Пращат билетчето за градски транспорт в историята

СОС обсъжда дали да не бъде сменено с "карта за еднократно пътуване"
21 ное 2013 17:00, Красимир Ангелов
9
Пращат билетчето за градски транспорт в историята
Снимка: Булфото

Билетът за градски транспорт в София скоро може да се нарича „карта за еднократно пътуване“, обяви общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

"По никакъв начин не се променя нищо, освен наименованието билетче, което става "карта", уточни той, цитиран от "Фокус".

Зарков обясни, че причината, поради която се налага изпращането на билетчето в историята, е законова промяна от 2012 г. Според нея от началото на 2014 г. продажбата на всички билети за превоз на пътници ще може да става само от фискални устройства.

По думите на Зарков обаче това за София и за другите големи градове, където има различни видове транспорт, е на практика неприложимо, тъй като би означавало, че трябва да се ползват различни превозни документи за автобус и за останалите видове транспорт, които в София например са три.

Освен това силно ще се затрудни обслужването на гражданите и спазването на разписанията на градския транспорт, ако трябва шофьорите да продават билет, придружен с касова бележка.

За да се заобиколи тази пречка, на практика билетчето ще се превърне в карта. Преименуваното е предложено от общинските съветници от ГЕРБ Зафир Зарков и Йордан Господинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
10
 
! Отговори
Йосиф преди 10 години
Има закон има проблем, няма закон - няма проблем. Отменете го докато не е станало късно!Верно казва народната поговорка - прос народ слаба държава.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати първобитното общество.
7
1
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
E какво излиза, едните приемат супер *** закон, който няма как да се спазва, само и само хората да дават повече пари.Другите ще го отменят и всеки ще е на загуба и в крайна сметка ще дойдат други, който да го въведат отново и пак да се дават пари. Ама то така е с всичко ;)
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Преименуваното е предложено от общинските съветници от ГЕРБ Зафир Зарков и Йордан Господинов"ОЧЕВАДНО е кои са ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ в общината.ГЕРБ!VIVA Боко-главата!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направете закусвални и приюти за за мнозинството безпризорни българи ,доведени до нищета от некъдърните ви управления ,не се мъчете пак да се обогатявате и финасирате политическите си начинания ,аиде моляви се от мошенник и крадец на горе сте ....направете една болница за хора изпаднали по неволя от дивашките ви осигурителни системи.
4
2
 
20
 
! Отговори
Кибик преди 10 години
Ало неграмотниците от СОС!!!!"Договорът на превоз на пътници се нарича БИЛЕТ, а договорът за превоз на багаж се нарича багажна разписка. Така е по закон и по Европески правила и спрямо това се определят обещетения и т.н.Какви "КАРТИ", какви пет лева? *** неграмотници.
3
1
 
22
 
! Отговори
Коки преди 10 години
а кога ще сложите касови апарати в маршрутките - превърнали са се в самоходни морги, събиращи безотчетни по 1.50 - кой прибира парте - Краус-младши, мафията, .... къде вървят "отчисленията"?!
2
2
 
32
 
! Отговори
пфуууу преди 10 години
То всичко то ви в ред,до билетчето опряхте
1
2
 
27
 
! Отговори
Пипи преди 10 години
Простотия до шия.