"Радикалният" протест ще чака депутатите на 15 януари

Районът около парламента обаче бе „бетониран” от жандармерия
Обновена: 10 яну 2014 14:11 | 10 яну 2014 10:41, Камелия Цветанова
119
"Радикалният" протест ще чака депутатите на 15 януари
Снимка: Булфото

Обявеният за днес "радикален" протест срещу властта се отлага за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, предаде БНР.

Първоначално датата бе избрана с препратка към събитията от 10 януари 1997 година, когато демонстриращи нахлуха в сградата на Народното събрание и свалиха правителството на Жан Виденов.

Недоволните сега се организираха от няколко дни в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Въпреки това днес в 10 ч., за когато беше обявено началото на радикалния протест, само няколко човека дойдоха пред парламента.

Сред тях беше и Явор Никифоров, който беше обявен за учител на годината по информатика и е едно от лицата на протестите, който обясни, че протестът се отлага за 15 януари, когато е първият работен ден на депутатите.

Въпреки това районът около парламента бе „бетониран” с коли на жандармерията и със силно сгъстено полицейско присъствие.

Органите на реда попречиха на протестиращите да блокират движението в района и заради това недоволните останаха в  пешеходната зона до Народното събрание. 

Около 11 ч. 20 души излязоха на кръстовището пред Софийския университет и блокираха за кратко движението по бул. "Цар Освободител" от Орлов мост в посока Народно събрание. Полицаите обаче ги приканиха да освободят булеварда, защото са в нарушение на Закона за движение по пътищата и ги избутаха от платното.

След това силите на реда направиха кордон до подлеза пред университета и не допуснаха недоволните да слязат на платното.

Движението по бул. "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител" от Народното събрание до Софийския университет се регулираше от полицията. 

Около 12, 30 ч. протестиращите започнаха да се разотиват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
2
 
! Отговори
гери преди 10 години
До АнонименЗащо ще се освобождават от Цветанов той е най-чистия в Герб!
92
2
 
9
 
! Отговори
The king преди 10 години
Голям протест са спретнали, но само във фейсбук. Да видим как ще се организират за 15-ти. Представям си просто колко радикално ще е, особенно ако времето рязко се развали.
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ГЕРБ се освободят от Борисов и Цветанов може и да тръгнат напред. Ако ли не - чака ги съдбата на НДСВ, откъдето всъщност започна политическата кариера на Борисов. Май доста хора са забравили този факт.
90
1
 
8
 
! Отговори
до Яловите гербераст преди 10 години
Хвала вам, "хубава" ИветА, Харе Кришна, Кака Цонка и сие.Вашият чутовен подвиг на 10-ти януари 2014-та ще възнася до боговете и ще прехвърля през вековете нечувания за историята на световната демокрация многомилионен митинг пред парламента.В Стокхолм вече готвят нарочна Нобелова награда за организираната масовка.Чувам че и от комитета на Гинес са регистрирали рекорда.Абе, въобще, евала, ашколсун, аферим - както казваше загиналия снощи Ибрахим паша:)...Прочети цялата статия тук: Хвала вам, "хубава" ИветА, Харе Кришна, Кака Цонка и сие
89
3
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Чете се отзад на пред
88
2
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Лек режим,под лекарско наплюдение и "фармацефтика".Да не бъде сам,но в присъствието на "колеги" като В.Симеонов.
87
2
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Силно агресивно поведение,подбудено от "туй-онуй"(каквото и да е било),с конкретни предпочитания към "Освобождаване на българската нация от извънземни(УФО)" Леки частични корекции със скъп алкохол и фумозничене-граничещ с тотално националистическо залитане("Тук-там и на всякъде") Неконтролируемо движение на очите,синхронизирано(неочаквано за медицината-феномен-слюнкоотделяне по медиийте по "критери" и разбиране и на "Четвърта галактика". Заключение и епикриза :Тежка форма на шизофреидна аномалия.Настаняването задължително в "умиротворително заведение" на МЗ.Лек режим,под лекарско наплюдение и
86
2
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: webmaster***ataka.bgОтносно: до регистриирания на Пс. диспансера "На всеки километър"-Волен СидеровДата: Петък, 2014, Януари 10 16:56:06 ЕЕТ-Становище на Централния лекарски съюз при Психодиспансера: Тежка форма на личностно разтройство,изразена в "Подчертано болезнено Его",подкрепено от изкривено понятие за реалност(време и място).Придружено с несвързани(обосновани-по собствено подразбиране на справедливост) стойностти на политическо поведение.Превъзнасяне в очите на себе си и ***(гамени)-изявявайки фалшив мироглед.Силно агресивно поведение,подбудено от "туй-онуй"(каквото и да е
85
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, *** много се е уплашил най-компетентният, най-работливият, най-некрадливият кабинет, от протест, за който беше ясно, че няма да има, щом родните депутати още ваканцуват. Просто протестърите се избъзикаха с властта и тя се разголи, къде отиват парите ни - взе та опаса НС с ГЪСТИ КОРДОНИ ЖАНДАРМЕРИЯ И ПОЛИЦИЯ. Добре, че на някой най-умен не му хрумна да викат и НАТО. ГРАНИЦАТА ДА БЯХА ПАЗИЛИ ТАКА, щото всеки месец съм на червено с 800 лева спрямо 1100 издръжка на африканските термити дето ни налазиха на талази, та чак ме сърбят ръцете...
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пичове нещастни, да бяхте намерили някой стар номенклатурен кадър от "Орг. отделите" да ви свърши работата....Вие сте голема усирация..., айде па на 15 пак и ако тогава не стане на 29 февруари ще е сигурно...!
83
2
 
