Автоматични влакове ни возят по третия лъч на метрото

Все още е рано, те са доста скъпи, призна Стоян Братоев
3
Автоматични влакове ни возят по третия лъч на метрото
Снимка: Булфото

По третия лъч на софийското метро ще има възможност да се движат автоматични влакове, обяви директорът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев, който представи на своя колега от Лондон Майк Браун подземната железница в българската столица.

"Смятаме, че е все още рано за това. Тези влакове са много по-скъпи“, уточни Братоев, цитиран от "Фокус".

Както Dnes.bg съобщи, третият метродиаметър трябва да бъде завършен през 2018 година.

Третата линия ще се движи по трасето бул. "Вл. Вазов" - бул. "Христо и Евлоги Георгиеви" - Орлов мост - НДК - "Красно село" - "Овча купел". Девет от спирките по него ще са открити, а дължината на надземния участък ще е 7,6 км. Останалите 10 станции ще са подземни.

По време на срещата изпълнителният директор на лондонското метро Майк Браун посочи, че всяка година в подземната железница на английската столица се инвестират по 1,8 милиарда евро.

"Това означава инвестиции в нови влакове, нови сигнализационни системи и нови станции",  посочи експертът.

Той призна, че инфраструктурата в лондонското метро е много стара, което представлява проблем за осигуряването на достъпа за инвалиди.

"В това отношение, софийското метро е много по-достъпно", посочи Майк Браун. Той е на посещение в България, по покана на Британското посолство в рамките на отбелязването на 150-годишнината на Лондонското метро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
пешев преди 10 години
у нас само хората са евтини
1
16
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Със тези средства в България можеха да се построят много по важни транспортни обекти, от колкото да се наливат само на едно място. София е най изкуствения град в Европа, всичките пари от страната се наливат само там. След 100 години ще сме като в Армения - 40% ще живеят в столицата, останалите на вън.