Безплатни тетрадки за първолаците в София

Раздават 40 000 учебни помагала в първия учебен ден
15 сеп 2013 16:05, Александър Попов
14
Безплатни тетрадки за първолаците в София
Снимка: Булфото

Столична община ще подпомогне първокласниците и техните семейства с безплатни тетрадки за откриването на учебната година на 16 септември.

"Кризата постави високи изисквания пред родителите и децата и направи за много семейства непосилна задачата да купят най-необходимото за малките си ученици. Затова бизнесът и общината се обединиха в името на малките ученици и осигуриха 40 000 безплатни тетрадки и учебни помагала за първокласниците", заявиха от кметството.

Предвидени са тетрадки по четене с тънки и дебели редове и по смятане – с широки квадратчета. Помагалата и тетрадките са оформени така, че да привличат вниманието на малките ученици и да ги възпитават в любов към писането и четенето.

Подаръците ще бъдат раздадени на първолачетата на специални церемонии послучай първия учебен ден в софийските училища от представители на столичната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
горски пътник преди 10 години
Тънки и дебели редове? Това от кога се казва така - като бях малка бяха тесни и широки, а квадратчетата бяха малки и големи ... ?
12
1
 
0
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Сигането ще ги предадат за хартия и ще ги използват за задни нужди.
11
1
 
1
 
! Отговори
Ася преди 10 години
Пак се усвоиха някакви парици от " наште" фирми!
10
0
 
3
 
! Отговори
Бай Пешо преди 10 години
До родителУчебниците ни по езиците освен че са *** от класа и изобщо не стават изобщо за нищо струват много по-скъпо от повечето помагала за изучаване на съответния език от чужденци в внесени от съответната държава. Тези помагала изобщо не са създадени да подпомогнат изучаване на чужд език, а само с цел да съберат парите на родителите. Те изобщо не са съобразени със стандартите и методиките за изучаване на чуждия език в страната в която се ползва, а са някакви самоделки.
9
0
 
11
 
! Отговори
родител преди 10 години
Защо все се говори за първолаците. Ами децата в гимназията - на тях учебници кой ще купи. Това са много пари, дори и втора употреба да са. А ако имаш 2 деца в различни училища още по-зле. Клисарова да помисли как за всички деца учебниците да са безплатни, а тетрадки ние ще купим. После зрелостниците не си вземали матурите. Ами като нямат учебници как да стане. По езиците са по 40лв учебниците, а още колко предмети има.
8
1
 
9
 
! Отговори
darcas преди 10 години
До 7- ние сме държавата бе, ако ние нямаме пари да си плащаме данъците и осигуровките, нямаме работа, как да ги осигуряваме тия деца??
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко трябва да се осигурява от държавата до 8 клас и то с висок стандарт
6
1
 
22
 
! Отговори
Momo преди 10 години
А в провинцията кучета ги яли...После пак да плачат, че в селата и малките градове никой не иска да остава.
5
2
 
22
 
! Отговори
obshtinara e zvezdaa преди 10 години
Общината ги купи по 3 лв бройката тетрадките, комисионните са дадени. Честит празник
4
0
 
13
 
! Отговори
tzm преди 10 години
една тетрадчица струва 18 стотинки
3
2
 
20
 
! Отговори
L преди 10 години
Ами щото софийските родители са по-беднички, та затова само на техните първолаци...
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Социалното правителство" няма ли да измисли нещо за мангалчетата,като кебапченца, кифтенца, мекици и т.н!!
1
4
 
22
 
! Отговори
-10- преди 10 години
Горките деца, от малки почват да им промиват мозъците, и да ги правят роби на системата! Не ги уач как, а какво да мислят! Не приемат тяхната индивидуалност и качества, а ги уеднаквяват, да са едни и същи и безинтересни! Деца, бъдете играчи и имайте хъс, и ще стигнете далеч! Не разчитатйте на шибаното даскало, дето на един куп глупости ви учат, а за новият световен ред, космология, ГМО, хим. следи, ваксини и много други нищо...На всичко отгоре УНСС ще ми отварят нови кръчми...пардоия ей!