0
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
Докато лудите са надскачат по площадите, злобните се назлобуват, протестиращите се протестират, апатичните се наалкохолизират и *** се нараждат... Бесеровците ще офейкат. Зор ли ви е да золумите и трошите нещо което няма да изградите. Зор ли ви е да се биете по площадите, за няма що. Не е ли по-добре една цел един народ. Но правете каквото искате камъни и сопи има за всички. Преди 20 години так наще родители така направиха и ся мълчат като пръднали и викат ще м.рише от съседа.
82
2
 
0
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
Когато целта е еднаква и ясна за всички няма значение кой ще се качи на министерското столче. Тогава ще има поставена задачка, като не я изпълнява ритаме му столчето.Левски ни го е оставил като завет, устав трябва да има и да следва и да е един за всички. Равни да са всички пред закона, и турци, и арменци и евреи и българи. Докато няма цел има разделение на политическа основа или етническа- к...ра ще го ядат всички докато се изпекат м.дете. Без значение от вероизповеданието или етноса.
81
2
 
1
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
За да има промяна, трябва да се направи една интернет платформа, от рода на фейсбук. В нея вместо игрички и простотийки, хронологично да се изтипосат всички простотии сътворени за последните 30 години, по дни, по дати и по злосторници. Да се откроят ясно проблемите на микро макро ниво. Тогава да изметем властта. Когато целите са ясни, а грешките на годините преход уточнени е лесно. А не ся чакаме некой да си изсмуче нещо от пръстите за платформа, и след 4 години пак същата.
80
7
 
5
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Ужас,ТИЯ са повече от скакалците в Етиопия!Ей за това няма пари за доктори, учители, пенсионери...На един протестиращ се падат по ДЕСЕТ МИЛИЦИОНЕРА!?!?Не ПОЛИЦЕЙСКА,а МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА!
79
2
 
2
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
от 85 продължение: Докато си забравяме истинските патриоти и умове на България, има солиден импорт и обратен експорт на царчета и министерчета. Пишат глупости творят глупости и после някой ни е крив. Да кофти години са след 44 ама ако не са били тия събития още да имаме псевдо градска култура и нулева инфраструктура. Ако не бил комунизма сега нямаше да опознаем що за дивотия е капитализма. Не може вечно да се оправдаваме и крием с миналото, а в същото време да не правим нищо за бъдещето.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Muntcho Demokrata7 000 000 по стъкмистика, т.е. статистика. Рално сме доста по-малко, защото много хора работят в чужбина, но се водят за живи макар, че я се върнали в родината за 10 дена през годината я не. Изборите ги правят и с тези "мъртви души". Апропо ако гледаме историята България е давала много жертви защото дори и след освобождението си внесли монарх. Неспособни сме за нищо освен за приказки. Един човек ни е оставил и организацията и първите точки на конституция, ама е обесен.
77
2
 
11
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
Преди малко отварям ФБ и гледам (и не вярвам на ушите си) : Монголоидният талибан Никифоров и "момичето с полицая" държат надпис "Протест на полицаите". Цинизъм и гавра не на квадрат, ами на куб. Пиклата до вчера реве, днес вече се ухилила като волска глава на плет. Но всички знаем, че има ли пари - болки и мъка минават. Само се чудя кога ще се намери 1 (един) здрав българин да удари само един юмрук на продажниците Никифоров и Динев, че да фъфлят цял живот и да нямат оправдание пред спонсорите?
76
3
 
3
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
До ANTIBANKER--- България що жертви е дала...население 1989 год. - 8 950 000: 2014 год - под 7 000 000. Просяци, алкохолици, ровещи в *** ... Е , как па точно ще искаме извинение от човек, който без връзка с участник във войната.... Баща ми бе партизанин, после доброволец въввойната. Убил няколко немски войника, не се гордееше с това. Били млади, не могли да стрелят точно, тръгнали срещу български партизанин...Единият го уцелил в окото...Убит не си затваря очите, другото око синьо...
75
5
 
20
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Аз разбрах,че протеста е насрочен за 32-ри януари !Това е знаменателна дата - очаквам тогава да падне и Правителството !
74
2
 
15
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
хахахах видя ли се колко прилича този протест на ония на 10ти януари.. Тогава на хората не им трябваше нито оргранизация нито фейсбук за да излязат и да изметат лайнарите в парламента.. А това сегашното са някакви жалки опити на няколко стотин човека да правят безредици пред парламента. Аналогия няма абсолютна никаква.. Вие *** опорочихте протеста.. Мен лично ме е срам да изляза да протестирам като знам кой ще видя там.. платени студенти от младежкото ГЕРБ и стари сини муцуни