Откриха кръстовището до Семинарията

Кметът Фандъкова очаква трафикът в София да се облекчи в пъти
Обновена: 13 юли 2014 15:28 | 13 юли 2014 13:30, Александър Попов
268
Откриха кръстовището до Семинарията
Снимка: БТА

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри обновеното кръстовище на бул. "Пейо Яворов" и ул. "Стоян Михайловски" до Семинарията заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Новоизграденото кръстовище е на две нива, а изпълнител по него е "Главбулгарстрой". Кметът посочи, че очаква трафикът в столицата да се облекчи в пъти повече след пускането на движението, както и да се подобри чистотата на въздуха.

"Ако има някакви дефекти, ще бъдат изпълнени за сметка на изпълнителя, но ще бъде санкциониран и надзорът заради това, че не е упражнил достатъчно добър контрол, каза Фандъкова.

По думите й гаранцията на настилките е четири години, а на мостовото съоръжение - 10 г. В този период, каквото и да има, трябва да се отстрани за сметка на изпълнителя.

"Имаме амбициите София да се превърне в туристическа дестинация, така че е важно в историческия център, да облекчаваме максимално движението", обясни Фандъкова.

Тя посочи, че след като са приключили работата по това кръстовище, от 1 август, започват строителството на участъка на метрото по бул. "Черни Връх" и ще се наложи стесняване на движението по булеварда до края на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dva kymynista edinia sin na polkovnik ot dajavna sigyrnost
212
3
 
1
 
! Отговори
Нормален преди 9 години
Това Троловете , сякаш със помия са им заляти мозъците.И най хубавото направено , са готови да го оплюят.Каква е тази нова порода , селектирана от Позитано 20 , не може да го проумее нормалния мозък
211
4
 
2
 
! Отговори
Ааааа, деееее преди 9 години
*** кратуни са туй суфиенци. Ем крадат като за умрело, ем се малко им се вижда.Ако им го туриш из отзаде - рипат, не там. Ако им го забиеш отпреде - пак рипат.Полвината пааааари за туй недоразумение кметицата им си сложи у КТБ-то, но те искат и за тех да има. Не можим така суфиенцииии.Като не ви е арно така ей де е ветиринарнио. Че ви изпише мишеморка и като я изпиете ще мирясате.
210
1
 
2
 
! Отговори
Бързо, бързо преди 9 години
Дайте автомата.Ех че е на сгода...........................................
209
3
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До Ало кметеХич не са похарчени за лудо. Поначало трябваше да е кръгово, но хората гракнаха заради дръвчетата... те им сега естакада, като не искат кръгово и като не си знаят интереса. Следващия път преди да грачат, да седнат да мислят първо.
208
3
 
3
 
! Отговори
Ало кмете преди 9 години
Да не е честито.....многото похарчени залудо пари. Тази сутрин опашката за десен завой към тел.кула беше до Пионер. Няма такава простотия.Да сложиш светофар ??!!??!!,вместо кръгово под моста. А в разделителната градинка м/у платната наредена с цветни камъчета. Косур и това. Красиво наистина........но за един месец. След това - сиво и мръсно. Защото не е функционално. А къде изчезнаха тротоарите?И никой не се сети да поокастри дърветата надвесили се над Симеоновско и над Яворов. Чака се рания сняг наесен да падне и да събори дърво в/у нищо неподозиращ човек. Пътува се в две платна от Семинария
207
4
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Само *** може да плюе когато се прави нещо хубаво.Няма значение дали е Боко , СерГей или друг.Без път нищо не става.Всички държави дето са за пример имат добри пътища.Пътя е развитие и пари, туризъм и всичко останало.Само за БКП асфалта не се яде.Но трябва да знаят че по асфалта идва храната.
206
2
 
0
 
! Отговори
в преди 9 години
eures.bg/trl.search.asp?id=32не го трийте,може да помогне на някой да си намери работа
205
2
 
1
 
! Отговори
в преди 9 години
До Анонименкато ти свири стомаха от глад има работа навсякаде,пък вземи научи някой език,търсят се дърводелци в малта,в австрия,влез в сайта на евр.съюз и виж свободните работни места за чужденците,има работа сега и по полетата в германия и т.н,ама нали ти е по лесно да си седи6 и да си мрънкаш
204
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До вКато ти свири стомаха от глад какви красоти бе ***.Хващайте се под ръка с Тиквун и си е....айте май..та!
203
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OTNOVO SHSNS ZA REZANE NA LENTICHKA I DOBUR POVOD DA VIDI KOLKO MANGIZI DA SVILI S KARTOFENATA CSRICA. MRSIM TI BLAGODETELU CHE NI DAVADH DHANS DA DISHAME I JIVEEM!! KVO LI BI BILO AKO TE NEMASHE? DANO SE DOKOPASH DO VLASTTA DA TE GLEDAME I SLUSHAMENPO 10 PUTI NA DEN!
202
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгБ.Б.= комунист.Па ти си пиши глупостите, дръвник такъв!
201
7
 
9
 
! Отговори
в преди 9 години
жални душички сте тука драскачите,и си личи по държавата ви-бедна,***,населявана от малки жалки ,ограничени ,мрънкащи човечета,и само се надувате мислейки си ,че сте най великата нация,смешници,идете в странство да видите що е то красота подреденост и начин на живот,а вие само мрънкате и дори едно браво не умеете да кажете на някой,който го е заслужил
200
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pitam se, nqkoi kazvat "TOI" napravi, postroiI t.n. Zashtobtakova mislene ili e plateno da se pishe taka? Ne se li napatihme pri Bai Tosho, Bregnev, Stalin, Lenin ...vse ednilichni lideri durgali narodite si v smurtna hvatka za da upravlqvat vechno. Tova nedorazumenie na chovrskiq rodbiska vlast I samo vlast zashtoto e dokazano bolen mozuk, uspql da ubedi edna malka chast primitivi, che ako neve toi nishto ne se tvoriDobre, che naroda go izrita predi godina I shte go napravi pak.
199
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже бях се притеснил, че ГБС е останал без работа и шефовете им без гуша! ха-ха-ха
198
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С облекчаване на трафика в столицата ще се повиши жизнения стандарт на българското население.....е това е ББ политиката, избирайте си го пак
197
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo gerberska podloga tuk a? Plashta bandita ot SIC, komunista ot BKP, narkotrafikanta celuval zadniks na Dogan da go napravibgeneral, ograbil naroda si kato nikoi drug dosega, narekal go losh matrial, obvinil pensionerite, che mi oposkali budgeta, smazal Malkiq I Sreden biznes, oykradnal stotici molioni ot magistralite I zalite, tam kudeto e "tvoril". Vuprosa e kolko e otkradnal sus selrndurkata ot Samokov ot tozi nadlez? Eto zashto strahut mu e veche paranoq kato mu lusne zadnika I v ***.
196
5
 
11
 
! Отговори
газпикпром преди 9 години
Червените *** пикаят толкова много газ ,че няма нужда да се строи Южен поток.България ще покрива нуждите си само с газта дето я пикаят червените ***.
195
8
 
9
 
! Отговори
негербаджия преди 9 години
Дори и само метрото да беше направил е огромен успех ,но той направи и един нов мост през Дунав и още куп неща. Не ми е симпатичен този тип и повечето време говори глупости ,но направи повече от всички предишни правителства само за един мандат.
194
12
 
12
 
! Отговори
ББ преди 9 години
не го харесвам ББ но поне една част от парите за крадене се влагат в нещо за страната, верно много е отмъстителен - визирам Варна но поне манията му по изграждане на пътища е полезна за всички.