444 бездомни кучета са заловили от "Екоравновесие" за месец

Разходите на общинското предприятие за февруари са 100 945 лв.
24 мар 2014 16:27,
11
444 бездомни кучета са заловили от "Екоравновесие" за месец
Снимка: Булфото, архив

Само през февруари т.г. общинското предприятие „Екоравновесие” е заловило 444 бездомни кучета, от които 361 са кастрирани. Кампанията за кастриране на безпризорни животни продължава и през пролетта, увери директорът на предприятието Манол Нейков, който представи и данните на пресконференция, предава БТА.

По думите му 50 кучета са осиновени от приютите в Горни Богров и Сеславци от 1 до 28 февруари. За същия период 664 са подадените сигнали, най-често по телефона и през сайта на "Екоравновесие", за кастрация, прибиране на агресивни кучета и дори за котки, качили се на дървета.

Разходите на общинското предприятие за февруари са 100 945 лв., сметна Манол Нейков.

Той съобщи, че на 21 март е подписано тристранно споразумение за сътрудничество между район "Люлин", "Екоравновесие" и църковната протестантска организация "Филаделфия" за кастрация на животни в кв. "Филиповци".

Кампания ще има и в кварталите "Орландовци", "Хаджи Димитър" и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
gitanjili преди 9 години
Екоравновесие са УБИЙЦИ! Кастрират кучетата "на конвейер" като целят кастрацията на едно женско куче да трае ДЕСЕТ МИНУТИ. Използват нехигиенизирани инструменти, като ги измиват с топла вода между отделните кастрации. Зашиват ги с непрекъснат шев, който като се скъса на едно място, се къса целия и много кучета умират, защото им се отаваря раната. Пишат бройката на кастрираните кучета, но ЗАЩО НИКОЙ не се интересува КАК се извършват тези кастрации? Схема за печелене на пари за сметка на ЖИВОТИ!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
100 945 разход на свършена работа 444 кучета = 227лв разход за куче, че то по-добре да ги приберат да ги хранят, по-евтино ще е и няма да ни пречат по улиците разни глутници...
7
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До Софиянец-щото кучета бездомни има и във варна.пък за наше село да не говорим!!скоро ще ни изгонят от къщите!ама пусто сме толерантни към животните!!
6
0
 
5
 
! Отговори
10010 преди 10 години
До бай иванНали целта им е те да имат работа? А за да е така, то трябва да има кучета. От Екоравновесие нямат интерес да се реши проблема.
5
0
 
13
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Ние ги хващаме, те ги пускат. (с)
4
1
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Само не разбирам защо когато стане въпрос за кучета в София ползвате снимка направена във Варна! Някакво обяснение?
3
0
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
Ловенето и кастррането на мъжки кучета е напълно безмислено. Колкото и да кастеират винаги ще се намери едно което да нарави потомство от 4-5. Затова трябва да се наблегне само на женски.
2
2
 
9
 
! Отговори
varg преди 10 години
А аз се чудя защо каймата имаше странен вкус.
1
5
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 10 години
Да ги и трепат а не обратно по улуците!