Учим се от Лондон за сигурността на софийското метро

Ще има и обмяна на опит за таксуването на пътниците
2
Учим се от Лондон за сигурността на софийското  метро
Снимка: Булфото, архив

София и Лондон ще си сътрудничат с експертна помощ за метрото по отношение на системите за сигурност, безопасност и транспортна автоматика, съобщиха от пресцентъра на Столична община след среща на кмета  Йорданка Фандъкова и изпълнителния директор на Лондонското метро Майк Браун.

Предвижда се и обмяна на опит в областта на системата за таксуване на пътници и нормативната уредба като стандарти на експлоатация.
 
Според Фандъкова е важно да проучим опита на Лондон като управление, експлоатация, както и дали има допълнителни мерки за безопасност на хората.

През последните години благодарение на европейското финансиране имаме възможност да изграждаме метрото бързо, посочи също кметът Фандъкова.

Сега темпът на строителството му в София е около 4 километра средногодишно. В сравнение – първите 8 км от метрото са построени за 23 години.

Лондон има метро от 150 години, а станциите са 283. От тях 68 станции разполагат със съоръжения за достъпност на хора с увреждания. И днес продължава разширението на метрополитена в Лондон и неговото модернизиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ЛондонметроСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Тази мотриса навява романтични съветски спомени ... чак забравих , че уж се стремим към модернизиране и сверяване на часовниците със запада..уж :)
1
3
 
6
 
! Отговори
Била е там преди 10 години
Най-смотаното метро е в Лондон - тесни и ниски тунели, дълбоко под земята заради река Темза, отделни тунели за различните посоки на движение на влаковете.Долу е като в лабиринт, ако влизаш за пръв път на дадена спирка трябва да четеш непрекъсното упътванията по множеството ъгли.И въпреки всичко накарая ще трябва да обърнеш към някой от служителите долу - обикновено някое негро, индо или паки (пакистанец).