,да вика и крещи,да показва недоволството си.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ Е ПРИЯТЕЛСКА РАЗХОДКА С ЛЮБИМ ЧОВЕК.А НИЕ ТЕЗИ,СРЕЩУ КОИТО ПРОТЕСТИРАМЕ ГИ МРАЗИМ БЕЗПЛАТНО,ТАКА КАКТО И ТЕ НИ МРАЗЯТ И СЕ СТРАХУВАТ ОТ НАС.
67
16
 
28
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 10 години
"Граждани за София" се усъмниха и в цените на големите инфраструктурни проекти в столицата. Те попитаха защо кръстовището при "Телевизионната кула" струва 25 млн.лв., а 5-6 пъти по-голямото кръстовище при Лъвов мост е на цена от 22 млн. лв.ХА ПОЗНАЙТЕ КОЯ МУТРА Е ПРИБРАЛА РАЗЛИКАТА ДО 25 МИЛИОНА???ТО ЗА ТОВА ЧЕРЕПА СЕ ОТКАЗА ДА СТРОИ ТРАКИЯ, ЩОТ НЯКОЙ МУ ПРИБИРАШЕ ПО 30%ОТ ВСЯКО ДЪРЖАВНО ПЛАЩАНЕ.КОНГРАЧУЛЕЙШЪН ТИКВИ И БУДАЛИ
66
10
 
16
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 10 години
"Граждани за София" се усъмниха и в цените на големите инфраструктурни проекти в столицата. Те попитаха защо кръстовището при "Телевизионната кула" струва 25 млн.лв., а 5-6 пъти по-голямото кръстовище при Лъвов мост е на цена от 22 млн. лв.ХА ПОЗНАЙТЕ КОЯ МУТРА Е ПРИБРАЛА РАЗЛИКАТА ДО 25 МИЛИОНА???ТО ЗА ТОВА ЧЕРЕПА СЕ ОТКАЗА ДА СТРОИ ТРАКИЯ, ЩОТ НЯКОЙ МУ ПРИБИРАШЕ ПО 30%ОТ ВСЯКО ДЪРЖАВНО ПЛАЩАНЕ.КОНГРАЧУЛЕЙШЪН ТИКВИ И БУДАЛИ
65
38
 
28
 
! Отговори
Айде....у лево ..... преди 10 години
Крайно време е да се очистят улиците от простаците които създават хаос по улиците !!!
64
14
 
22
 
! Отговори
nomer4eto преди 10 години
spete spokoino i tiho i sunyvaite ko6marite na BSP.pisnalo mi e ot takiva dypedavci kato vas!!!!!!
63
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
togava si traite i turpete mizeriqta!!!!!!!!
62
20
 
25
 
! Отговори
чичо пейо преди 10 години
а може би хората живеят точно там и не са длъжни всяка вечер да ви търпят простотиите,шоуто на 20 е да бест...на 30 е върха.....на 40 те изнервя...на 50 вече ти пречи и простака с *** ,пикаещ в входа ти -с чиста съвест го недолюбваш
61
6
 
10
 
! Отговори
nomer4eto преди 10 години
da si zavrat profila v ......................!!!!!!!!!!vednuj i tozi narod da se yedini i pak 6te ima nqkoi na vupreki ot vsi4kite.......na koito ne my iznasq da si stqga bagaja i na centralna gara!!!!!!nqma da ima nasilstvena vlast,tiq komynisti nqma da dadat vlasta ei taka i ako dosega sa ni vurnali 23 od nazad sega 6te ni vurnat 46 god!!!!!!
60
20
 
31
 
! Отговори
бОЦ преди 10 години
Е, ами като не искат блокади да изляза на улицата и площадите и да изметат тази крадлива пасмина ръководена от ОСерарски под вещото дърпане на конците от скритите кукловоди.Българи, осъзнайте се!Вижте кой е за НОВОТО и кой подкрепя старото! МЛАДИТЕ, БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ УПРАВЛЯВАНО И КРАДЕНО ОТ ДОГАН И В КОМПАНИЯ С БСП И СИДЕРОВ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПРОГЛЕДНЕМ! С ЦЯЛОТО МИ УВАЖЕНИЕ КЪМ НАШИТЕ МАЙКИ И БАЩИ, НО ИСКАМ НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ДА ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ ТУК-В БЪЛГАРИЯ!!!!