Пак боядисаха паметник на Съветската армия в София

Паметникът-костница на бул. "Черни връх" е залят с червена боя
326
Пак боядисаха паметник на Съветската армия в София
Снимка: БулФото

Пак боядисаха паметник на Съветската армия.

От вчера паметникът-костница на столичния булевард "Черни връх" е залят с червена боя.

В периода 1952-1954 г. в София е направен "Паметник на съветския войн - костница на загиналите в Отечествената война" в градинката, разполовяваща булеварда.

Негови автори са архитект Васил Беязов и скулпторът проф. Любен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: Боядисан паметник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това деяние говори преди всичко за простотията и най-вече за безсилната злоба на извършителя.Такова нещо той би извършил и на паметника на някой свой дядо,който е живял през ония години.Само и само да си получи петте цента от американското посолство.Но ефектът е точно обратен.Русия е все по-обичана у нас,а САЩ все по-мразени.
158
4
 
10
 
! Отговори
Пенчо бре, чети! преди 9 години
До Василев"На България и трябват умни,образовани,кадърни ,работливи,честни и достойни хора..."Глупи, умните, образовани, честни и достойни хора не поругават паметници! Умните, образовани и достойни хора не воюват с историята и миналото, а строят бъдещето!
157
2
 
2
 
! Отговори
шопска му работа преди 9 години
До ШопМама шопкиня ми каза.Чета историята и знам повече,въпреки,че не съм като тебе историк.Чета и какво са направили българите в свободна България с родата на Левски,в който толкова се кълнат днешните шопи.Гина Кунчева се удавя от мизерия и мъка в бунар а брат му Петър,инвалид от сражения с турците е принуден да проси за да помага на децата на овдовялята си сестра.Къде е бил тогавашния бмб-Стамболов,да отпусне пенсия на най-заслужилата майка в България?Апропо,за шопите Левски е казал,когато е
156
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прости им господи! Те са *** и като такива закон не ги лови.Нали знаете,че ненормалните не ги съдят,а и държавата е абдикирала от задълженията си и не ги събира където им е мястото.
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименХич и не се надявай да те приемат като равен,особено ако си православен.А и не обичат слагачи и продажници и приемат с ехидна усмивка старанието.А за това,че сме мързеливи,крадци и продажни далаверджии,никой не ни е виновен.Какво развитие,какви 5 лв с *** народ.
154
4
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До историкЗа сведение руските и английски дипломати са знаели за Левски но казали НЕ НИ ТРЯБВА!!!Всички негови съратници до един веднага са го предавали и той сам признава че е виновен!!!---------------- Мама рускиня така ли ти каза, да плюеш срещу батя си Василча Кунчев?
153
4
 
6
 
! Отговори
сведение преди 9 години
До историкЗа сведение английските "дипломати" не са искали обединена България и са се намесили както винаги в края,след санстефанския мирен договор за да разцепят бг и ако не е бил Бисмарк,да останем и без София,Варна и Бургас.Само и само да отдалечат руснаците от проливите,са готови да лижат ***.Не случайно Вазов се е радвал като дете,когато е пукнал ЖИДЪТ Дизарели,както сам го нарича в едно стихотворение.
152
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най голямото безумие ,което родиха победителите от Втората световна война бе Берлинската стена.Без насилствено наложения социализъм, Европа щеше да бъде на светлинни години от това, което е днес.А къде щеше да бъде България.Най-вероятно Швейцария на Балканите.Страшни неща се случиха в Източна Европа ,които почти сринаха държавите от този пакт, под мощната диктовка на СССР
151
6
 
8
 
! Отговори
*/$ преди 9 години
Маймуни.. Колко изпростя тоя народ направо не е истина! Мрази собствената си история. Как един неодушевен предмет пречи на някого да изразява душевната си нищета..
150
12
 
7
 
! Отговори
Dem преди 9 години
Паметници на окупатори - убийци в европейски град като София може да има само в музей, посветен на черния режим. Или някъде по селата в Прованса да буренясват и да се снимаме със среден пръст пред тях като тръгнем от София за морето....А селяните и *** пролетариата да ги целуват скришом..
149
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се що за *** трябва да си за да одобриш подобно нещо? По същата логика дай да бутнем паметниците на гробищата? Жалко е как чалгата превзе България. Вижда се че няма грам интелект в пишещите по-долу.
148
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ги боядисвате,като може *** ги взривите?! Време им е!
147
8
 
10
 
! Отговори
ментето преди 9 години
има паметник има проблем.няма паметник няма проблем.
146
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До волен По-голяма простотия и профанство не съм чел!В България никога не е имало съветски войски за разлика от сега пребиваващите американски, които си построиха и бази на територията ни без да питат народа-ако това не е окупация здраве му кажи.
145
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V Moskva e subran celiqt tepigiozluk na sveta .Ti go pluesh ,a to si misli 4e dujd vali.
144
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ! ДРУГИЯ ПЪТ ГО ВЗРИВЕТЕ!!!!
143
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOLU PAMETNIKA NA TIRANINA
142
5
 
9
 
! Отговори
до шоп преди 9 години
В "До Чикаго и назад",А.Константинов пише за шопите,че типът на индианците много прилича на нашите шопи и американците подминавали българското изложение,защото го смятали ,че е на някое диво индианско племе.Та това за шопите.Нещата не са се много променили.
141
8
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
А, ето, уточнихме се, че не е костница, а съветско капище. Значи не са загинали за освобождението ни, а за умрели при битови инциденти по време на окупацията. Кофти, че не са доживели да стигнат до Берлин и да участват в масовите изнасилвания на германски жени. Аз така си и помислих, аджеба каква костница, като битки тука не е имало (освен с дамаджаните с вино и ракия)
140
7
 
11
 
! Отговори
УСА ПОДЛОГИТЕ преди 9 години
пак са получили поредната порция анфетамини