"Факултета" с вода за Коледа, после им врътват кранчето

От години ромите в квартала не са плащали ВиК сметките си
Обновена: 16 дек 2013 09:23 | 16 дек 2013 09:21,
67
"Факултета" с вода за Коледа, после им врътват кранчето
Има и такива с платени сметки, но са малко. Снимка: архив, Булфото

"Софийска вода" и жителите на столичния кв. "Факултета" постигнаха съгласие вода по домовете да има – поне докато минат празниците.

Оказва се, че години наред голяма част от квартала, населен предимно с роми, никога не е плащала за ВиК услугата. Става въпрос за около 200 души.

"Преди имаше водомери, по времето на Бай Тошо. Сега от 20 години не плащам, нямам налягане", коментира пред bTV една от жените, живеещи във "Факултета".

Друга пък сподели, че не е получавала сметки от 33 години, но това не е по вина на семейството й и няма за какво да се чувства виновна.

От водното дружество пък обясниха, че проблемите с водоснабдяването на махалата са няколко. На първо място е фактът, че голяма част от постройките са незаконни и затова няма как да им бъде поставен водомер.

"Водопроводът също не е законен, не фигурира никъде в активите на дружеството. Има хора, които плащат вода, имаме такива абонати, но те са малко. 800 000 лева е дългът на "Факултета" до момента. Поставянето на водомери не помага също, защото обещанието за плащане пак не се спазва", обяви Валентин Милошев от "Софийска вода".

Николай Вушовски, зам.-кмет на район Красна поляна, се ангажира през първите седмици на новата година да се състави работна група между ВиК и общината, която да направи проверки и да присъедини хората по законен начин към водопреносната мрежа.

Експертът от Софийска вода на свой ред обясни, че точна дата за спирането на водата няма, но тя ще бъде спряна, ако не се стигне до узаконяване на водомерите в квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** 24год са добре употребявани от всички партии, е с малко помощ от тяхна страна (поради това,че са такива каквито са си генетично). нямате на представа колко милиони изсипва Европа в обгрижването им и въпреки това те са в мизерията и ровят по кофите защото парите( по подразбиране ) се отклоняват в джобовете на политици и др ***
41
0
 
47
 
! Отговори
един преди 10 години
То да беше само водата ама не ееееее и ток и здравни вноски и всичко за което ние плащаме за тия ***.За да се плодят и осигуряват спокойствието на тъй наречените ни политици
40
0
 
48
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Тяхната вода се заплаща от българите абонати ,както и тока и соц.помощи.
39
0
 
44
 
! Отговори
ETI преди 10 години
До 26абе защо се връзвате на тия глупости че не са получили сметки и за това не плащат. И аз не получавам сметки в къщи но на всяко 10 число отивам и плащам. Аман от глупави оправдания.То и за детските не им пращат сметки ама на 15 число увисват пред банкомата ....
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти пък ако на лъжливия *** Кънчев тръгнеш да вярваш,значи си по-*** и от събратята му.Но виж,всички сме наясно,че *** им плаща за да се правят на протестиращи.И на контрапротеста доста *** се видя
37
6
 
5
 
! Отговори
макето преди 10 години
хи хи хи откога у факултето пият вода я лично последната чаша вода пийнах кога беше мисля че през 1983-4 годин от тогай съм само на винце
36
3
 
15
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Цветелин Кънчев(ЕвроРома) по ТВ7 каза, че Цв. Цветанов от ГЕРБ е давал по 50 лв. на *** да протестират. Това означава, че на десетчленно семейство *** ако двама са ходили на протестите поне 20 дни в месеца(може и 30) това са 2000(3000) лв на човек като включим и социалните помощи където получават по различни причини, *** спокойно могат да отделят по 200 лв да си платят тока и водата. Затова да не ги жалим те са си добре.
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ще се води за загуби, а загубите във ВИК, както всички знаем се плащат от абонатите.Честито!Аз бих се замислил за съд.
34
0
 
17
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Пускайте жалби до комисята!!Няма как и дело да не спечелите!!!Ако сте истински българи ги заринете!!А аз съм си харесал една 16-годишна игра!!Само посмейте да ми говорите за педофилия!!20 000 бона ги зимам веднага от Страсбург!!!
33
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТРазбира се, че Сидеров ще каже да не ги пипат. Нали на изборите ще отиде при тях с бирите и кибачитътъ.
32
0
 
59
 
! Отговори
дискриминация! преди 10 години
От ВИК ми звънят да ме притесняват за плащането на сметка от 30лв. и то при положение,че съм изряден платец,но 2 месеца не бях в БГ,а на бай *** от 33 г. не са му търсили пари за водата.Нямам думи за какво дундуркане на паплачта става дума у нас,а данъкоплатците,които издържаме останалите ни цицат зраво.
31
0
 
66
 
! Отговори
Мислител преди 10 години
Е това не е ли сега дискриминация??? Аз ако не си платя ЕДНА сметка за ток, вода, парно и т.н. моментално ме спират! Докато се толерират мангалясите и *** ще сме на това дередже... ама нали те са основните гласоподаватели на вредно управляващите!
30
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво ми я показва тази фактура тая *** като я плащаме пак ние белите с 30% от заплата. Майка та си трака 500 години хрантуним някви черни *** от край света. Кога ще ги изметем, *** народе? За нищо не ставаме.
29
0
 
69
 
! Отговори
MOTORHEAD преди 10 години
Току що си прочетох Покана за доброволно изпълнение от НАП. Закъснял съм с осигуровките с един месец. Скъпите бирници ме дават 7-дневен срок да си ги внеса. Така де, не съм *** та да ме чакат 33 години.
28
1
 
27
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
До 27хахахахаВикаш Софийска вода каква мощна институция е, едно правителство може ли да ги сбори? То това да не е Конституционния съд, държан от БСП, който с пръст не можеш да го пипнеш и остави ДПС да съществува и да потроши България за тия години?
27
2
 
27
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
До 26Ами кой обвинява *** според теб?Доколкото чета хората са недоволни от държавата, която дискриминира собствените си граждани на расов принцип.Според законите на България за педофилия се лежи в затвор, а за кражба също. БСП то нали щеше да оправя тая държава?
26
0
 
55
 
! Отговори
Някой преди 10 години
И тока им спрете и помощите. Всичко им спрете. На всичките джагали.
25
14
 
12
 
! Отговори
222 преди 10 години
До станиГей И какво общо има правителството с работата на Софийска вода?????Доколкото знам договора е със Столична община а там от бая години са герберите и десните...Ама нали трябва да се плюе защо да се напъваме да мислим...
24
18
 
20
 
! Отговори
111 преди 10 години
Защо пишете с емоциите напред???Какво са виновни *** отново след като Софийска вода НЕ си е свършилата работата толкова години???Дали вие ще сте виновни ако никой не ви търси да си плащате ползването на нещо???Софийска вода години източва софиянци и то под погледа на кмета, който се оправда че "неможе" да се прекрати договора заради неустойки ама забрави да си свърши работата според договора..
23
2
 
58
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
Случаи на расова дискриминация в България, с които трябва да се заеме Хелзинкския комитет:- Българите плащат сметките за вода на *** без някой ги е питал дали искат.- плащат тока на ***- плащат социалните помощи на *** като някой път тия помощи достигат сумата която самия работещ получава при 8 ч. работен ден- плащат болничната помощ на ***, докато те самите се нуждаят от такава. Само посетете сайта на DMS и ще ви настръхнат косите как държавата е оставила тия хора на пр