Софиянци да чистят листа след бурята, зове Столична община

"Поставяйте ги до съдовете за смет, не вътре"
Обновена: 9 юли 2014 14:03 | 9 юли 2014 14:03,
67
Софиянци да чистят листа след бурята, зове Столична община
Снимка: БТА

Гражданите да се включат в почистването на шума, листа, клони, натрупани след вчерашната буря, пред магазини, офиси, междублокови пространства в столицата и да ги оставят до съдовете за смет, а не вътре в тях, апелира директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Тя каза пред БТА, че фирмите по почистване работят във всички райони на града още отпреди полунощ с необходимата техника. В районите "Сердика", "Надежда", "Подуяне", както и в Банкя, където пораженията са по-малки, обстановката вече е овладяна.

В центъра и в районите "Люлин", "Младост", "Студентски", "Красно село" продължава събирането на шума, посочи Георгиева. Тя каза, че работата ще продължи, докато е необходимо, а след това ще започне ревизия на дъждоприемните отоци.

Тя оцени положително работата на фирмите оператори и даде за пример районите "Подуяне", "Надежда", "Сердика" и "Връбница", където почистването на шахтите е започнало минути след началото на бурята.

Два часа след започването на стихията завиряването в цяла София беше овладяно, подчерта Георгиева. Тя каза, че големите площи, залети с вода, като например на бул."Евлоги и Христо Георгиеви", Градската градина, ул."Плакалница", територии в район "Люлин", са били овладени за два часа, което показва добра координация на екипите по почистване, "Софийска вода", пожарната и т.н.

Столичният инспекторат прави възможното, за да се справи с последиците от бедствието, отбеляза Георгиева. Според нея е необходимо всички ангажирани страни да направят своите анализи и изводи от ситуацията.

По думите на Веска Георгиева Столичният инспекторат е стигнал до извода и ще информира кмета Йорданка Фандъкова, че е крайно наложително да се направи географско заснемане на дъждоприемните шахти в столицата, които са 27 хиляди. Целта е да е ясно къде се намират те и при проливни дъждове много бързо да се вдигнат решетките на ключови шахти в града. Така водата ще може да се оттече възможно най-бързо.

Георгиева призова гражданите за повече активност и съпричастност при бедствия. Няма как до всяка шахта в столицата да пристигне екип, затова е особено важна помощта на хората, каза Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До wtfВсеки делящ България на градове е ***. Софиянец съм и сме една държава с другите градове. Чувствам се преди всичкото българин. Доста комплексарщина и нищо българско не лъха от коментара ти. Нима дошлите в София да не са българи? Имат право да живеят в София или където си поискат в България. Пък и никой не е длъжен да чисти на общината след градушка. Да си наемат някой да чисти. Ние кви сме. Роби на общината ли?
36
2
 
19
 
! Отговори
Hitar Petar преди 9 години
тая изперкала кметица знае ли каква такса смет плащам всяка година? да чистят тия, дето ги хрантутя с нея!
35
18
 
8
 
! Отговори
wtf преди 9 години
Обзалагам се, че 99% от злобните човечета по-долу са софиянци, точно колкото сергей станишев е българин. Плащат си данъците по адресна регистрация, която в най-добрия случай е на 20км. от околовръстното и не им дреме за града в който живеят. Като не ви харесва в Софето, моля заминавайте си за родните места. Ние за разлика от вас, сме си в къщи и като всеки нормален човек, ще си почистим и ще помогнем с каквото можем. Марш да си развивате икономиката у вас и да ми освоботите терена че не се диша.
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"магазини, офиси, междублокови пространства в столицата и да ги оставят до съдовете за смет"Ега не ходя да почиствам пред офисите и магазините на някой бизнесмен. :))) Тия от общината нормални ли са? Като са толкова навити те да ходят да взимат метлите и да метат. Пък и листата, клоните и другите такива природни отпадъци по никакъв начин не вредат на природата. В общината са абсолютни ***.
33
5
 
17
 
! Отговори
манго преди 9 години
Какво ги правите тези 2 милиарда годишен бюджет бе, Фандъкова?
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Поставяйте ги до съдовете за смет, не вътре"за да мое първия вятър пак да ги разпръсне и пак да ви зове столична общинамалоумна кметица
31
1
 
20
 
! Отговори
жорката преди 9 години
Шкембетата от общината да се захващтат за работа, барабар с айляшките ***, дето са им електорат. Не само да смучат милиарди, а да дават реален личен принос. Всичко, което се случва, е плод на немърливото им управление и замитане на проблемите под килима. При толкова безработни е срамота да няма кой да чисти улиците. Алоооо, който ги защитава, значи не разбира къде са истинските проблеми на София или пише в работно време от общински компютър.
30
19
 
5
 
! Отговори
Гуджо от Каспичан преди 9 години
Сакън, никакво чистене, може некой софиянец да си счупи маникюра. Ще организираме акция с надслов "Да почистем София за един ден". Не стига, че цялата страна си умира от срам, че над София валя град вчера, как можахме да го допуснем, как, горките софиянци ?
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веске, грабай метлата и почвай,че ти получаваш от нас пари, цялата община навън с метлите !
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен лично ми прозвуча като призив.Ако желая да помогна да го направя,ако ли пък не мога да се наслаждавам на картинката и да плювам по политиците.Но от коментарите се вижда за пореден път,че всеки народ си заслужава управниците.Веднага ще намерим вина в някй друг,а от нас да не се иска нищо. Стягнеме дисагите за Европа,защото там е чистичко, подредено и ни харесва,но ако може някой друг да ни го направи.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма проблеми, да върнат всички данъци С ЛИХВИТЕ за последните 25 години и хващам лопатата.
26
1
 
14
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Когато шахтите са запушени - ами почистете ги ( цитирам служителката от ,р-н Слатина) - почистихме ги та поне не стана наводнение пред кооперацията, детската площадка откакто е открита от Фандъкова не знае какво е поддръжка от общински служители, сега и листата да си чистим, че да не пълним и кофите....замислям се на кого и за какво плащам данъци!?
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ми върнат всички данъци и такси за последната година и почвам веднага.
24
4
 
20
 
! Отговори
я пак ? преди 9 години
Тая община що не ходи да се гръмне, плащам *** данъка, пък и да чистя, тая няма да стане *** !!!!
23
3
 
9
 
! Отговори
bla bla преди 9 години
На майка им в детеродните органи на тия от общината !!!!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да почнем и кофите да изхвърляме.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАТВОРНИЦИ НАЛИ ИМА ДОСТАТЪЧНО!?!?!?! Ето ви безплатна работна ръка! Давайте им торбите, лопатите и каквито инструменти им трябва и да чистят!!! И без това народът им плаща престоя по затворите. Няма само във фитнесите на затворите да блъскат. Хващайте ги на работа, че да свършат те нещо полезно за обществото. Впрочем такива практики трябва да са ежедневие, ама България нали си обича мързеливите и не щади работещите.
20
2
 
16
 
! Отговори
писна ни преди 9 години
Софиянци да чистят листа,а Столична община да краде парите за почистване.Не преяде ли вече тая Фандъкова!!!
19
1
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Българите да чистят пък бай *** да се реди за помощи ....смях в залата за пореден път
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая госпожа въобще не е нагла :DПлащайте данъци, а после си чистете сами! :D