Няма да дам земята си за едно пакетче семки!

Столичани отново на протест за строежа на Околовръстното
19 мар 2014 13:10,
35

Снимка: Булфото

Пореден протест на недоволни столичани срещу отчуждаването на земите им за строежа на скоростната Северна тангента на Околовръстното се проведе пред министерството на финансите.

Десетки жители на кварталите, през които ще минава шосето, разпънаха транспаранти с искания земите им да бъдат оценени отново от държавата.

Още по темата
"Земите ни ги изкупуват по 80 стотинки. Вярно, че са ниви, но само преди две години ни предлагаха по 20 евро", оплака се жена от протестиращите.

"Няма да дам земята си за едно пакетче семки", включи се друг от демонстрантите.

Хората обясниха още, че решението на Министерския съвет за отчуждаването на земите им е станало ясно в последните дни на изминалата 2013 година и дори не знаят тарифата, на която ще продадат земята си.

Dnes.bg припомня, че договорите за финансиране и изграждане на отсечката от Околовръстното бяха подписани само преди месец в Агенция "Пътна инфраструктура".

Тогава министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева обяви, че проектирането трябва да започне въпреки протестите.

На недоволните граждани, обжалвали ниските оценки на земите си, тя препоръча да изчакат решението на Върховния административен съд по казуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какви 800 лева кви Глупости щом ще е магистрала, околовръстно трябва да имате се плати на квадратен метър застроено жилище минимо като в околностите около София или да им се дадът жилища от Софийска община по договаряне
29
0
 
3
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Ами това да не са земи по южната тангента- там цените за земите на МУТРИТЕ са от 200 EURO нагоре!Продаваш един декар и може да се пенсионираш.
28
2
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Едно време и песни пеехте набутвайки я в ТКЗС-то.
27
1
 
3
 
! Отговори
Бай Грую преди 10 години
Прасета не може! А кучета и котки може!... Нека сега да видят как става. Селата около Марица изток как се отчуждават къщи на цената на една почивка на къмпинг на палатка.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
taka deistvat komunistite i otro4etata im - kradi ot naroda i tolkova.
25
9
 
16
 
! Отговори
Гиганта преди 10 години
Земята в България/извън регулация/, независимо къде се намира-- варира от 150-500 лв. на декар.На тези хора им дават по 800 лв. Значи е нормално или дори изгодно ! Другото е алчност.
24
5
 
7
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Странно,същите тези подкрепяха решението на Буда Боко Кратуня,частните земи заграбени от НСА да останат държавни,а когато опря на поп Грую ую до гъ*а скочиха,сега ние по Морето да ви плюеме ли?!!
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Божее,че злоба,Боже!А ако вашите земи ги взимаха без пари,ще ревете,нали!За тези земи дедите ни са отделяли от залъка,вие искате сега да им ги вземат без пари,нагли завистливи долни гадове!Земята е свещена,не може да се продава за парче хляб,плюете бедните хорица,че щели да забогатеят ,защо не плюете онези отгоре,които богатеят на ваш гръб!Пуста да остане тази завист проста ,утре като ви вземат чергата под краката сетете се как плюехте по тези,които защитават правата си!
22
9
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 години
До АнонименЗащо не са ги продали преди две години - когато са им предлагали по 20 евро?! Да чакат още! Препоръчвам на НС да приеме специален закон за бързо отчуждаване на земите по трасето (поради крещяща необходимост: кратките срокове за изпълнение на проекта) без заплащане на обезщетения. Да видим следващия път ще се мръщят ли на 20 000 евро на декар нива!
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави са! В нормалните държави, ако имаш земя на такова място, ще станеш богат.
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой реституира на тия земи в рамките на града? Пълна конфискация
19
9
 
22
 
! Отговори
Явор преди 10 години
Xaxaxaxa 20 евро...ами направо да и построят един дворец тези, които са и предлагали толкова пари. 39 хил. лв на декар ами че то по скъпо отколкото на Луната :) В селските райони е 600лв., тук е справедливо не повече от 1500лв.
18
11
 
20
 
! Отговори
Discovery преди 10 години
Не за едно пакетче семки, ами за половин ще я продадете даже, алчни *** такива, иска ви се от пустееща земя дето даже не сте и знаели, че я имате да станете милионери, ама няма да стане гадини.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gadnoto upravlenie izpolzva che horata sa bedni i kupuvat na bezcenica
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NE PRODAVAM! Dokato ne prodavam niama smisal da se govori za cena. Nikoi na sila nemoje da mi vzeme zemiata. ako niakoi posmee shte go sadia i na onia sviat
15
2
 
7
 
! Отговори
Da vi e iasno ! преди 10 години
Shto za maloumie e tova ? Az ne si prodavam zemiata i za 8000 evro. Iskam vednaj na 2 godini da otida tam. da sedna na edno stolche i ot moiata zemia da gledam slanceto. Ne jelaia nikoi da i kaje stani i se mahni che prechish.
14
11
 
19
 
! Отговори
Г. преди 10 години
Както някой е написал по-долу, 1 декар = 1000 квадратни метра. Така се получава, че за 1 декар ще получат по 800 лева (1000 * 0,80). Е, малко ли е? При положение, че най-плодородните земи в Добруджа вървят по около 1000 лв/декар.
13
12
 
14
 
! Отговори
пора преди 10 години
И давайте по бързо че ми писна от тия дупки - отчуждавайте всичко!! Трябва да се вземе решение - всички земи които пречат на път/магистрала да бъдат отчуждавани на 10-пъти по-ниска от пазарната цена например - само така ще имаме хубави пътища!!
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оффцете пак ще ги ***.... Да ги ***!
11
10
 
19
 
! Отговори
пича преди 10 години
80 стинки даже им е много - все пак не забравяйте че ги плащаме ние от нашия джоб с нашите данъци! Трябва да се радваме когато цената е ниска - за чий са им 20 Евра?