Нови правила за прием в детските градини

Над 13 хиляди деца ще останат неприети
12 сеп 2013 08:38, Петя Славова
16
Нови правила за прием в детските градини
Снимка: Булфото

Общински съветници в София ще обсъждат нови правила за прием на деца в детски градини, съобщи БНТ. Според предложението дете, което е прието в градина в две поредни класирания, но не е било записано, да губи правото си да кандидатства в четири генерални класирания.

Родителите, работещи в страни от Европейския съюз, ще получават по една точка при кандидатстване. Досега такова предимство имаха само работещите у нас. По една точка ще получават и родители, записани за редовна докторантура.

До този момент тя се полагаше само на редовните студенти. Ако родителят откаже записване, той да трябва да го направи на място, в детската градина, за да не загуби точките си при следващото класиране. Проблемът с недостига на места все още остава нерешен. По данни на родителските организации над 13 хиляди деца ще останат извън детските градини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Баба на 3 внучета преди 10 години
Трите ми внучета са момченце на 2 години и 7 месеца и сестричките му - близначки по на 1 година и 3 месеца. Близначките са приети в детски ясли в близката градина, но момченцето не е - нямало място. И сега пътува всеки ден от кв. Гоце Делчев до Младост 3. Това нормално ли е? Пък може за България и да е!...
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нахални, долни, мякащи селендури!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
3
 
5
 
! Отговори
Селяндур преди 10 години
*** като дайдохме в София да не би да живеем на палатки. Общината като разрешава да се строят жилища не се ли сеща, че в тях ще живеят хора, ще се раждат деца и ще трябват детски градини и училища.
9
3
 
6
 
! Отговори
градина преди 10 години
Оффф като почнете с тия детски градини! Ами ако няма свободни места в държавните ще ги запишете в частни! Тя държавата да не е мандра! Решението е едно, правят навсякъде таксите по 150 лв., събират се пари за градини и се строи!
8
5
 
9
 
! Отговори
майка и баба преди 10 години
Имам внучка на 2 г. и 4 месеца. Приета е на второ класиране абсолютно редовно в детски ясли в "Люлин". Ама и двамата родители са от София и работят. Надойдоха селяандурите и напълниха града. Кой работи, кой краде, кой лъже. Е, затова има проблеми с детските градини, а и не само с тях. Всички от кол и въже се исзипаха в столицата. А този с 2500 лв. заплата-ако беше с такава заплата едва ли щеше да виси в чата.
7
1
 
9
 
! Отговори
До художника преди 10 години
Да демогравски срив има ... другото което го има е че затвориха + разпродадоха половината детски градини.
6
4
 
2
 
! Отговори
художника преди 10 години
А иначе имало демографски срив!?!?!?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 5Къде ги тези заплати по 2 500 лв. Ти да не си IT специалист? Другите хора получаваме до мах. 1 000, но като се замислиш спрямо това, което получават хората в провинцията и това е доста.Обаче си имаме куп проблеми, които те нямат, например с местата в детските градини, с паркирането и т.н.Та по повод на детските градини и приема в тях, какво да ви кажа, поредното безумие! Вместо да дават измислени точки, не е ли по-добре да построят нови детски градини? И тогава проблемът ще се реши.
4
6
 
16
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
В детските градини по родните ви места има много свободни места. Там е хубаво, чисто и подредено, а не мръсно като в гадната столица.
3
2
 
8
 
! Отговори
Деси преди 10 години
Ей,на маймуни ни направиха!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Споко, за *** има места. Да му мислят интернет ***!
1
8
 
16
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУУУУУУУ преди 10 години
Ако детете о е отгледано от ГЕЙОВЕ получава още една голяма точка даже петно ама за цял живот