29 снегорина чистят улиците на София

Фандъкова: Зимата отмина, но пролетта може да ни изненада
Обновена: 10 мар 2014 12:13 | 10 мар 2014 12:12,
15
29 снегорина чистят улиците на София
Снимка: Булфото

29 снегорина чистят улиците на София, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус“. Те са разположени главно в южните квартали на града, като движението е затруднено по ул. „Бистришко шосе“ и по линията на автобус 69.

„Прогнозата беше ясна и се очакваха валежи. Зимата отмина, но пролетта може да ни изненада. От снощи има дежурства на почистващите фирми”, добави Фандъкова.

Столичният кмет призова Областното пътно управление да се мобилизира. „Още повече от 100 машини за почистване са в готовност да се включат при необходимост. Температурите в София са положителни и снегът се топи”, каза още Фандъкова.

Още по темата
Тази сутрин движението в столицата бе затруднено заради силен снеговалеж.

Столична община изрази готовност да се справи с усложнената обстановка със 199 машини, които да обработят улиците.

Въпреки това се образуваха колони от автомобили – задръствания имаше в много райони, включително и при Семинарията, където протичат ремонтни дейности.

Екипи обработиха районите Панчарево и Бистрица към Кокаляне, Пасарел, Бистрица, Железница, Лозен, Владая, Мърчаево, Княжево, Бояна, Драгалевци и Симеоново. Пътищата бяха почистени със смеси против заледяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Рени преди 10 години
Живееш в Германия ама през интернет... все сте такива разбирачи. Аз пътувам постоянно командировки в цяла Европа и като има сняг на всякъде има проблеми. А в Канада като започне да вали яко, много често обявяват неработни и неучебни дни не се излиза а машините чистят докато не се оправи положението. По големи негативисти и мрънкала от българите няма, все тука най-зле не сме перфектни, но има 20 тина държави по добре от нас. Последно ходих в Детройт ами по зле е от София в пъти, а яденето е ужас.
11
1
 
3
 
! Отговори
do 13 преди 10 години
Така по света НЕ става! Живея от 14 години в Германия и знам много добре какво е всяка зима тук. Хората продължават по скоростните участъци в градовете да си се движат с 70км, понеже улиците са ЧИСТИ! Не зависимо, дали е над нулата, пак се образува киша. Тази трябва да се разкара от улиците. Трябва да падне 3 метра сняг, че да започне да се чисти ли? И ДА,като е студено е НОРМАЛНО, хората да тръгнат с колите, а не да МРЪЗНАТ по спирките. Ти в кой век живееш изобщо? София няма инфраструктура!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте мрънкали! Сутринта имаше силен снеговалеж, но температурата е над 0 и се топи, а не натрупа. Може би трябваше да изкарат 200 камиона, които да "бутат водата" от улиците и да дозадръстят !? Проблемът е, че всеки като види, че е лошо времето решава да се качи на колата, за да не мръзне по спирките...При това положение ще има задръствания - норамално, така става навсякъде по света! Все някой ви е виновен...
9
1
 
4
 
! Отговори
избори преди 10 години
До байуйИдат едни избори и трябват едни пари.Да ни мислиш, че Дон Тиква ще ги измъкне от неговото чувалче?
8
1
 
8
 
! Отговори
Трол преди 10 години
29 снегорина източват пари от общината в посока южните квартали на София. Още 100 снегорина очакват включване след тази топла гладна зима. Имат готовност да чистят сняг до 1ви август
7
5
 
18
 
! Отговори
Pako преди 10 години
Пари на вятъра! Преди години беше нормално да има сняг върху платното и никой не мрънкаше толкова. Заслужава ли си целия този разход, за да можете да отидете всички на работа с колите си! Който иска да му е излизано до асфалт, да кара само през останалите сезони! Кметицата ви е виновна, че не можете да карате!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
все чистят а в сградата на цар Освободител кога ще почистят ако не почистят там значи не са чистили никъде
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Велик ден 24.04.2006 жаля 10 см сняг.
4
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зимата отмина, но пролетта може да ни изненада Тази овца и лятото ще я изненада
3
8
 
8
 
! Отговори
me преди 10 години
Странна работа, в 10:30 нито един от пътищата в периферията на София, които ползвах не беше изчистен, нито опесъчен, някои моооже би бяха с хвърлян химикал, но така или иначе придвиждването беше изключително сложно. Да не говорим за милите хора с летните гуми, които караха с 10. Браво на кметицата за успешното почистване!
2
4
 
22
 
! Отговори
Надежда преди 10 години
Г-жо кмет, коя зима свърши? Астрономическата определено не е. Отделно, как искате да Ви се съобщава прогнозата за сняг, за да не Ви изненадва? Може би с *** сирени, които ще се ползват (да не дава Господ) напълно безсмислено по време на земетресения?Липсват ни мислещи, интелигентни политици, ама много ни липсват на всички нива. Вие не сте изключение.
1
10
 
26
 
! Отговори
nasko преди 10 години
Няма град в света (или поне в Европа), в който да не е затруднено движението по време или след снеговалеж. Не е истина какви задръствания стават в Брюксел, Париж, Берлин ... Според мен в София действат много по-експедитивно с почистването. Друг е въпроса, че ако питаш всеки, който живее в София отговора е, че все сме били най-зле ...