Бунт зрее сред жителите в столичния квартал "Филиповци"

Нивите около квартала ще станат гробище с крематориум
Обновена: 1 окт 2013 18:03 | 15 сеп 2013 08:18,
100
Бунт зрее сред жителите в столичния квартал "Филиповци"
Снимка: архив, Булфото

Жителите на столичния квартал "Филиповци" са пред бунт заради промени в квартала.

Причината е, че съвсем скоро къщите им ще се окажат заключени между завод за обработка на боклуци, бъдещо гробище и лаборатория за производство на радиоактивни изотопи.

Всичко това се строи върху едни от най-плодородните почви в София, които в момента са засети с житни култури, съобщи Нова телевизия.

Допреди 40 години "Филиповци" е било село до София. Хората са се прехранвали от нивите си, върху които по-късно изникнал сегашният квартал "Люлин". След това била изградена ромската махала. А по-късно изникнал и заводът за боклуци.

На хората все пак са им останали нивите от другата страна на квартала. Сега обаче общината иска да вземе и тях, за да построи гробище с крематориум и лаборатория за производство на радиоактивни изотопи.

Хората се страхуват, че вече изградената лаборатория за производство на радиоактивни изтопи застрашава околната среда и живеещите наблизо.

А докато лабораторията за радиоактивни изотопи се строи, напредва и идеята засетите с житни култури ниви на тези хора да се отнемат, за да се построи върху тях гробище с крематориум.

Хората обаче казват, че надеждата им постепенно умира, защото нито един от хората в Столична община, които взимат решения за квартала им, не живее във "Филиповци" или близо дотам.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
19
 
2
 
! Отговори
циганин преди 10 години
Точно тъй отдавна съм казал че българите за никъф *** не стават само да се чешат по *** или да ги чешат.Махнете тези заводи и *** че ще пострадаге повече вие отколкото ние.
63
6
 
22
 
! Отговори
Teo преди 10 години
До къде я докарахме, кажете ми? *** да се бунтуват за това, че българските ниви се превръщат в гробища а люлинци отсреща блеят като овце и се чешат между чатала! Хак да ви са фандъкови-мандъкови и незнам си какви си дърти комунистически отпадъци! Абе вие луди ли сте?!? Във всяка една нормална държава такива потенциално опасни неща ще ги изнесат в някой обезлюден район! Стегнете се,софиянци иначе за никакъв *** не ставате!
62
16
 
3
 
! Отговори
циганин преди 10 години
Vansito не се радвай защото ние ставаме повече .Така че от тез изотопи вие ще се стопите още повече,което е добре дошло за нас,ха-ха-ха
61
4
 
31
 
! Отговори
Vansitooo преди 10 години
Чудесна новина!!! Денят ми стана по-хубав. Много свежо! Ако може и за крематориума да се обясни на наште *** събратя, че това е групов солариум, а за лабораторията за ядрени изотопи да ги тестват върху тях...... то това ще е страхотно.
60
4
 
7
 
! Отговори
до недопустимо преди 10 години
И кой ти каза ,че битието определя съзнанието.Това го пишеше в марксическата литература.Много хора смятат ,че съзнанието определя битието.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е ти ,като толкова чакаш пред книжарниците,не се ли научи ,че "недопостимо"се пише с "у"-недопустимо.
58
3
 
15
 
! Отговори
ТоранагаСама преди 10 години
Пичове, не знам що визирате ***, при положение, че във Филиповци живеят над 2000 българи. Съществува и "малката" подробност, че от другата страна на улицата има едно "кварталче", което се нарича "Люлин" и в него живеят над 200 хиляди човека. Това са има-няма 3% от населението на България. Сменете си заглавието, ***!
57
2
 
9
 
! Отговори
до pepatilena преди 10 години
"Битието, определя съзнанието!"псНавремето, освен опашките пред магазините за банани , портокали или маслини, много често можеше да се видят дълги опашки и пред... книжарниците! А, днес.... (((
56
0
 
4
 
! Отговори
pepatilena преди 10 години
До 56 Термина, който използваш - системната криза на морала най - вероятно е нежеланието на хората да вървят по нагорнището - ползотворен и труден акт. Те предпочитат да се спускат надолу - лесно, но в дългосрочен план много пагубно действие. Не пада културата на българина, а просто живота го прави по - вулгарен и директен. Учи го да нарича нещата с истинските им имена и да се държи по съоветния начин. Вулгарни управляващи --> вулгарна реалност --> вулгарен живот --> вулгарно поведение.
55
3
 
5
 
! Отговори
кос преди 10 години
Няма значение дали *** пишат жалби.Въпроса е ,че не е нормално човек да живее между такива" страховити"съоръжения.По добре пуснете им химическо оръжие на хората.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 0Ами те българите във Филиповци са най-изпадналите! Защо да не пишат *** жалби, след като те са най-заможните и представителните в района - все пак, на тях се крепи Филиповци?!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Суходол, ако знаете как ухае във Филиповци, ще ви се насълзят очите от носталгия по миналото!
52
0
 
7
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Га Ви върнаха земята и се направихте на граждани, н'и р'ивахте, а сега що р'ивете, като държавата през демокрацията реши да си я вземе обратно, докато вие все чакахте да ударите кьоравото, за да я продадете на извънземни цени?!Някои съноваха чували с пари и не вярваха, че още преди две години трябваше да се оттърват от тази земя - халал да ви е сега!
51
0
 
3
 
! Отговори
До 53 преди 10 години
Деградацията на културата във всяко едно общество води до системна криза на морала нравственноста и възприятията ни за добро и зло/допостимо/Например - това, което е било недопостимо в едно общество от морална, нравственна и етична гледна точка преди 10г., днес се възприема като нещо естествено/ търсим и си намираме оправдание, че това е в реда на нещата/.
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крематориума е добра идея.Ще има мноооого работа ако го ползват германци като през втората световна!
49
1
 
10
 
! Отговори
Лаборатория за.... преди 10 години
.....радиоактивни изотопи???Значи да не се учудвам,ако *** вместо да събрат жици почнат да се събират върху тях?
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде да ми обясниш как мойта култура определя бита и културата на ромите? Много съм заинтересуван да разбера и как мога да им въздействам с културата си така, че ромчетата вместо да крадат и замерват влаковете с камъни, да ходят да учат, да спрат да се женят на по 13 години за чичовците си, да се къпят по - често и да спрат да дишат лепило и да просят пред гарата? Много обичам популисти дето не знаят какво говорят ;)
47
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хм, културата на мнозинството определя и формира битието на малцинсвата!
46
1
 
13
 
! Отговори
NAT преди 10 години
"... заключени между завод за обработка на ***, бъдещо гробище и лаборатория за производство на радиоактивни изотопи..." - всички ромски гета заслужават такава участ! Апелирам господата управляващи да се замислят за това и в останалите *** махали да има такива здания, така че х'електоратът, който ги избира срещу 20 лв., да е щастлив и доволен
45
2
 
14
 
! Отговори
0 преди 10 години
ЩЕ СИ ОПРАВИТЕ ЛИ СКОРО МАНИПУЛАТИВНАТА СТАТИЯ, неграмотници?!! Във Филоповци не живеят само *** и едва ли те пишат жалби? Да не би случайно да си търсите нови хора за работа?