Шестима младежи от София помагат на бедни възрастни хора

Момчетата раздават храна и чай на нуждаещите се
14
Шестима младежи от София помагат на бедни възрастни хора
Снимка: Булфото, архив

Шестима младежи от София прекарват свободното си време по доста необичаен начин – обединени от обща кауза, Иван, Ангел, Любо, Гошо, Бобо и Влади обикалят улиците на София и помагат на нуждаещи се, като раздават храна и топъл чай.

Идеята на 16-годишните момчета дошла от клип на техни връстници, които също правели същото. „Събрахме се групичка и определихме, че ще го направим същото и ние - за добра кауза и ще помогнем на хората, които имат нужда от това нещо, защото в днешно време никой не се сеща за такива работи и всеки гледа все с лошо, да направи някоя магария”, коментира Георги пред бТВ.

Класната им ръководителка, както и всички съученици, приветстват идеята. Заедно събират сумата от 80 лева за първата обиколка на момчетата из София. Тя продължава повече от пет часа.

„Всъщност тези пари ние ги събрахме от джобните ни пари, всеки ден отделяхме по някой лев от джобните пари за храна и в крайна сметка събрахме всички пари и го направихме”, разказва Владислав.

„Купихме банани, вода, меса, вафли, чай им дадохме, много работи им взехме. Цял ден обикаляхме в центъра и подбирахме хората, които според нас бяха в нужда, които се нуждаеха от нас и от нашата помощ”, обясни Георги.

Шестимата тийнейджъри са категорични, че няма да спрат дотук с тази инициатива. Още повече сега, когато зимата е дошла. Надяват се, че по този начин ще вдъхновят повече хора да вършат добро.

„Смятаме да правим още проекти, разбира се, да помагаме на такива хора в нужда, защото все пак всички сме българи и трябва да си помагаме”, категорични са момчетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала, просълзих се от изблик на надежда. Дано и остатъка от младото поколение излезе от дискотеките и започне да се осъзнава.
12
0
 
2
 
! Отговори
redordead преди 10 години
хубаво е да знаем, че не всички младежи с тъпоумни *** мислещи се или за поредните ММЕЙ тупалки или гледащи тъпо с увиснали чекмеджета в смарт фоноите си...
11
0
 
7
 
! Отговори
едно преди 10 години
ГОЛЯМО БРАВО на децата. Това ме кара да мисля, че не всичко е загубено.
10
0
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
А други 600 000 ги малтретират и унижават
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прекрасна инициатива на тези млади хора, макар на където и да се объртеш някои е протегнал ръкал и има нужда от помощ.Жалко е, че много възрастни хора живеят сами в големи жилища, вместо да ги продадът, да вземат по-малко и с разликата от парите да живеят по-достойно.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е един добър пример. Иска ми се да има повече такива новини в България. В всеки един момент един от тези бездомници може да се окажеш ти или аз.. Трябва повече да си помагаме, да сме единни и да вършим добро, никой няма полза от лошотия и омраза. Евала на младежите.
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Истински урок по човещина!
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo no decata!
5
1
 
32
 
! Отговори
фсб преди 10 години
До Обективентези, които мръзнат по улиците не са онези, които дават пари на измамниците. Освен това ако е кътал от пенсия цял живот и е спестил 5000 лв за погребение и черни дни не виждам какво против имаш обективния....Браво на пичовете, евала! Повече такива хора трябват на България.....
4
27
 
7
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Категорично съм против да се помага на клошари и бездомници.
3
25
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Някак си не е в крак с пазарната икономика..."Бедни, възрастни хора" ли?От тези, които дават по 7-8000лв на телефонни измамници ли?
2
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успех! Такива хора дават надежда, че България не ще се затрие.
1
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!